علی رغم تلاشهای صورت گرفته، متهمین همکاری نداشتند
نماینده دادستان گفت: تمامی اقدامات با هدف پیشگیری از گسترش تخلفات، حفظ اموال و داراییهای سهامداران و ادامه مسیر طبیعی فعالیت شرکت پدیده و اجرای قانون و نظامات دولتی بوده؛ اما علی رغم تلاشهای صورت گرفته، متهمین همکاری نداشتند و نتیجه آن شد که امروز شاهد آنیم.
به گزارش خبرگزاری موج، امروز (۲۰ خرداد) جلسه دوازدهم رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده به ریاست قاضی منصوری در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در مشهد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه که با حضور هیأت عالی قضائی، متهمین و وکلای مدافع آنان، جمعی از شکات و وکلا، تیم پزشکی و اصحاب رسانه و مطبوعات برگزار شد، قاضی منصوری به تشریح روند رسیدگی به این پرونده پرداخت.
بر اساس این گزارش، پرونده موسوم به پدیده دارای سه متهم اصلی و تعداد زیادی متهم دیگر است که پس از طی تشریفات قانونی و انجام تحقیقات مقدماتی برای رسیدگی به دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال گران در نظام اقتصادی ارسال شده است.
طبق کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد متهمان این پرونده متهم به اخلال در نظام اقتصادی و مشارکت در کلاهبرداری از طریق فروش اوراق موسوم به سهام پدیده و همچنین تعدادی از متهمان به مشارکت در کلاهبرداری از طریق خرید و فروش اوراق موسوم به سهام پدیده شاندیز و تحصیل مال نامشروع متهم هستند.
قاضی منصوری در ابتدای این جلسه با بیان دلایل اعطای فرصت به متهمین این پرونده گفت: این فرصت با هدف جبران مافات به متهمین داده شد و از دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خواست تا نتیجه اقدامات متهمین را تشریح کند.
غلامعلی صادقی با اشاره به اقدامات دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفت: به طور مشخص ۳ اقدام در طول این مدت توسط متهمین انجام شده است. ابتدا درخواست انجام ملاقات با مسئولان یکی از موسسات پولی و مالی برای انجام هماهنگیهای لازم از سوی متهمین داده شد.
وی افزود: ما هماهنگیهای لازم را انجام دادیم و بنا شد گزارش ارائه کنند که نتایج آن نیز اعلام شد و نتایج حاصل از آن مطلوب نبود.
صادقی بیان داشت: اقدام دوم از سوی متهمین معرفی یک شرکت برای همکاریهای لازم بود، اما نتایج این اقدام نیز مثبت و شفاف نبود و به سرانجام مشخصی نیز نرسید.
دادستان مشهد تصریح کرد: در اقدام سوم نیز مکاتباتی از سوی متهمین برای انجام برخی امور انجام شد و متاسفانه شاهد بودیم که قبل از اینکه این نامهها به دست ما برسد. تصویر این نامهها در فضای مجازی منتشر شد که این کار نیز کار خوبی نبود و موجب گلایه شد.
وی خاطر نشان کرد: ما از سال ۱۳۹۱ در حوزه پیشگیری به دنبال حل مشکل بودیم. به اصرار دوستان در ستاد تدبیر مهلت مجددی نیز به متهمین اعطا شد؛ اما اقدام قابل قبولی از سوی آنها انجام نشد. ما در این مدت تمامی تلاش خود را برای حفظ منافع عمومی انجام دادیم و تعامل خوبی نیز با متهمین برای بازگرداندن اموال مردم داشتیم؛ اما متاسفانه همکاری باید و شاید از سوی متهمین مشاهده نشد.
صادقی افزود: همکاریهای ارزشمندی از سوی دستگاه قضایی با متهمین با هدف بازگرداندن اموال مردم صورت پذیرفت. انچه از سوی متهمین از ما خواسته شد به انجام رسید، اما تا این لحظه همکاری شایستهای از سوی این افراد انجام نشد بنابراین از دادگاه درخواست ادامه رسیدگی و اجرای قانون را داریم.
دادستان عمومی و انقلاب مشهد همچنین در ادامه توضیحات قاضی منصوری در خصوص ادامه رسیدگیها در این پرونده با محوریت قصور مسئولان و دست اندرکاران دستگاههای اجرایی که زمینه ساز تخلفات متهمین این پرونده شده است؛ افزود: تحقیقات در این زمینه انجام شده و ادامه دارد و انشاءالله نتایج آن به محض تکمیل، تقدیم و اعلام خواهد شد.
پس از توضیحات دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، قاضی منصوری از نماینده سازمان بازرسی و نماینده دادستان مشهد خواست تا مطالب خود را ارائه کند.
نماینده دادستان گفت: بررسی سوابق اقدامات دادستانی مشهد نشان دهنده این است که تمامی این اقدامات با هدف پیشگیری از گسترش تخلفات، حفظ اموال و داراییهای سهامداران و ادامه مسیر طبیعی فعالیت شرکت پدیده و اجرای قانون و نظامات دولتی بوده؛ اما علی رغم تلاشهای صورت گرفته، متهمین همکاری نداشتند و نتیجه آن شد که امروز شاهد آنیم.
نماینده مدعی العموم افزود: اصرار مسئولان وقت این شرکت یعنی متهمین فعلی پرونده بر ادامه فعالیت خارج از چارچوب قانونی جای تامل دارد و نتیجه این حرکت، تشکیل پرونده کیفری برای تعقیب متهمین بود.
پس از توضیحات رییس فعلی هیات مدیره شرکت پدیده، قاضی منصوری از متهم ردیف اول محسن پهلوان مقدم فرزند اسداله خواست تا با توجه به کیفرخواست صادره آخرین دفاع خود را بیان کند.
متهم پهلوان مقدم با قرارگرفتن در جایگاه به تشریح اقدامات و دفاع از خود پرداخت.
ارسال نظر