حسینی در آیین تجلیل از رتبههای برتر کنکور ۹۸ :
باید نگاه عدالت آموزشی را پررنگتر کرد
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با انتقاد از اینکه چرا بیش از ۸۰ درصد قبولی های کنکور به ۵ تا ۶ استان اختصاص دارد گفت : باید نگاه عدالت آموزشی را پررنگتر کرد
به گزارش خبرگزاری موج ٍ سیدجواد حسینی در آیین تجلیل از رتبههای برتر کنکور سراسری ۹۸ که در باشگاه فرهنگیان برگزار شد، در پاسخ به مهمترین سوالی که این روزها در خصوص عدالت اموزشی و بازدهی مدارس دولتی در اذهان مردم جامعه طرح می شود پاسخ داد.
* میانگین رتبه قبولی استان ها در کنکور مهمتر است
سرپرست وزارت آموزش و پرورش در تشریح این موضوع گفت: وقتی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان بودم، یک سال نام هیچ دانش آموز خراسانی در رتبههای برتر نبود و رسانهها بسیار انتقاد و سوال میکردند، در حالی که رتبه کنکورمان در سطح کشور دو نمره افزایش یافته بود. یک سال بعد ۵ دانش آموز خراسانی در رتبه های برتر بودند. اما در رتبه کشوری ارتقا نداشتیم ولی همه تبریک می گفتند. کسب رتبه برتر، افتخار آموزش و پرورش است اما لزوما ملاک موفقیت نیست. از نظر کلی میانگین رتبه قبولی استان ها در کنکور مهمتر است.
* نتایج کنکور، عدم تقارن و تعادل را در آموزش و پرورش نشان میدهد
وی به تحلیل نمرههای برتر کنکور اشاره کرد و گفت: این تحلیل را صبح در دولت ارائه کردم. نتایج کنکور، سه نوع عدم تقارن و تعادل را در آموزش و پرورش نشان میدهد. نخست اینکه امسال در رتبههای دهگانه، تهران سهم ۴۶ درصدی، آذربایجان شرقی سهم ۱۰ درصدی، فارس سهم ۱۰ درصدی، اصفهان سهم ۷ درصدی و خوزستان سهم ۹ درصدی داشت. در حالی که میانگین نمرات قبولیشان در کنکور متفاوت بود؛ تهران هفتم، آذربایجان شرقی چهاردهم، فارس بیست و یکم، اصفهان سوم و یزد اول بوده است. بیش از ۲۰ سال است که یزد رتبه اول را دارد.در حالی که ۳۰ درصد دانش آموزان ما در مناطق محروم هستند.
*باید نگاه عدالت آموزشی را پررنگتر کرد
حسینی در خصوص مهمترین سوال این روزها یعنی عدالت آموزشی تصریح کرد: باید نگاه عدالت آموزشی را پررنگتر کرد. در این رابطه در حال آماده سازی طرحی هستیم که استانها، مناطق، مدارس و دانش آموزان را به دو قسمت «قابل توجه» و «لازم التوجه» با رویکرد عدالت آموزشی تقسیم کنیم و آنانی که لازم التوجهاند باید به سمت قابل توجه بروند.
وی به عدم توازن مدرسهای نیز اشاره کرد و گفت: تنها کشوری هستیم که ۲۴ نوع مدرسه داریم که باعث افزایش شکاف عدالت آموزشی شده است. یکی از برنامههایم جمع کردن مدارس کوچک و کاهش تنوع مدارس در قالب طرح ساماندهی مدارس است.
حسینی افزود: ۸۰ درصد موفقیت ها در کنکور و المپیادها در ۲۰ درصد مدارس ما محقق میشود. سومین مورد عدم تقارن نیز عدم تقارن رشتهای است. ۵۶.۹ درصد شرکت کنندگان کنکور در رشته تجربی هستند در حالیکه ۲۵.۵ درصد کل قبول شدگان تجربی هستند. این آمار نشان میدهد بسیاری از دانش آموزان ما با عدم هدایت تحصیلی صحیح در مدارس مواجه و در ادامه با عدم توازن هرم شغلی روبرو میشوند و در کنکور ضرر میکنند. اکثر دانشآموزان رشته تجربی برای یک درصد رشتهها رقابت میکنند در حالیکه اگر در رشته دیگری تحصیل کرده بودند زودتر موفق میشدند. در این شرایط ما توسعه متوازن رشتهای را دنبال می کنیم.
ارسال نظر