English

سعید نمکی:

حتی یک مورد اپیدمی در حادثه سیل اخیر گزارش نشد

وزیر بهداشت در نهمین کنگره سلامت گفت: در حادثه سیل اخیر حتی یک مورد اپیدمی گزارش نشد؛ برای توسعه و عمران کشور باید آموزش را ارتقا دهیم و باید آموزش‌ها از مدرسه آغاز شود و کاهش خطر بلایا در ذهن دانش‌آموزان نهادینه شود.

حتی یک مورد اپیدمی در حادثه سیل اخیر گزارش نشد

به گزارش خبرگزاری موج، سعید نمکی وزیر بهداشت در نهمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا ضمن تشکر از گروه‌های مختلف پزشکی برای حضور در این همایش، اظهار داشت: بسیج جامعه پزشکی امروز هم در دفاع از مرزهای سلامت همراه ما بوده و نقش بسزایی در بسیج ملی کنترل فشار خون ایفا کرده است.

وی ادامه داد: بسیج جامعه پزشکی گوهر بازمانده از روزهای سخت دفاع مقدس است.

نمکی گفت: کاهش مرگ و میرها در گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله کودکان و زنان در عرصه بین‌المللی برای ما به عنوان افتخار بوده و بهره‌های بزرگی در نظام سلامت برای ما داشته است؛ مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال و مرگ و میر زنان باردار به کمتر از یک‌دهم در قبل از انقلاب رسیده است و پوشش واکسیناسیون کشور به ۱۰۰ درصد ارتقا پیدا کرده است.

وی افزود: در بین کشورهای شرق مدیترانه سال‌ها پیش رتبه اول در کنترل بیماری‌های واگیردار را کسب کردیم در همان روزها یعنی حدود ۳۰ سال پیش که به عنوان معاون بهداشت وزارت بهداشت فعالیت می‌کردم هراس این را داشتیم که در سیاه‌چاله بیماری‌های غیرواگیر مانند حوادث جاده‌ای و تروما گرفتار نشویم و ما را بر آن داشت تا اداره کل بیماری‌های غیرواگیر را ایجاد کنیم.

نمکی ادامه داد: کشورهایی که در زمینه مدیریت بیماری‌های واگیر موفق بوده‌اند به سمت برنامه‌ریزی برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر حرکت می‌کنند آمارهای مرگ و میر در سال ۹۶ نشان می‌دهد که مرگ ۳۸۰ هزار نفر در کشور ثبت شده که ۳۱۳ هزار مرگ به دلیل بیماری‌های غیرواگیر بوده و در بین آنها ۹۷ هزار مرگ به دلیل فشار خون بالا بوده است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: معنی کشور توسعه‌یافته این است که برای شهروندان آن کشور، حاکمیت درست و مبتنی بر عقل و علم بتواند از عوامل خطر در نظام سلامت بکاهد؛ این تعریف منطقی‌ترین طریق توسعه است تا با حاکمیت مطلوب بتوانیم بیماری‌ها را برای شهروندان یک کشور مهار کنیم.

نمکی افزود: یکی از پرمخاطره‌ترین کشورها در زمینه حوادث طبیعی، ژاپن است و این موضوع نقشی در توسعه ندارد اما اگر حاکمیت کشوری نتواند با تکیه بر افزایش آگاهی عمومی و استفاده از روش‌های پیشگیرانه عوامل خطرزا را مهار کند، اعلام می‌شود که آن کشور پا به عرصه توسعه‌یافتگی نگذاشته است.

وزیر بهداشت بیان کرد: آمادگی مردم جامعه در برابر بلاهای طبیعی مهم است؛ روزی وبا و طاعون جزو بلاهای طبیعی به شمار می‌رفت اما علم و دانش و آمادگی مردم برای مقابله با این پدیده‌ها توانست، آنها را مهار کند امروز در هیچ جای دنیا وبا، بلایای طبیعی شناخته نمی‌شود.

نمکی با بیان اینکه ما به عنوان یکی از کشورهای حادثه‌خیز هستیم، اظهار داشت: ۳۰ سال قبل طرح پیشگیری از حوادث و شبکه بهداشت و درمان کشور ادغام شد و در آن روز از بزرگان زلزله دنیا دعوت کردیم تا در تهران به عنوان شهری که ممکن است در آن زلزله رخ دهد حضور پیدا کنند و این کمیته فعال شد؛ امروز اگر بخواهیم آنالیز دقیقی از مسائل تهدیدکننده سلامت داشته باشیم، می‌توانیم آنها را در ۳ سطح بررسی کنیم.

وی تصریح کرد: قوانین موجود کشور در رابطه با بلایای طبیعی نیازمند بازنگری است و هنوز فرماندهی واحد در زمینه مواجهه با بلایای طبیعی نداریم؛ سازمان پدافند غیرعامل فعالیت خود را دارد، وزارت کشور و هلال احمر و سازمان اورژانس نیز فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهند؛ در اوج بحران‌ها جزیره‌ای عمل کردن یکی از مشکلات است.

نمکی گفت: در حوزه ساخت و ساز کشور قوانین زیادی وجود دارد اما اگر زلزله بالای ۶ ریشتر در شهری مثل تهران رخ دهد کدام یک از این بناهای تأیید شده دوام خواهند داشت؟ در زلزله رودبار و منجیل نیز برخی ساختمان‌هایی که به عنوان ضد زلزله ساخته شده بودند فرو ریختند.

وی ادامه داد: در حادثه سیل اخیر حتی یک مورد اپیدمی گزارش نشد؛ برای توسعه و عمران کشور باید آموزش را ارتقا دهیم و باید آموزش‌ها از مدرسه آغاز شود و کاهش خطر بلایا در ذهن دانش‌آموزان نهادینه شود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: آموزش مهم‌ترین رکن ارتقای نظام سلامت در تمام دنیاست و راهکار اصلی توسعه‌یافتگی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه آموزش دانشجو و تیم پزشکی و خدمت‌رسانان در بلایا باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: به طور مثال در هنگام سال تحویل یا خانه تکانی شب عید شاهد افزایش حوادث هستیم که با آموزش‌های لازم می‌توان از وقوع آنها پیشگیری کرد.

نمکی، اعمال مدیریت منسجم در حوادث از جمله مواردی دانست که باید به آنها توجه کرد و گفت: در خصوص تروما و نقل و انتقال حادثه‌دیده مدیریت صحیحی صورت نمی‌گیرد که‌ باید به این موضوع توجه شود؛ در وزارت بهداشت در خصوص مدیریت بلایا، نیازمند همکاری بین‌بخشی هستیم و درصدد هستیم تا شرکای خودمان را در حرکت بین‌بخشی تعریف کنیم و ببینیم چه کسانی می‌توانند به ما کمک کنند و ساختاری تعریف شود که موازی‌کاری بین معاونت‌ها صورت نگیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه