برگزاری اولین جلسه دادگاه مدیران موسسه مالی اعتباری حافظ
نخستین جلسه رسیدگی به پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ و شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج، نخستین جلسه رسیدگی به پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ و شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار به صورت علنی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
در پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ شش متهم به نامهای سید احسان الله میرزاباقری برزی فرزند سیداکبر (مدیرعامل موسسه غیرمجاز حافظ)، بهروز پورانی فرزند سیف الله (دبیر هیأت مدیره)، وحید ذکری زاده فرزند اصغر (معاون پشتیبانی)، ابراهیم کارگر فرزند اسدالله (مدیر امور مالی)، هوتن یوسفیان فرزند احمدعلی (مدیر منطقه شمال کشور)، محسن خوشبخت فرزند محمدعلی (رئیس شعبه خوی) دارد که اتهام آنها دایر بر مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور است. بانک مرکزی و ۴۹ نفر شاکی پرونده هستند.
این مؤسسه ۷ هزار و ۵۷۱ نفر سپردهگذار داشته و ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جذب سپرده صورت گرفته است. پرونده شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار مربوط به ایلام است که با پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ ادغام شده است. شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار نیز ۱۳ متهم دارد که ۲۵ میلیارد و ۵۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جذب سپرده در آن صورت گرفته است.
دو نفر از متهمان شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار، با موسسه غیرمجاز حافظ مشترک هستند.
قاضی صلواتی در ابتدای جلسه گفت : این پرونده در ۱۴ جلد و با ۶ متهم است که مدیر عامل آن احسان الله باقری برزی بوده و ۵۰ شاکی از جمله بانک مرکزی اعلام شکایت کردند.
وی افزود: این موسسه دارای ۲۰ شعبه در شهرهای خوی ،قائم شهر نوشهر بهشهر و شهرهای مختلف داشته که از سپرده گذاری ۷۵۷۱ نفر، ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون سپرده اخذ شده است.
صلواتی به پرونده خوشه طلایی مهر ماندگار نیز اشاره کرد و گفت :این پرونده در ۲۵ جلد و ۱۳ متهم دارد و در استان ایلام شعبه داشته است که با جذب سپرده از ۵ هزار نفر ۲۵ میلیارد تومان، در سال ۹۶ شرکت به دو تن از متهمان موسسه حافظ واگذار شده است.
در ادامه شاه محمدی نماینده دادستان کیفرخواست را قرائت کرد و گفت: در پرونده خوشه طلایی متهمان علی رضا ارجمندی متولد ۵۵ بازنشسته بانک فاقد محرومیت کیفری؛ عدنان مولایی متولد ۵۵ بازنشسته بانک فاقد سابقه کیفری؛ محمد حسین کریم زاده بازنشسته بانک؛ عباس شکربیگی متولد ۴۲ بازنشسته فاقد سابقه کیفری، علی عزیزیان متولد ۴۸ و محمد جواد امامی متولد ۶۷
وی به اسامی دیگر متهمان پرونده اشاره کرد و گفت: بهروز پورانی متولد ۳۹ بازنشسته بازداشت به دلیل عجز از تودیع وثیقه به عنوان رئیس هیئت مدیره موسسه حافظ،احسان میرزاباقری متولد ۵۹ فاقد سابقه کیفری بازداشت به دلیل عجز از تودیع وثیقه به عنوان مدیرعامل موسسه غیر مجاز حافظ از دیگر متهمان این پرونده هستند.
وی افزود: شهاب حسنی متولد ۴۵ بازنشسته،عدلیه حوضی متولد ۴۳،سمیه بختیاری،یاسر پورانی فرزند بهروز متولد ۶۳،وحید ذکری زاده معاون پشتیبانی و مهندسی موسسه غیر مجاز حافظ،ابراهیم کارگر معاون امور مالی موسسه حافظ،هوتن یوسفیان از مدیران موسسه حافظ و محسن خوشبخت از جمله سایر متهمان این پرونده هستند.
نماینده دادستان گفت: عناوین اتهامی متهمان مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام پولی در نظام اقتصادی کشور به واسطه وصول وجوه کلان به صورت قبول سپرده اشخاص حقوقی که موجب حیف و میل اموال شده است از اتهام متهمان است.
وی افزود: پورانی و میرزاباقری از مدیران موسسه حافظ هر دو متهم به کلاهبرداری به مبلغ ۷۳۰ میلیون ریال موضوع شکایت شکات هستند.
شاه محمدی افزود: تیمور ناصری متولد ۴۹ و سیدمحمد تراب میری مدیرکل وقت جهاد کشاورزی ایلام متهم به معاونت در بزه اخلال در نظام اقتصادی از طریق نظام پولی به واسطه وصول وجوه کلان تحت عناوین مختلف هستند.
وی ادامه داد: در خصوص شرکت خوشه طلایی مهر ماندگار متهمان مبادرت به ثبت شرکت در سال ۹۱ می کنند و با توجه به اینکه در استان ایلام هفت شعبه تاسیس می کنند از ۵ هزار نفر ۲۵۵ میلیارد و دویست و شش میلیون ریال جذب سپرده کرده و ۱۳۵ میلیارد ریال هم میدادند. در سال ۹۶ متهمان اقدام به خروج از شرکت و فروش آن به متهمان ردیف ۷ و ۸ می کنند همچنین متهم ردیف نهم شهاب حسنی هم به عنوان رئیس شعبه فعالیت و اقدامات فراوانی جهت وصول اموال مردم کرده است .
شاه محمدی ادامه داد:عمده دفاعیات متهم این است که اقدامات آنان در راستای تعاونی روستایی بوده است این در حالی است که به هیچ وجه از اقدامات آنها قانونی نبوده است.
* نماینده دادستان: عملیات بانکی این افراد بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع بوده است
نماینده دادستان گفت: هرگونه عملیات بانکی بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع بوده اما این موسسه بدون اخذ مجوز اقدام به افتتاح شعبه واخذ سپرده از مردم می کند تحقیقات مشخص شده که موسسه حافظ در سال ۸۹ به عنوان یک موسسه مالی اعلام تاسیس میکند و پس از آن پرونده برای دریافت مجوز به بانک مرکزی ارسال میشود ولی طبق نظر بانک مرکزی موسسه توانایی اخذ مجوز پیدا نمی کند با این حال موسسه در سال ۹۱ اولین شعبه خود را در تهرانپارس تهران افتتاح میکند پس از آن بانک مرکزی اعلام جرم کرده و سپس به سپردهگذاران هم شکایت میکند.
وی ادامه داد: در نهایت متهمان در دو مرحله بدون مجوز از بانک مرکزی اقدامات پولی و بانکی انجام میدهند.
شاه محمدی با بیان اینکه بانک مرکزی مجری سیاستهای پولی کشور است گفت:نهاد صالح بر فعالیت بانکها همین بانک مرکزی است و اشتغال به عملیات بانکی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی و ثبت هرگونه تشکل بدون مجوز از بانک مرکزی ممنوع است بنابراین تمسک برخی متهمان به دستور بازپرس فاقد وجاهت است.
نماینده دادستان ادامه داد: متهمان در مقام دفاع ماهوی موثری نداشتند و آنها همچنین به کرات گفته اند که موفق به اخذ مجوز از بانک مرکزی نشدند و با علم به آن مبادرت آن از مردم وجوهی دریافت میکردند.
وی افزود: در این پرونده بانک مرکزی شرکت تعاونی روستایی و سپرده گذاران شاکی هستند.
نماینده دادستان افزود: موسسه حافظ در سال ۸۹ با افرادی اعلام موجودیت کرد و تقاضای خود را به بانک مرکزی ارائه داد تا فرآیند اخذ مجوز طی شود ولی مجوز نگرفت و در سال ۹۱ اولین شعبه خود را در تهرانپارس تاسیس کرد و از همان زمان شکایت متعددی از سوی سپردهگذاران آغاز شد.
وی گفت: متهمان در دو مرحله بدون مجوز و اجازه بانک مرکزی به صورت غیرقانونی شروع به فعالیت کردند.
نماینده دادستان گفت: متهمان مربوط به شرکت خوشه طلایی مهر ماندگار نیز ثبت شرکت را در سال ۹۳ کردند. این شرکت ۲۵۲ میلیارد و ۳۰۵ میلیون ریال سپرده جمعآوری کرده و ۱۳۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال وام داده و به صورت گسترده اقدام به عملیات بانکی و پرداخت انواع تسهیلات کرده است.
