شریعتمداری:
باید از جداسازی معلولان از سایر افراد جامعه جلوگیری کنیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید از جداسازی معلولان از سایر افراد جامعه جلوگیری کنیم و از راهکارهای اجتماعی برای حل مشکلات جامعه بهره مند شویم .
به گزارش خبرگزاری موج، محمد شریعتمداری ، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست سه ساعته با جمعی از نخبگان دارای معلولیت به مناسبت ۱۲ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهار کرد: همچنین تلاش می کنیم اکثریت این شورا از بخش های غیر دولتی باشد تا با یک نگاه نقادانه به مسائل نگاه کند و مسیر درستی را به ما نشان دهد.
وی با بیان اینکه این شورا می تواند در طول سال نظرات و دیدگاه های خود را در حوزه معلولان ارائه کند، اظهار امیدواری کرد که تشکیل این شورا در پیشبرد برنامههای سازمان بهزیستی کشور موثر باشد.
شریعتمداری تاکید کرد: این شورا به عنوان شورای مشورتی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می تواند به عنوان یک دستاورد مهم از نشست امروز مطرح شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: معلولان علاوه بر حقوق اساسی ملت دارای حقوق اختصاصی هم هستند. از این رو باید در جستجوی بستری مناسب برای ایجاد شرایط مطلوب برای حل مشکلات و دست یابی به حقوق شان باشیم.
وی یاد آورشد: در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما احترام به افراد دارای معلولیت از جایگاه ویژهای برخوردار است چرا که آنها توانمندیهایی خوبی دارند و محدودیت باعث نشده تا آنها از این مسیر باز بمانند.
شریعتمداری ادامه داد: یقینا بدون دسترسی به یک وحدت عمومی و انسجام ملی و یکپارچگی در فکر و اندیشه بین همه آحاد جامعه به خصوص جامعه نخبگان دسترسی به این هدف مقدور نیست.
* باید از جداسازی معلولان از سایر افراد جامعه جلوگیری کنیم
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: باید از جداسازی معلولان از سایر افراد جامعه جلوگیری کنیم و از راهکارهای اجتماعی برای حل مشکلات جامعه بهره مند شویم .
وی افزود: باید از اقدام مبتنی بر حل مشکل یک فرد خارج شده و به سمت حل مشکل مبتنی بر جامعه معلولان حرکت کرد. به این ترتیب می توانیم به یک موفقیت بزرگ دست پیدا کنیم.
شریعتمداری افزود: بر اساس همین رویکرد باید در تامین نیازهای اصولی افراد دارای معلولیت و سایر افراد جامعه علاوه بر استفاده از حقوق اساسی آنها سیاستگذاری اصولی هم در این زمینه انجام شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید در زمینه بهداشت، تامین سلامت، استقلال برای زندگی در جامعه، تامین مشارکت برای همکاری با بقیه افراد جامعه و خود شکوفایی معلولان گامهای موثری برداشت.
وی به محورهای همکاری دولت با سازمانهای مردم نهاد و مجموعه ها با جامعه معلولان اشاره کرد و گفت: با همکاری دولت با مجموعههای یاد شده و بدون نیاز به منابع مالی میتوان بخشی از مشکلات و مسائل جامع معلولان را حل و فصل کرد. در همین زمینه هم نیازمند فکر و اندیشه جامعه افراد دارای معلولیت هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: در خصوص قانون جامع حمایت از معلولان چند آئین نامه پیش بینی کرده بودیم . همچنین موفق شدیم اساسنامه صندوق فرصتهای شغلی معلولان را به تصویب برسانیم. آخرین آئین نامه این قانون مربوط به مساله مناسب سازی بود که در ۱۶ ماده به تصویب هیات وزیران رسید.
وی در خصوص اساسنامه صندوق فرصتهای شغلی معلولان نیز تصریح کرد: مقدمات این آئین نامه آماده و در کمیسیون اجتماعی دولت مطرح شد که امیدوار بودیم در این هفته به نتیجه برسد، چرا که این اساسنامه می تواند اقدامی موثر در جهت حل مشکلات جامعه باشد.
شریعتمداری با اشاره به اینکه اجرای قانون جامع معلولان به ۲۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، گفت: امروز متناسب سازی و همسان سازی حقوق بازنشستگان به ویژه جامعه معلولان امری ضروری است.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، تصویب آئین نامه های قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و شروع اولین تخصیص اعتباری آن را گامی بزرگ دانست و افزود: امروز نیمی از مسکن خانوارهای دارای دو معلول تامین و واگذار شده است و امیدواریم واگذاری مسکن مابقی خانوارها نیز در عمر باقی مانده دولت محقق شود.
وی در خصوص وجود نواقص احتمالی در قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به ویژه در حوزه ناشنوایان کشور نیز بیان کرد: می توان برای رفع نواقص قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با برگزاری جلسات در قالب لایحه و پیشنهاد آن را برای مصوبه هیات وزیران با کمک رییس سازمان بهزیستی آماده و ارسال کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به افزایش تعداد تشکلهای جامعه معلولان نیز اشاره کرد و گفت: ۱۵ درصد تعداد تشکلهای معلولان در این دوره افزایش پیدا کرده است که در این زمینه سازمان بهزیستی تسهیلات لازم را فراهم خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص نظارت بر اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت نیز کمیتهای به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل شده وزیرتعاون ،کارو رفاه اجتماعی دبیر آن و دبیرخانه آن در سازمان بهزیستی کشور مستقر است. توصیه می کنم این دبیرخانه به سازمان های مردم نهاد واگذار شود و سازمان بهزیستی خود متکفل دبیرخانه نباشد اما می تواند دبیری آن را بر عهده بگیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در خصوص مسئله اشتغال نیز پیشنهاد کرد؛ کاریابی اختصاصی معلولان ایجاد شود.
در ادامه نشست، وحید قبادی دانا ، رئیس سازمان بهزیستی کشور با ابراز امیدواری از اینکه در روز جهانی معلولان حقوق افراد دارای معلولیت پیگیری شود، گفت: خوشبختانه تصویب آیین نامه های مربوط به قانون حمایت از افراد دارای معلولیت نیازمند پیگیری بود که وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی تلاشهای ارزشمندی را به منظور تصویب آیین نامه های مذکور داشتند . همچنین برای اولین بار در بحث تخصیص اعتبار قانون حمایت از افراد دارای معلولیت هم دچار مشکل بودیم که خوشبختانه با پیگیری های ایشان تخصیص اعتبار مربوط به مهر و آبان انجام شد.
وی افزود: همچنین در اجرای ماده ۲۷ نیز با توجه به اعتبار تخصیص یافته برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید که در دهک صفر، یک و دو سه درآمدی بودند ۱۹۱ هزار و ۵۰۰ خانوار را شامل میشوند مبلغ ۳۶۰ هزار تومان تا ۴۸۰ هزار تومان هر سه ماه یکبار علاوه بر مستمری به آنان پرداخت خواهد شد که در مهر، آبان و آذر ماه این مبلغ به آنان پرداخت شده است.
قبادی دانا تصریح کرد: در ارتباط با یارانه مراکز شبانه روزی که نزدیک به ۴۷ هزار نفر از قبیل سالمندان ، معلولان ذهنی ، معلولان دارای ضایعه نخاعی و جسمی و حرکتی را شامل می شود و حدود ۸ هزار پشت نوبتی این مراکز را داشتیم ، خوشبختانه با پیگیری های انجام شده از طریق سازمان برنامه و بودجه و تامین اعتبار لازم، آنان نیز می توانند یارانه خود را دریافت کنند. یارانه ای که این مراکز در سال ۹۷ دریافت می کردند بالغ بر ۶۴۰ هزار تومان بود که در پایان سال ۹۷ به ۷۷۰ هزار تومان رسید و در آبان ماه امسال این رقم به ۹۲۰ هزار تومان رسیده که البته برای افراد دارای هویت و یا مجهول الهویه این رقم به ۱ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان افزایش یافته است.
پرداخت ها در سازمان بهزیستی متمرکز شده است
وی افزود : با توجه به اینکه پرداختها در سازمان بهزیستی متمرکز شده، همچنین دولت الکترونیک پیاده سازی شده این مبالغ بر اساس کد ملی به حساب کارت افراد یاد شده واریز می شود. همچنین همه مطالباتی که از جنس یارانهای ، مستمری و امدادی است تا پایان آبان ماه تسویه شده است.
قبادی دانا افزود: در خصوص بررسی وضعیت ژنتیکی افراد دارای معلولیت که مورد تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود نیز این موضوع در دستور کار قرار گرفت و اجرای این طرح در استانهای کشور از مهرماه آغاز شده است و همه معلولان تحت پوشش این سازمان و خانواده هایشان در طی چهار سال بطور رایگان مورد بررسی قرار می گیرند.
وی افزود: همچنین اجرای برنامه غربالگری بینایی و شنوایی نیز با قوت در سازمان بهزیستی کشور ادامه خواهد داشت.
قبادی دانا افزود: در ارتباط با توانمند سازی و موضوع اشتغال نیز، آیین نامهای که برای ماده ۱۲ و ۱۳ مصوب شد فرصت خوبی را برای کارفرمایان ایجاد می کند.
رییس سازمان بهزیستی کشور در خصوص اقدامات این سازمان در حوزه مسکن معلولان نیز یادآور شد: در حوزه مسکن معلولان قرار بود که در سال ۹۸ هفت هزار و ۵۰۰ واحد تسهیل شود که تا امروز ۹ هزار واحد مسکونی واگذار شد که از تعهدات خود جلوتر هستیم و امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۱۸ هزار واحد مسکونی برسد.
وی افزود: در خصوص فراهم کردن تسهیلات برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هم در حال مذاکره با بنیاد مستضعفان و .. هستیم.
وی حمایت از تشکلهای مردم نهاد و استفاده از نظرات و دیدگاههای آنان را یکی از محوری ترین برنامههای سازمان بهزیستی عنوان کرد و گفت: جامعه معلولان جسمی و حرکتی ۳۹ درصد از جامعه معلولان را به خود اختصاص داده ، همچنین جامعه معلولانی که دچار کم بینایی و نابینایی هستند نیز ۱۱ درصد از جامعه معلولان را شامل می شود. ناشنوایان و کم شنوایان نیز ۱۳ درصد از جامع معلولان کشور را به خود اختصاص داده است. جامعه معلولان ذهنی حدود ۲۴ درصد و جامعه معلولانی که مشکل صوت و گفتاری دارند نیز حدود ۵ درصد جامعه معلولان کشور را تشکیل میدهند، بنابراین تلاش می کنیم مطالبات همه این عزیزان را در محورهای پیشگیری، توانمند سازی و جنبههای حمایتی به موازات هم پیش ببریم.
قبادی دانا با اشاره به کل اعتباری که در سال ۹۷ به افراد دارای معلولیت پرداخت شده بود، گفت: کل مبلغی که در سال ۹۷ برای مددجویان در کل کشور برروی کارت آنان شارژ شد ۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که این مبلغ در سال ۹۸ و با توجه به شرایط اقتصادی کشور به ۲ هزار و ۷۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که سر جمع هزار و ۶۰ میلیارد تومان به این مبالغ اضافه شد. همچنین سهم سازمان بهزیستی و کمیته امداد از محل مبلغ پرداختی برای هدفمندی یارانه ها در گذشته یک به سه بود که این سهم به یک به دو ارتقا پیدا کرد.
گفتنی است در ابتدای این نشست سه ساعت و نیم نمایندگان نخبه جامعه معلولان کشور به بیان مسایل و چالشهای این بخش پرداختند. موضوع بازنشستگی پیش از موعد جامعه معلولان، بحث پیگیری ساخت مسکن معلولان، موضوعات بیمهای و درمانی معلولان، هزینههای توانبخشی، بخشودگی مالیات معلولان، مهارتآموزی، فروش محصولات تولید معلولان از جمله محورهایی بود که به بحث گذاشته شد.
ارسال نظر