در گفتگوی موج با فاطمه مهاجرانی:
آزمون سمپاد آزمون هوش است و مهمترین شاخص هوش، سرعت پردازش بالاست
رئیس مرکز سمپاد با اشاره به برخی گلایهها مبنی بر ناکافی بودن زمان پاسخگویی آزمون سمپاد گفت: اساس آزمون پایه هفتم، سنجش هوش بود که مهمترین شاخص هوش، سرعت پردازش بالاست.
فاطمه مهاجرانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار آموزش خبرگزاری موج، در خصوص اظهارنظر جمعی از والدین که با دیدگاهی واحد از زمان کم پاسخگویی به سوالات آزمون پایه هفتم سمپاد در مقطع متوسطه اول گلایه داشتند، گفت: در خصوص گلایهمندی برخی از والدین محترم درباره زمان اندک پاسخگویی در آزمون ورودی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان(سمپاد)، پایه هفتم که در روز ۳۰ خرداد ماه سال جاری برگزار شد، باید تصریح کنم که این آزمون، آزمونی کاملا استاندارد در زمینه سنجش هوش دانش آموزان بود.
وی اضافه کرد: آزمون مورد اشاره مخصوصا در زمینه سنجش هوش دانشآموزان مقطع متوسطه اول (پایه هفتم) به کمک متخصصان طراحی شده بود و اتفاقا مهمترین معیاری که در این آزمون مورد نظر است، سرعت عمل دانش آموزان در پاسخگویی به سوالات بود.
هوش معیار انتخاب دانشآموزان در مدارس سمپاد است
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در تشریح دلایل عمدی طراحی سوالات متذکر شد: همانطور که بارها عنوان کرده ام، آزمون مدارس سمپاد متعلق به دانش آموزانی است که از بهرههوشی بالایی برخوردارند و یکی از مهمترین شاخصهای هوش و بهرههوشی سرعت پردازش بالا است. بنابراین کاملا طبیعی است که سرعت عمل در این آزمون از اهمیت ویژهای در آزمون هایی چون آزمون سمپاد برخوردار باشد. به بیان دیگر هوش معیار انتخاب دانشآموزان در مدارس سمپاد است.
مهاجرانی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: این کاملا طبیعی است که برای عدهای از شرکتکنندگان، اینگونه القا شود که وقت آزمون کم بوده است. چرا که امکان دارد هر پدر ومادری فرزند خود را باهوشترین بداند. اما در چنین آزمونهایی سوالات تخصصی هوش تعیینکننده هستند و همانطور که بارها هشدار داهایم اگر اولیا به هر شیوه برای ورود فرزندانشان به مدارس سمپاد متوسل شوند، در حالیکه فرزندان آنها معیارهای تحصیل در مدارس سمپاد را نداشته باشند، به آنان خیانت میکنند. چرا که با گذشت زمان، فشار و حجم دروس تخصصی سمپاد، دانش آموزان مورد اشاره را از درس و تحصیل دلزده کرده و نتیجهای عکس عاید آنها خواهد شد.
دانشآموزان در مقایسه با هم انتخاب میشوند
وی با تذکر این نکته که مساله ما صرفا حل کردن سوالات آزمون نیست، توضیح داد: در کنار حل کردن صحیح سوالات در این مقطع به سرعت عمل توجه میشود. به این مفهوم که حل کردن سوالات در آن وقت تعیینشده برای ما ملاک عمل انتخاب دانشآموز باهوشتر است.
رئیس دانشکده فنی و حرفه ای دختران دکتر شریعتی در ادامه اظهار داشت: از آنجایی که انتخاب به صورت مقایسه صورت میگیرد، یعنی دانشآموزان در مقایسه با هم انتخاب میشوند، کسانی که موفق میشوند بیشتر از سایر همکلاسیها و دوستان خود سوالات را جواب دهند و سرعت عمل بهتری داشته باشند، در اولویت انتخاب هستند به طوری که در این آزمون رقابت تنگاتنگ و بسیار نزدیکی در جریان است.
مرکز سنجش تا کنون آمار غایبین آزمون را گزارش نکرده است
مهاجرانی به این سوال که به رغم رویه هرساله که گروهی از شرکتکنندگان به دلایلی از آزمون جا میمانند، آمار شرکتکنندگان نهایی آزمون پایه هفتم امسال چند نفر بود و چند نفر در نهایت پذیرفته خواهند شد، پاسخ داد: همانطور که پیشتر اعلام شد، حدود ۱۶۸ هزار نفر در آزمون ثبت نام کرده بودند. اما متاسفانه هنوز از مرکز سنجش تعداد غایبین و شرکت کنندگان قطعی و نهایی آزمون را به من ارائه و گزارش نکرده اند و من در حال حاضر دقیقا نمیدانم که چند نفر از شرکتکنندگانی که ثبتنامشان در این آزمون قطعی شده بود، در سر جلسه حاضر و چند نفر غایب بوده اند.
مدارس سمپاد 15 هزار و 700 رتبه برتر را میپذیرد
وی در ادامه افزود: با این حال من در زمان آزمون از چند مرکز بازدید کردم و متوجه شدم که تعداد غایبین به اندازهای نبود که آمار مهمی باشد و گویا در چند مرکزی که برای سرکشی رفتم اکثریت قریب به اتفاق شرکتکنندگان حضور داشتند. بر همین اساس احساس میکنم حداکثر سه- چهار درصد بیشتر غایب نبوده اند و آزمون با حضور حداکثری شرکتکنندگان برگزار شده بود. با این حال من از ارائه یک عدد مشخص پرهیز میکنم. اما در مجموع تعداد نهایی پذیرفتهشدگان آزمون سمپاد، برای پایه هفتم سال تحصیلی 98-99 تعداد 15 هزار و 700 نفر از برترین رتبههای آزمون خواهند بود.
دانش آموزان پایههای هفتم و دهم در 670 مدرسه کل کشور پذیرش میشوند
مهاجرانی در پاسخ به آخرین سوالی که از تعداد مدارسی که پذیرفتهشدگان نهایی ( 16 هزار و 700 دانش آموز ) در آنها پذیرش و تحت آموزش قرار میگیرند، گفت: تعداد 670 مدرسه درکل کشور وجود دارد که مختص به دانشآموزان سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان است که نیمی از این مدارس به دانشآموزان متوسطه اول اختصاص دارد. یعنی حدود 330 مدرسه به تعلیم و تربیت دانشآموزان تیزهوش متوسطه اول در پایه هفتم اختصاص و تعلق دارد. و به همین میزان هم به دانشآموزان متوسطه دوم که در واقع در پایه دهم پذیرش می شوند، اختصاص دارد.
ارسال نظر