وی افزود: اما در سال ۹۶ اقدام به خروج از شرکت و فروش آن به متهمان دیگر کرد و یک قطعه زمین ۲۸۰ متری، سه دستگاه خودروی دنا پلاس، یک دستگاه پژو پارس و موجودی به مبلغ ۹۶ میلیون تومان دارد که طلب سپرده گذاران را نداده است.
در این لحظه مسعود جمشیدی نایینی نماینده حقوقی بانک مرکزی گفت: اقدامات بانک مرکزی در رابطه با تخلفات موسسه غیر مجاز حافظ از سال ۸۹ آغاز می شود که بانک مرکزی اعلام کرد موسسه حافظ شرایط تاسیس یک موسسه اعتباری غیر بانکی را ندارد.
وی ادامه داد: بانک اعلام کرده بود که موسسه حداقل سرمایه به میزان ۳ هزار میلیارد ریال دارد و از طرفی در موسسات اعتباری باید طیف وسیعی از مردم حضور داشته باشند که در این موسسه این گونه نبود و همچنین باید فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی و میزان درصد مشارکت آنان اعلام می شد که نداشت.
وی افزود: این موسسه اقدام به تبلیغات شهری و رسانه ای در روزنامه ها و مطبوعات کرد و بانک مرکزی در ۱۵ مهر ۹۱ طی اطلاعیه ای اعلام کرد که این موسسه فاقد هر گونه مجوز و نظارت بانک مرکزی است که حتی اعلام شد که استفاده از آرم در سربرگ مکاتبات خلاف مقررات است ولی این موسسه با تکرار تبلیغات و اقدامات و فعالیتهای خود توجهی به تذکرات بانک مرکزی نکرد و بر همین اساس در آذر سال ۹۱ بانک مرکزی نامهای به ناجا زد و تقاضای برخورد با این موسسه را کرد.
نماینده بانک مرکزی گفت: در نهایت بانک مرکزی در فروردین سال ۹۲ اقدام به شکایت در دادسرای تهران کرد و شکایتی نیز در بهمن سال ۹۵ در دادسرای رسیدگی به جرایم پولی و بانکی علیه موسسه حافظ شد اما این موسسه همچنان اقدام به فعالیت کرده و ۲۱ شعبه در استانهای زنجان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و مازندران ایجاد کرد که ۹ شعبه فعال و ۱۲ شعبه در حال تجهیز دارد.
وی تقاضای اشد مجازات کرد.
در ادامه قاضی صلواتی از نماینده حقوقی سازمان تعاونی روستایی خواست تا شکایت خود را مطرح کند.
کارشناس سازمان تعاون روستایی گفت: شکوائیه در جلسه آینده به دادگاه ارائه میشود. شرکت تعاونی کشاورزی مهر برخلاف اساسنامه اقدام به جذب وجوه کلان از سپرده گذاران کرد درحالی که همه سپردهگذاران کشاورزان هستند.
وی ادامه داد: اصل سپرده کشاورزان ۲۵ میلیارد تومان است و آنها سپرده خود را در باب کشاورزی و دامداری سرمایهگذاری کردند و اکنون اصل پول و سود خود را میخواهند.
در ادامه پس از اعلام شکایت تعدادی از شکات و سپرده گذاران، نماینده دادستان در جایگاه حاضر شد و گفت: یکی از شکات تقاضای رفع بازداشت از ملک خود را دارد که او ادعا میکند مالک است اولا طرح درخواست شما در اینجا جایز نیست شما باید طرح دعوای حقوقی انجام بدهید.
نماینده دادستان ادامه داد: همچنین یکی از شکات گفته چرا نامی از مسئولین در این پرونده نیست باید بگویم طرح دعوا توسط بانک مرکزی انجام شده و نام یکی ازمسئولین جهاد کشاورزی به عنوان متهم به معاونت در کیفرخواست ذکر شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از شکات رئیس شعبه بوده گفت: باید بگویم که ایشان در آن زمان به عنوان متهم به معاونت در اخلال مورد تحقیق قرار گرفت و قبل از ریاست شعبه همکار تعدادی از این متهمین در بانک آینده بود و آشنایی کافی با آنها داشت.
در این لحظه قاضی صلواتی ختم جلسه دادرسی را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی فردا ساعت ۱۳:۳۰ برگزار خواهد شد.
ارسال نظر