معصومه ابتکار:
بانوان ۴۱ درصد از بدنه دولت را تشکیل میدهند
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: در حال حاضر بانوان ۴۱ درصد از بدنه دولت را تشکیل میدهند بااینحال در تلاش هستیم تا رشد انتصاب بانوان در استانها را از رقم ۱۷.۵ درصد به ۳۰ درصد در پایان دولت دوازدهم برسانیم.
به گزارش خبرگزاری موج، معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در نشست مشترک با تشکلهای مردمنهاد استان قزوین با بیان اینکه استان قزوین در عرصههای مختلف دارای سرمایه اجتماعی بالایی است، اظهار کرد: در این استان سازمانهای مردمنهاد فعالی در حال فعالیت هستند.
وی افزود: این درخواست از دولت برای حمایت حقوقی و عمومی از تشکلهای مردمنهاد در راستای بسط این سرمایه اجتماعی وجود دارد و دولت نیز تلاشهایی در این زمینه انجام داده است.
ابتکار با تأکید بر لزوم بهرهوری سمنها از پشتوانههای مردمی گفت: تشکلهای مردمنهاد در جلب مشارکت مردم و بسیج اجتماعی و آموزش میتوانند ورود جدی داشته باشند و باید کاری کنیم سمنهای مختلف صدای مردم را در سیاستگذاری و برنامهریزیها انعکاس دهند.
وی با تأکید بر اهمیت بسیار دیدهبانی تشکلهای مردمسالار در جامعه عنوان کرد: دیدهبانی تشکلها در نقد فعالیتهای مختلف میتواند راهکاری برای نقشآفرینی در خصوص مقابله با فساد و رانت باشد.
این مسئول عنوان کرد: دشمن امروز فضا را بهگونهای قرار داده که جنگ اقتصادی و جنگ روانی علیه کشور ما شکلگرفته با اینحال اقشار مختلف مردم و سازمانها و تشکلهای مردمنهاد میتوانند در این عرصه نقشآفرین باشند و تابآوری اجتماعی را بالا ببرند زیرا سازمانهای مردمنهاد در حوزه افزایش تابآوری در برابر مشکلات نقش کلیدی دارند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به بررسی سند ارتقاء وضعیت زنان در معاونت زنان و خانواده استانهای مختلف از جمله استان قزوین گفت: این سند باهدف برنامهریزی در حوزه زنان میتواند ضمن کاهش شکاف و فاصله در این حوزه حرکت ما را بر اساس هدفگذاریهای درست پیش ببرد.
وی اضافه کرد: در تدوین شاخصهای عدالت جنسیتی که سال ۹۶ در ستاد ملی زن و خانواده به تصویب رسید و در هشت محور ازجمله آموزش، ورزش، مشارکت سیاسی، اجتماعی و حقوقی امور فعالیت خود را آغاز کرد و این شاخصها نیز به استانها ابلاغشده است بااینحال نهادهای مدنی آن را مورد نقد و توجه قرار دهند و در جهت ارتقاء این شاخصها دولت را یاری کنند.
ابتکار با اشاره به سیاستگذاری دولت دوازدهم در حوزه مشارکت ۳۰ درصدی زنان توانمند در اداره کشور اعلام کرد: در حال حاضر بانوان ۴۱ درصد از بدنه دولت را تشکیل میدهند بااینحال در تلاش هستیم تا رشد انتصاب بانوان در استانها را از رقم ۱۷.۵ درصد به ۳۰ درصد در پایان دولت دوازدهم برسانیم.
این مسئول ادامه داد: کارنامه عملکرد استانداران و وزراء در این خصوص بهزودی سنجیده خواهد شد تا وضعیت هر وزارتخانهها و استانی از نظر انتصابات بانوان در حوزه مدیریتی موردبررسی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه در اکثر استانها برای کارآفرینی بانوان بهویژه بانوان سرپرست خانوار برنامههایی را موردتوجه قرار دادهاند، افزود: با همکاری تشکلهای کارآفرین زمینه اشتغال دختران و زنان سرپرست خانوار با ارائه آموزش عمومی، بنگاهداری، روشهای کسبوکار، کمک به ایجاد بنگاه، زنجیره ارزش و بازاریابی و ایجاد شبکه در دست اجراست که امیدواریم با همکاری تشکلهای مختلف بتوانیم این طرح را در سطح وسیعتر اجرا کنیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به نقش محوری خانواده گفت: در حال حاضر با توسعه شبکههای مجازی و اینترنتی و گسترش عصر ارتباطات شاهد اختلال ارتباطی در میان اعضای خانواده هستیم لذا طرح «گفتوگوی ملی خانواده» با همکاری تشکلهای غیردولتی در حال انجام است.
وی بیان کرد: افزایش ارتباط فکری، عاطفی و خانوادگی، تضمین سلامت خانواده و تقویت و تحکم خانواده از اهداف اصلی این طرح ملی به شمار میرود تا بدینوسیله برای بهبود روابط بین اعضا مهارتهای ارتباطی را داخل خانواده افزایش دهیم.
ابتکار در پایان خاطرنشان کرد: در راستای افزایش مهارتهای ارتباطی در سطح جامعه و اجرای این طرح تلاش شد تا با مشارکت آموزشوپرورش این طرح انجام شود و برای توانافزایی سازمانهای مردمنهاد کارگاههای آموزشی چندروزهای برگزار شد.
ارسال نظر