معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش در گفتگو با موج:
تاکید وزیر آموزش و پرورش، اصلاح رویۀ جذب دانش آموز سمپاد است نه تعطیلی مدارس سمپاد
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در واکنش به اعتراضات مردمی در خصوص حذف مدارس سمپاد گفت: آن چیزی که مورد تاکید وزیر آموزش و پرورش است، نحوه تحصیل، شیوه جذب و پذیرش دانشآموزان در مدارس سمپاد و تیزهوشان است؛ نه اساسا ادامه کار مدارس سمپاد! در حالی که ما معتقدیم مدارس سمپاد باید قدرتمندتر از گذشته به کار خود ادامه دهند.
علی اللهیار ترکمن در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار آموزش خبرگزاری موج که در پاسخ به صحت و سقم باور اشتباه و شایعه تخطئه کردن مدارس سمپاد(سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) توسط مسئولان وقت وزارت آموزش و پرورش در بین عامه مردم پرسید، گفت: من به شدت این مسئله را تکذیب میکنم. چرا که شنوندگان و مخاطبان این شایعه، از اساس دچار سوء تفاهم شده اند و تفسیر اشتباهی از واقعیت موجود کردهاند.
آموزش و پرورش با ادامه کار مدارس سمپاد مشکلی ندارد
وی در ادامه تصریح کرد: در مورد نگاه مسئولان وقت آموزش و پرورش به مدارس سمپاد باید بگویم که دولت یا وزارت آموزش و پرورش، زاویه دیدشان را به اینگونه مدارس تغییر داده اند. اما این تغییر زاویه دید ابداً به این معنا نیست که ما با مدارس سمپاد و تیزهوشان مخالفت یا عنادی داریم و با ادامه کار اینگونه مدارس مخالفیم. نه! اصلا این تعبیر اشتباه است و کسانی که این خبر را داده اند واقعیت را وارونه تفسیر کرده اند!
شیوه جذب دانشآموزان در مدارس سمپاد برای ما مهم است
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: آن چیزی که در جلسات مختلف با ادله و مدرک و سند مطرح شد و مورد تاکید آقای وزیر هم هست، نحوه تحصیل، شیوه جذب و پذیرش دانشآموزان در این مدارس است؛ نه اساسا ادامه کار مدارس سمپاد. در حالی که ما معتقدیم این مدارس باید قدرتمند تر از گذشته به کار خود ادامه دهند و در راستای تربیت نخبگان و تیزهوشان واقعی به جامعه نقش مهمی ایفا کنند.
باید دانش آموزان مستعدی را وارد این حوزه کنیم
این مقام مسئول یاد آور شد: مدارس سمپاد همانگونه که از اسمش پیداست، برای تحصیل دانش آموزانی با هوش برتر راه اندازی شده اند. اما حرف ما این است که باید شیوهای برای تدریس داشته باشیم که بدون جانبداری و پارتی بازی هوشهای برتر و همگرا را به صورت واقعی بسنجیم و دانش آموزان مستعدی را وارد این حوزه بکنیم که به لحاظ هوشی، آموزش و پرورش روی آنها آموزش های خاصی را پیاده کند و درست روی آنها سرمایهگذاری کند.بنابراین وزارت آموزش و پرورش تاکید دارد که وضعیت آموزش در مدارس سمپاد و تیزهوشان را به صورت واقعی پیاده کند. چرا که در گذشته با توصیه و اشاره و معرفی دانش آموزان معمولی به مدارس سمپاد، عملا ماموریت این مدارس مختل شده بود.
کنکور موسسات آموزشی در مورد جذب دانش آموز سمپاد غیر قانونی است!
اللهیار ترکمن در بخش دیگری از سخنانش به سوءاستفاده برخی از موسسات آموزشی که از موقعیت مدارس سمپاد سودجویی میکردند، اشاره و خاطر نشان کرد: گذشته از بحث نوع و چگونگی جذب دانش آموزان سمپاد ، وزارت آموزش و پرورش ایجاد هرگونه کنکور و امتحاناتی به شکل کنکور و تست زنی و...که از سوی برخی از موسسات آموزشی با تبلیغ و تضمین ورود دانش آموزان به مدارس سمپاد و تیزهوشان صورت میگیرد را غیرقانونی میداند و کاملاً با آن مخالف است.
دانش آموزان عادی، قربانی منفعت طلبی موسسات آموزشیاند!
وی در تکمیل این بحث اضافه کرد: ما به شدت مخالفیم که موسسات کنکور وارد انتخاب دانش آموزان سمپاد و تیزهوشان شوند. چرا که در این بحث به جز خود وزارت آموزش و پرورش هیچ ارگان و سازمان دولتی و غیر دولتی دیگر شرایط اقدام، ارزیابی و اظهار نظر در این زمینه را ندارند! چراکه در سالهای گذشته موسسات کنکور طوری عمل کرده بودند که از کلاس اول دبستان برای ورود به مدارس سمپاد تبلیغ میکردند و در این رابطه آزمون هایی در قالب تست زنی با هدف ورود دانش آموزان مستعد به مدارس سمپاد و مدارس تیزهوشان ترتیب می دادند. اما از آنجایی که هدف این موسسات درآمد است، دست رد به سینه هیچ دانش آموزی نمیزنند و وقتی دانش آموز وارد این گونه مدارس میشود و با حجم دروس سنگین روبرو می شود، تازه عمق فاجعه معلوم شده و به این شکل موسسات آموزشی که به عواید و سود خود رسیده اند، امکان تحصیل عادی را هم از دانش آموزان قربانی خود سلب می کنند.
هوش دانشآموز با تست زنی سنجیده نمی شود!
معاون وزیرآموزش و پرورش با تصریح بر این نکته که ما در اینجا به خانوادهها تضمین می دهیم که تست و تست زنی به هیچ عنوان هوش دانش آموز را نمیسنجد، عنوان کرد: حجت ما هم برای این ادعا این است که دانش آموزان عادی و غیرمستعدی که به واسطه پارتی بازی یا طی کردن کلاس های کذایی موسسات منفعت طلب آموزشی وارد مدارس سمپاد و تیزهوشان میشوند، بعد از مدتی دچار افت تحصیلی و سپس انزوا و گوشه گیری می شوند و نمیتوانند با برنامههای درسی سمپاد جلو بروند که این برای دانش آموزان یک شکست بزرگ محسوب میشود که در نهایت با درس و مدرسه بیگانه میشوند!
تاکیدوزیر، اصلاح رویه جذب و پذیرش دانش آموزان سمپادی است
معاون پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش در تشریح مبحث فوق افزود: بر اساس آنچه گفته شد، تاکید آموزش و پرورش و شخص آقای وزیر ، اصلاح رویه جذب و پذیرش دانش آموزان در مدارس سمپاد و تیزهوشان است. یعنی دانش آموزانی جذب این مدارس شوند که استحقاق و توانایی طی کردن دوره ها را داشته باشند. این اصرار و این نوع نگاه وزیر و زارت خانه، ابدا ایجاد محدودیت برای تحصیل دانشآموزان در مدارس سمپاد نیست و ما نمیخواهیم که خدای ناکرده دانش آموزان را دچار مشکل کنیم.
والدینی که فرزندان خود را قربانی عناوین کاذب می کنند!
وی اضافه کرد: در صورتی که به هر ترتیب ممکن، دانش آموز وارد اینگونه مدارس شود، در صورتی که استحقاق و بنیۀ هوشی تحصیل در مدارس سمپاد را نداشته باشد، قطعا خود دانش آموز قربانی می شود و مقصر اصلی قربانی شدن دانش آموز والدین او هستند که می خواهند با هزینه کردن از جیب خود عناوین کاذبی را برای فرزندان شان دست و پا کنند. در حالی که هیچ کس به جز والدین از هوش واقعی فرزندان شان آگاه نیستند. بنابراین ما پیشتر اعلام میکنیم که این رویه ظلم به فرزندان است.
خانواده ها کمک کنند تا حق به حقدار برسد
اللهیار ترکمن خطاب به خانواده تمام دانش آموزان اظهار داشت: با توجه به آنچه که گفته شد، ما از خانوادهها خواهش میکنیم که به مسئولان آموزش و پرورش اعتماد و کمک کنند تا بتوانیم این رهگذر را با همفکری و همکاری آنها بگذاریم و مرحله گزینش دانش آموزان سمپاد را به درستی انجام دهیم تا انشالله دانش آموزانی که واقعاً دارای هوش برتر هستند را در این مدارس ثبت نام و با یک برنامه منسجم آموزشی موقعیتی را فراهم کنیم که حق به حقدار برسد. چرا که اگر دانش آموزانی که از بهره هوشی بالا برخوردار نباشند وارد مدارس سمپاد شوند قطعاً دچار انزوا شده و تبعات جبران ناپذیری در انتظار آنان خواهد بود. حجت ما هم برای این حرف ها تجزیه و تحلیل عملکرد درسی دانش آموزان سمپاد در سالهای گذشته بوده. قطعا ما با چنین دانش آموزانی برخورد داشته ایم که بر اساس تجربه آنها این هشدارها را به خانواده ها می دهیم.
در طرح همسازن سازی حقوق، اولویت با بازنشستگانی است که دریافتی زیر دو میلیون تومان دارند
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در پایان این گفت و شنود در مورد طرح همسانسازی حقوق معلمیان و فرهنگیان خاطر نشان کرد: تا به امروز معلمان به عنوان کارکنان دولت از افزایش حقوق ۴۰۰ هزار تومانی که بارها در اخبار اعلام شد، برخوردار شدند. به اضافه ۱۰ درصد افزایش حقوق سالیانه که درمورد همه معلم ها اعمال می شود.
وی در ادامه این بحث عنوان کرد: اما بحث همسانسازی حقوق بازنشستهها بیشتر مطرح است که با توجه به برنامههایی که سازمان بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی دارند و اعتباراتی که در قانون بودجه ۹۸ پیش بینی شده، باید حقوق بازنشستگان همسان شود و در این راستا تمرکز و اولویت با بازنشستگانی است که حقوق و دریافتی آنها زیر دو میلیون تومان است. با این وجود تمام هدف آموزش و پرورش و سایر نهادهای همسو در این طرح این است که حقوق بازنشستگانی که در زیر دو میلیون تومان است را به دو میلیون تومان برسانند و بعد سقف دریافت سایر بازنشستگان را بالا ببریم تا انشالله بتوانیم با این طرح عدالت را در مورد معلمان و فرهنگیان عزیزمان رعایت کنیم.
ارسال نظر