English

ایرج حریرچی:

۳۰ درصد بار مراجعات به داروخانه‌ها بدون مراجعه مجدد به پزشک است

معاون کل وزارت بهداشت گفت: ما در شرایط فعلی می‌بینیم که حدود ۳۰ درصد بار مراجعات به داروخانه‌ها بدون داشتن نسخه و بدون مراجعه مجدد به پزشک است تا از این طریق بتوانند هزینه‌های خود را کاهش داده و پول ویزیت را پرداخت نکنند.

۳۰ درصد بار مراجعات به داروخانه‌ها بدون مراجعه مجدد به پزشک است

به گزارش خبرگزاری موج، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در مراسم تودیع و معارفه رییس بسیج جامعه پزشکی کشور، ضمن تقدیر از زحمات رییس‌زاده - رییس سابق بسیج جامعه پزشکی، با اشاره به شرایط فعلی کنونی کشور و تاثیر تحریم‌ها در حوزه سلامت گفت:  در وزارت بهداشت از کسانی که می‌توانند برای بهبود حوزه سلامت ما را یاری کنند، کمک می خواهیم. هیچکدام از کسانی که فعلا در کشور مسئولیتی دارند، افراد کم‌تجربه‌ای نیستند، اما در حال حاضر شرایط با همیشه فرق می‌کند.

وی در ادامه با بیان این‌که پزشکانی که در بسیج جامعه پزشکی فعالیت می‌کنند، افرادی انقلابی هستند، گفت: ‌از نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهم‌ترین کمکی که به ما می‌شود از سمت بسیج جامعه پزشکی است. در شرایط تحریم‌ها مشاهده می‌شود که به علت فشار اقتصادی که بر مردم وارد می‌شود، آنها تنها منابع خود را صرف هزینه‌های ضروری مانند خوراک، پوشاک و مسکن می‌کنند و بیشتر اوقات از اقدامات پزشکی خود غافل می‌شوند. چیزی که ما در تحریم‌های گذشته یعنی در سال ۱۳۹۱ مشاهده کردیم این بود که با توجه به رشد جمعیت، بار مراجعه به حوزه درمان باید سالانه بین سه الی هفت درصد افزایش می‌یافت، اما به دلیل مشکلات موجود این بار مراجعه تا حدود پنج درصد کاهش یافت.

کاهش مراجعات درمانی مردم به دلیل مسایل اقتصادی

معاون کل وزارت بهداشت در ادامه افزود: در سال ۱۳۹۷ هم نشانه‌های اولیه کاهش بار مراجعه بر مردم دیده شد. از طرف دیگر دولت نیز با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند و ممکن است تحریم‌ها اجازه ندهد که در این زمینه بتواند به خوبی به ما کمک کند. در حال حاضر مهم‌ترین نکته با توجه به شرایط موجود، توجه به اقشار فقیر و محروم جامعه است که در این زمینه بسیج جامعه پزشکی کمک‌های خوبی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کرده است. ما در شرایط فعلی می‌بینیم که حدود ۳۰ درصد بار مراجعات به داروخانه‌ها بدون داشتن نسخه و بدون مراجعه مجدد به پزشک است تا از این طریق بتوانند هزینه‌های خود را کاهش داده و پول ویزیت را پرداخت نکنند. اینها نشانه‌های نگران‌کننده‌ای است. از همین‌رو خاضعانه از تمام کسانی که در این حوزه تلاش می‌کنند تقاضا داریم تا به فکر اقشار محروم جامعه باشند.

وی در ادامه با بیان این‌که موفقیت در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از ارکان اصلی مقبولیت و محبوبیت بین افراد جامعه است، افزود: اگر حکومت‌ها بتوانند در حوزه سلامت موفق عمل کنند، ۲۵ تا ۳۵ درصد در رای‌آوری می‌توانند موفق باشند. در واقع ایجاد رضایت در مردم در این شرایط موضوع کلیدی و مهمی است. به همین دلیل است که می‌گوییم یکی از بهترین محل‌ها برای افزایش سرمایه اجتماعی، رضایت مردم است.

حریرچی ادامه داد: از آنجایی که یکی از ملاک‌های مهاجرت افراد، استحکام حوزه سلامت کشورها است از مهم‌ترین تاکیدات ما حفظ سلامت و رسیدگی به بیماران در مناطق محروم و مرزی بدون توجه به مسائل سیاسی است.

بسیج جامعه پزشکی نباید محدود باشد

در ادامه‌ این مراسم، دکتر رییس‌زاده – رییس سابق بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان این‌که در حال حاضر بالغ بر ۱۸۶ هزار پزشک در این بسیج همکاری می‌کنند، گفت: تصوراتی که ما از بسیج جامعه پزشکی داریم بسیار کمتر از ظرفیت‌های اصلی موجود است. بسیج جامعه پزشکی می‌تواند کمک‌های بزرگی را در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کشور ارائه دهد. نمونه آن اتفاقی است که در سال ۱۳۹۱ با شروع جنگ‌های منطقه‌ای افتاد. طبق تقاضایی که ما داشتیم از پزشکان عضو مجموعه قرار بود تعدادی پزشک در ۳۶ گروه به مناطق اعزام شوند که ما اصلاً توقع این میزان استقبال از سوی پزشکان را نداشتیم.

وی ادامه داد: بسیج جامعه پزشکی نباید محدود باشد و رویه اصلی ما باید حفظ شود. در این راستا نهادهای مربوطه نیز بسیار خوب به ما کمک کرده‌اند، اما یکی از دغدغه‌های ما حفظ و تنظیم روابط میان اعضاست. باید مسائل سیاسی را کنار گذاشت و تنها به فکر خدمت به مردم بود.

رییس سابق بسیج جامعه پزشکی کشور در ادامه با بیان این‌که در سال ۱۳۹۰ از ۱۶ هزار پزشک درخواست کمک داشتیم، اظهار کرد: استقبال بسیار خوبی صورت گرفت تا جایی که بالغ بر ۸۵ درصد این افراد اعلام آمادگی کرده و به کمک ما آمدند. بسیج جامعه پزشکی علاوه بر خدماتی که در داخل کشور و به هموطنان خودمان ارائه داد که این خدمات حدود ۳۶ میلیون خدمت در سالیان گذشته است، توانسته در حوزه خدمت‌رسانی در خارج از کشور و همچنین عضویت در انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز فعالیت داشته باشد.

رییس‌زاده افزود: در خدماتی که در خارج از کشور ارائه کردیم بیش از ۲۲۰ تیم در قالب ۶۰۰ نفر به جبهه‌های مقاومت اعزام شدند که خدماتی به مردم مناطق ارائه کردند. عدد ریالی این خدمات مبلغی در حدود ۶۷ میلیارد تومان بود. همچنین در داخل کشور حدودا سالی ۱۰ میلیون نفر خدمات رایگان از بسیج جامعه پزشکی به ویژه در نقاط صعب‌العبور و محروم دریافت کرده‌اند.

در ادامه این مراسم دکتر متولیان - رییس جدید بسیج جامعه پزشکی اظهار کرد: با توجه به شرایط ویژه‌ای که کشور در آن قرار گرفته است، یکی از سنگرهای مبارزه در جامعه پزشکی، قرار دارد. در حال حاضر باید تاکید بیشتری بر اتحاد داشته باشیم. طبق فرمایش امام خمینی (ره) بسیج در تمام جهان سیطره داشته و باید به مستضعفین خدمات ارائه کند.

وی در ادامه با تاکید بر خروج بسیج جامعه پزشکی از جناح‌های سیاسی، گفت: همه پزشکان در حالی که به اصول خود معتقد هستند باید نسبت به خدمت‌رسانی به مردم پیشتاز باشند. رشته پزشکی رشته‌ای است که اعتقادات ما را قوی می‌کند و ما باید تمام خدماتی را که به مردم در قالب این بسیج ارائه می‌دهیم، بدون نظر به مادیات باشد. بسیج جامعه پزشکی علاوه بر حوزه پزشکی اقدامات دیگری را می‌تواند انجام دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه