English

سید جواد حسینی:

محور نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان هستند

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت : محور نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان هستند و در آموزش و پرورش که نزدیک به یک میلیون کارمند،٧۵٠منطقه آموزشی و بیش از ١٠٧هزار مدرسه داریم، اگر دانش آموز نباشد اتفاقی نمی‌افتد.

محور نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان هستند

به گزارش خبرگزاری موج، سید جواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر ، اظهار کرد: در هفته کرامت هستیم و باید به نقش زنان، مادران و خواهران در جامعه کرامت داده شود چراکه محور اصلی تعلیم و تربیت زنان هستند.

وی افزود: محور نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان هستند و در آموزش و پرورش که نزدیک به یک میلیون کارمند،٧۵٠منطقه آموزشی و بیش از ١٠٧هزار مدرسه داریم، اگر دانش آموز نباشد اتفاقی نمی‌افتد و همه اینها تنها برای این است که دانش آموزان در مدارس هستند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: دانش آموز محوری، دانش آموز باوری و دانش آموز یاوری باید شعار همه در آموزش و پرورش باشد، هر کسی در نظام تعلیم و تربیت مدیریت، مشاوره، معلمی و یا برنامه ریزی می کند و اگر غیر از این باشد به خطا رفته‌ایم.

حسینی با بیان اینکه تمام نکات و پیشنهادات شما را یادداشت کرده‌ام،گفت: همه نکاتی که گفتید درست و صحیح است اما شما می دانید که تغییر در نظام تعلیم و تربیت کند و بطئی است و البته باید هم به این شکل باشد و در  نظام تعلیم و تربیت اگر امروز کار اصولی شروع شود، حداقل ۱۵سال بعد جواب می‌دهد چرا که فرایندی است نه مقطعی و همچنین پروژه‌ای است.

وی در ادامه اضافه کرد: همه باید دست اندرکار تحول باشیم و سند تحول بنیادین برای این تهیه و تدوین شده است که تغییرات بنیادین را می‌خواهد و یکی از محوری ترین تحولات در نکاتی که شما عزیزان گفتید این است که نظام تعلیم و تربیت بیشتر بر دانش‌آموز متمرکز است و کمتر به کنش آموزی تمرکز دارد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نظام تعلیم و تربیت در حال حاضر بیشتر تک ساحتی است، اظهارکرد:  باید در کنار دانش آموزی به کنش آموزی بپردازیم و اگر این اتفاق نیفتد ارتقایی در نظام آموزش و پرورش نداشته‌ایم چرا که معتقدیم دانستن برای توانستن و توانستن برای به‌زیستن است و باید به این سمت حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه‌ریزی‌ که برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین داریم از نظام تعلیم و تربیت تک ساحتی به نظام تعلیم و تربیت چند ساحتی حرکت خواهیم کرد چرا که تعلیم و تربیت تک ساحتی انسان تک ساحتی و جامعه تک ساحتی را رقم می‌زند اما هدف ما، تعلیم و تربیت چند ساحتی و جامعه چند ساحتی است و یکی از نکاتی که می‌توان کنش آموزی را محقق کند همین مشارکت دادن مهمترین رکن تعلیم و تربیت یعنی دانش‌آموزان است که باید آنها را در مسیر تعلیم و تربیت مشارکت بدهیم.

سید جواد حسینی افزود: باید دانش آموزان را در تعلیم و تربیت مشارکت بدهیم چراکه هر دانش آموز دست‌کم یک نقش و دست کم یک تشکل است و در این مسیر تبدیل مقاومت دانش آموزان به مشارکت مهم است و خیلی از دانش آموزان به کتاب و کلاس و معلم مقاوم هستند و باید این مقاومت به مشارکت تبدیل شود.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه باید منشور  مشارکت در آموزش و پرورش را بنویسیم، گفت: در این منشور  اولیا، دانش آموزان معلمان، نهادها و بخش‌های دولتی و بخش‌های خصوصی را در آموزش و پرورش مشارکت دهیم چرا که بدون مشارکت دانش آموزان و شکستن مقاومت آنها ارتقایی در نظام  تعلیم و تربیت رخ نخواهد داد.

وی تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران با مشارکت مردم شکل گرفته است و این نظام از بعد صورت و محتوا مشارکتی است و در صورت جمهوری اسلامی، جمهوری به معنای مشارکت است و در قانون اساسی مردم در سه سطح کلان، میانی و خرد به مشارکت دعوت شده‌اند.

‌سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در حال حاضر مبنا در آموزش و پرورش سند تحول بنیادین است، اظهارکرد:  بنده ۱۸مورد از سند تحول را استخراج کرده‌ام که بر مشارکت افراد و دانش آموزان دلالت دارد.

وی با بیان اینکه وقتی می‌گوییم مشارکت منظورمان چیست، گفت: درکتابی که سال۱۳۹۰با عنوان«مشارکت واقعی مردم در عمران شهری»نوشتم، یک فصل را به این اختصاص دادم که سه نوع مشارکت تشریفاتی، محدود و واقعی داریم و در مشارکت واقعی سه وجه نمادین مقطعی و نظامند مستمر را داریم که در مشارکت واقعی مستمر، ایجاد انجمن ها و تشکل ها مدنظر است  که در بستر زمان و دائمی به مشارکت طلبیده می شوند.

حسینی در ادامه اضافه کرد: مشارکت واقعی مشارکتی تقاضا محور با دانش آموز و نه برای دانش آموزاست و مشارکت نظام مند است نه مشارکتی توده‌ای و برنامه‌ریزی شده است.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش تاکیدکرد: انشالله تلاش می‌کنیم تا در سطح استان‌ها، مناطق و مدارس مجلس دانش‌آموزی را داشته باشیم و مشارکتی واقعی در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها و البته تقاضا محور با دانش آموزان را رقم بزنیم.

حسینی با بیان اینکه به این نوع کارهای مشارکتی  اعتقاد دارم،گفت: مشارکت به نظام تعلیم و تربیت و اجرایی شدن سند تحول کمک می‌کند و شما دانش آموزان عزیز باید کمیسیون‌های مجلس دانش آموزی را فعال کنید و طرحی را بنویسید که در  کارگروه‌های تصمیم‌ساز و تصمیم گیر وزارت آموزش و پرورش شرکت کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه