English

مسعودی فر:

ما به دنبال این هستیم که علت بروز اعتراضات را شناسایی کنیم

مدیر کل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی قوه قضاییه گفت: ما به دنبال این هستیم که علت بروز اعتراضات را شناسایی کنیم و اگر دستگاه‌هایی قصوری داشته‌اند که منجر به شکل گیری اعتراضات شده است و مردم به آن معترض بودند، قوه قضاییه آن را پیگیری کند.

ما به دنبال این هستیم که علت بروز اعتراضات را شناسایی کنیم

به گزارش خبرگزاری موج،  رضا مسعودی فر ، مدیر کل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی قوه قضاییه در نشست خبری خود با خبرنگاران، با اشاره به ۱۵ برنامه ای که در سطح معاونت پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی قوه قضاییه در سال ۹۸ برنامه ریزی شده، گفت: معاونت پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی تشکیل شده و در درون خود چند اداره کل برای پیشگیری از وقوع جرم دارد و اداره کل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی در جرایمی که بیشتر جنبه اجتماعی و امنیتی داشته باشند ورود می‌کند.

وی افزود: یکی از برنامه‌هایی که این معاونت در سال ۹۸ در دستور کار خود دارد بحث پیشگیری از اعتراضات و اعتصابات است. ما به دنبال این هستیم که علت بروز اعتراضات را شناسایی کنیم و اگر دستگاه‌هایی قصوری داشته‌اند که منجر به شکل گیری اعتراضات شده است و مردم به آن معترض بودند، قوه قضاییه آن را پیگیری کند.

مسعودی فر یکی دیگر از برنامه‌های این معاونت را «بحث ارتقاء مداخلات انتظامی در راستای کاهش تلفات جانی ناشی از تصادفات درون شهری» عنوان کرد و گفت: در حوزه کاهش تلفات جانی ناشی از تصادفات برون شهری برنامه های متعددی وجود داشته و ما نیازمند برنامه‌ریزی در حوزه درون شهری هستیم.

وی افزود: بیش از ۲۵ درصد تلفات جانی در تصادفات ناشی از تصادفات درون شهری است و بیشتر این تلفات به جهت برخورد عابرین با وسایل نقلیه اتفاق می افتد ما این برنامه را در شهرها و کلانشهرها متمرکز کردیم و به جهت محدودیت امکانات از ۱۳ استان تقاضا کردیم سه مسیر را در شهرها انتخاب کنند و در این سه مسیر اقداماتی در جهت نصب دوربین، اصلاح هندسی و افزایش حضور گشت های پلیس انجام بدهیم.

* یکی از چهار آسیب مورد تاکید مقام معظم رهبری حاشیه نشینی است

مسعودی فر یکی دیگر از برنامه‌های حوزه تحت متبوع خود را «شناسایی موانع امنیتی و انتظامی توسعه مناطق مهاجرفرست» عنوان کرد و افزود: یکی از چهار آسیب مورد تاکید مقام معظم رهبری حاشیه نشینی است. ما به دنبال شناسایی علل انتظامی و امنیتی مهاجرت از مبدا هستیم. ما شروع کردیم علل انتظامی و ناامنی که در برخی از مناطق کم برخوردار وجود دارد را با همکاری پلیس احصاء کنیم و در فاز بعد به دنبال رفع آنها هستیم.

وی افزود: تا پایان امسال شناسایی موانع اتفاق می‌افتد و در سال بعد رفع آنها در دستور کار قرار می‌گیرد.

مسعودی فر با بیان اینکه «ساماندهی موتورسواران یکی دیگر از برنامه‌های سال ۹۸ است» گفت: بالغ بر ۱۱ میلیون موتور در سطح کشور تردد می‌کند و ۴ میلیون گواهینامه موتور سیکلت صادر شده است. چون بسیاری از موتورسواران گواهینامه ندارند و نداشتن گواهینامه جرم است، ما در جهت کاهش این جرم مکلف به برنامه‌ریزی هستیم.

وی افزود: از ۱۱ میلیون موتور در سطح کشور تردد می‌کند ۹ میلیون موتور به سن فرسودگی رسیدند و بر اساس قانون هوای پاک باید از چرخه خارج شود.

* ۲۴ درصد از تلفات ناشی از تصادفات مربوط به موتورسواران است

مسعودی فر با بیان اینکه ۲۴ درصد از تلفات ناشی از تصادفات مربوط به موتورسواران است ما مکلف هستیم در حوزه ساماندهی موتورسواران برنامه‌ریزی کنیم گفت: از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۶ بیش از ۵۰ هزار موتورسوار کشته شدند. برای ساماندهی موتور سواران باید در امر اخذ گواهینامه ها مداخله صورت گیرند لذا خواهشم این است که موتورسواران پیگیر اخذ گواهینامه باشند.

مدیرکل پیشگیری های انتظامی و امنیتی قوه قضاییه همچنین بیشترین تلفات موتورسواران را در استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، خوزستان و اصفهان عنوان کرد.

مسعودی فر با اشاره به تلفات ناشی از مصرف مشروبات الکلی گفت: ما به دنبال این هستیم که در حوزه مشروبات الکلی شبکه تهیه و توزیع پیش سازها را رصد کنیم تا به راحتی در اختیار تولیدکنندگان مشروبات قرار نگیرد و منجر به تولید مشروبات نشود.

وی افزود: در سال ۱۳۹۷، ۲۵۹ نفر به جهت مصرف مشروبات دست ساز کشته شده‌اند که این آمار در سال ۹۶، ۱۲۱ نفر بوده و ما شاهد رشد ۱۰۰ درصدی هستیم.

مسعودی فر یکی دیگر از برنامه‌های معاونت پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی را «توسعه ظرفیت موسسات مراقبتی و حفاظتی تحت نظارت پلیس» عنوان کرد و افزود: موسسات مراقبتی و حفاظتی تحت نظارت پلیس فعالیت می کنند که مبنای کار آنها قانون برنامه سوم توسعه بوده و کارشان حفاظت از اماکن است ما به دنبال این هستیم که ظرفیت آنها را توسعه دهیم چون این امر کمک به افزایش امنیت مناطق و محلات می‌کند و تاثیر بسزایی در پیشگیری از جرم خصوصاً سرقت دارد.

وی با بیان اینکه «از شهرداری‌ها و شوراهای شهر خواهشمندیم که این موسسات در مناطق کم‌برخوردار نیز مستقر شوند» افزود: ما به دنبال افزایش سطح پوشش آن ها هستیم نه افزایش تعداد آن‌ها. در حال حاضر بالغ بر ۷۰۰ موسسه در سطح کشور فعالیت می کنند و ما میخواهیم فعالیت آنها را در سطح شهرها توسعه دهیم.

مسعودی فر همچنین از فراهم کردن دستورالعمل موضوع «کاراگاهان خصوصی» خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که پیش نویس لایحه قانونی موضوع کارآگاهان خصوصی از طریق معاونت حقوقی قوه قضاییه آماده شود.

وی افزود: حدود ۳۰۰ سال است که از این نهاد در سرتاسر جهان استفاده می شود کارآگاهان خصوصی می‌توانند در حوزه مشاهده، جمع آوری ادله و کشف جرم کمک کنند.

مسعودی فر هم چنین گفت: بالغ بر ۷۰ درصد از کسانی که در مورد این موضوع نظر سنجی شده بودند از آن استقبال کردند.

وی در پایان گفت: یکی دیگر از برنامه‌های این معاونت توسعه گردشگری پایدار با رویکرد پیشگیری از وقوع جرم است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه