English

قاسم جان‌بابایی:

عفونت در کودکانی که به روش زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند، کمتر است

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: میزان بستری نوزاد در بخش‌های ویژه بیمارستانی نیز در روش سزارین بیشتر بوده است اما عفونت در کودکانی که به روش زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند، کمتر است.

عفونت در کودکانی که به روش زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند، کمتر است

به گزارش خبرگزاری موج، قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در طرح تحول نظام سلامت ، ترویج زایمان طبیعی مورد توجه قرار دارد و به تدریج اتاق‌های انفرادی زایمان‌های طبیعی ایجاد می‌شود که در این خصوص ۹۵ درصد از این اتاق‌ها به بهره‌برداری رسیده است. 

وی با اشاره به توقف رو به رشد سزارین در کشور، اظهار داشت: آمار زایمان‌های طبیعی در استان‌های جنوبی کشور بیشتر است. 

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه این اقدامات شیب رشد سزارین را متوقف کرده است و به سمت زایمان طبیعی پیش‌ می‌رویم، یادآور شد: بالا رفتن سن ازدواج و باردار شدن خانم‌ها در سنین بالا از جمله عوامل دارای ریسک بارداری است. 

جان‌بابایی با اشاره به اینکه ۴۹ درصد زایمان‌ها در کشور از طریق سزارین و ۵۱ درصد به صورت طبیعی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: استان‌های جنوبی کشور در صدر زایمان‌های طبیعی قرار دارند؛ ضمن اینکه آمار استان‌های شمالی و تهران که قبلاّ بیشترین تعداد سزارین را داشتند، در حال حاضر کاهش پیدا کرده است؛ اکنون ۶۰ درصد سزارین‌ها سزارین تکراری است. 

معاون درمان وزارت بهداشت با تأکید بر انجام فعالیت‌ها در جهت افزایش تعداد زایمان‌های طبیعی در کشور، بیان داشت: همه مراکز درمانی در کشور برنامه‌هایی در خصوص بارداری انجام می‌دهند که برگزاری کلاس‌های آموزشی و اجرای برنامه‌های مرتبط با زایمان طبیعی از هفته بیستم در بیمارستان‌ها از جمله این برنامه‌هاست. 

جان‌بابایی با اشاره به عوامل پرهیز خانم‌ها از انجام زایمان طبیعی، متذکر شد: برای تحقق زایمان طبیعی مؤلفه‌های مختلفی نقش دارند که یکی از مهم‌ترین علل ترس از زایمان طبیعی است، اما باید توجه داشت دوره بازگشت فردی که عمل سزارین را انجام می‌دهد، طولانی‌تر است؛ ضمن اینکه میزان بستری نوزاد در بخش‌های ویژه بیمارستانی نیز در روش سزارین بیشتر بوده است اما عفونت در کودکانی که به روش زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند، کمتر است. 

وی با تأکید بر اینکه برای ترویج زایمان طبیعی فقط رایگان کردن محل انجام زایمان کافی نیست، گفت: اکنون دنیا به سمت انجام زایمان‌ در خانه‌ها پیش می‌رود و موضوع زایمان بدون درد مطرح است که برای انجام این عمل، کلاس‌های یوگا و آرامش‌بخشی به مادران انجام می‌شود. 

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به نقش مهم ماماها در انجام زایمان‌، ابراز داشت: یک ماما مسؤول یک مادر باردار است و فعالیت او از زمان قبل از بارداری مادر آغاز می‌شود و تمام مراقبت‌های یک مادر باردار در مراکز درمانی توسط ماماها صورت می‌گیرد و این فرد در طول چهل هفته زمان بارداری، نقش بسیار محوری دارد. 

جان‌بابایی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای ماماها، اضافه کرد: در نظام پرداخت، سهمی در زایمان‌های طبیعی برای ماماها درنظر گرفته شده است. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه