English

سردار مومنی:

۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر به صورت اطلاعاتی است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کاهش آمار شهدا و افزایش تلفات اشرار خبر داد و گفت: ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر به صورت اطلاعاتی است و تمرکز ما نیز در مرزهای کشور است.

۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر به صورت اطلاعاتی است

به گزارش خبرگزاری موج،  اسکندر مومنی ، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در دیدار با آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید گفت: ۷۴ درصد مواد مخدر کشف‌شده در یک سال اخیر در استان‌های شرقی کشور بوده که بخش زیادی از این کشفیات با کار اطلاعاتی دقیق انجام ‌شده است.

وی گفت: ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر به‌عنوان یک اولویت مهم در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر است که در این زمینه برخی خلاءهای قانونی در کشور وجود دارد که حل این خلاءها ضروری است.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه باید همه اموال قاچاقچیان کلان مواد مخدر مصادره شود، گفت: مصادره اموال قاچاقچیان در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش ‌یافته و این موجب شده تا این افراد فرصت دوباره ساماندهی باندهای مواد مخدر را نداشته باشند.

مومنی با بیان اینکه درمان اعتیاد بسیار سخت و این بلای خانمان‌سوز سرمنشاء بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است افزود: استفاده از همه ظرفیت‌های پیشگیری در کشور از جمله استفاده از حوزه‌های علمیه، نهادهای فرهنگ‌ساز و آموزش‌وپرورش در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه مواد مخدر ریشه ۵۵ درصد طلاق‌ها و عامل مستقیم و غیرمستقیم ۷۰ درصد زندانیان کشور است، گفت: ۵.۴ درصد از جامعه فعال کشور مصرف مستمر مواد مخدر دارند که این آمار در قم نصف میانگین کشوری است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بابیان اینکه تمام شاخص‌های اعتیاد در قم از میانگین کشوری پایین‌تر است، ادامه داد: دشمن کارهای هدفمندی در حوزه اعتیاد جوانان و نوجوانان و کاهش میانگین سنی معتادان در قم انجام داده است که در این زمینه نیز برنامه‌ریزی لازم برای مقابله با این موضوع انجام‌شده است.

مومنی تاکید کرد: کشفیات مواد مخدر در سال جاری نسبت سال گذشته ۱۷ درصد افزایش‌یافته، ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر بیشتر شده، درگیری با اشرار افزایش‌یافته و شهدای مقابله با مواد مخدر نیروی انتظامی در سال جاری ۸۰ درصد کاهش‌یافته است.

وی ادامه داد: با هماهنگی خوب میان دستگاه‌های مختلف، بخش زیادی از معتادان متجاهر از سطح شهرهای کشور جمع‌آوری و در اردوگاه‌های ترک اعتیاد ساماندهی شده‌اند.

دبیرکل ستاد، مهارت‌آموزی به معتادان را ازجمله برنامه‌های این ستاد دانست و گفت: پس از سم‌زدایی از معتادان در اردوگاه‌های ترک اعتیاد، مهارت‌آموزی به آن‌ها برنامه‌ریزی‌شده تا زمینه برای اشتغال و بازگشت آن‌ها به جامعه فراهم شود. اقدامات مبارزه با موادمخدر در کشور بسیار خوب و نوید بخش است.

آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در این دیدار گفت: بیکاری عامل تشدیدکننده گسترش اعتیاد است که توجه به اشتغال‌زایی و مهارت آموزی به جوانان می تواند در این زمینه اثرگذار باشد.

وی افزود: اقدام‌های صورت گرفته در مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر در کشور بسیار خوب و نوید بخش است.

این مرجع تقلید، مقابله مجاهدانه در راه مبارزه با مواد مخدر را نشانه پایبندی نیروهای نظامی و انتظامی به نظام و سلامت جامعه دانست و گفت: مواد مخدر جریانی خانمان سوز و ریشه بسیاری از مشکلات درکشور می‌باشد.

آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه باید فرصت اشتغال برای جوانان کشور ایجاد شود، افزود: بیکاری جوانان، نوعی بلا در جامعه است که ریشه بسیاری از آسیب‌هاست.

وی اظهار کرد: دشمن از هر راهی برای ضربه به کشور و نظام استفاده می‌کند که ترویج مواد مخدر درمیان جوانان یکی از این حربه‌هاست.

آیت الله نوری همدانی، تبدیل افغانستان به مرکز مواد مخدر درجهان توسط آمریکا را عاملی تهدیدکننده دانست و ادامه داد: باید در مقابله با توطئه‌ها و حربه‌های دشمن، برنامه‌ریزی مناسب درکشور انجام تا با هوشیاری و تدبیر این توطئه‌ها خنثی شود.

همچنین آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی صبح امروز سه شنبه در دیدار با دکتر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر که در قم برگزار شد، گفت: مواد مخدر پدیده‌ای چند وجهی است و همه ابعاد اجتماعی، بهداشتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی را در بردارد.

وی در ادامه؛ سرچشمه بسیاری از جنایات و بزه‌های اجتماعی را مواد مخدر دانست و گفت: به لحاظ سیاسی، دشمن تلاش دارد بوسیله ترویج فرهنگ مواد مخدر، نیروی فعال جامعه را به نابودی بکشاند.

این استاد سطوح عالی حوزه بیان کرد: ریشه‌های مصرف مواد مخدر و قاچاق آن باید بررسی شود؛ زیرا نتایج این بررسی‌ها، به برنامه‌ریزی بهتر و عملکرد موثرتر مسئولان کمک خواهد کرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: برخی افراد از روی ناآگاهی به سمت مصرف یا تجارت قاچاق مواد مخدر می‌روند، در اینجا رسانه‌ها نقش مهمی را در آگاهی‌رسانی و آگاهی‌دهی به مردم دارند و می‌بایست پیامدها و خطرات اعتیاد را به مردم بازگو کنند. همچنین صدا و سیما باید با تولید فیلم و اشاره غیرمستقیم به تبعات مخرب اعتیاد بپردازد.

وی با بیان اینکه به حمدالله مبارزه با مواد مخدر رو به پیشرفت است، گفت: امروز اگر یک ریال در حوزه پیشگیری از اعتیاد هزینه شود، جلوی ده ها هزار ریال هزینه در حوزه مبارزه با مواد مخدر را می گیرد.

وی همچنین بر کارآموزی افراد در مراکز ترک اعتیاد تاکید کرد و گفت: این اقدام موجب می شود آنان بعد از دوره درمان، در سطح جامعه تولید کننده و کارافرین شوند.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه آمارهای گرایش به آسیب‌های اجتماعی در قم نسبت به سایر شهرها پایین‌تر است، گفت: اعتقادات دینی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش مهمی دارند و یکی از مهمترین عوامل موثر در پیشگیری از گرایش به گناه و آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد مواد مخدر می‌باشد؛ چرا که جوان متدین کمتر به سمت مواد مخدر و اعتیاد می رود.

وی افزود: افراد زیادی در مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیده اند و شمار زیادی نیز مجروح شده اند، بهترین کار آن است که از دوران دبستان، دبیرستان و دانشگاه، بدون اشاره مستقیم، از پیامدهای اعتیاد به مواد مخدر صحبت شود.

* ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر اطلاعاتی است

همچنین در این دیدار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن بیان اهم اقدامات حوزه مبارزه با مواد مخدر طی یکسال گذشته، گفت: در حوزه فرهنگی و رسانه‌ای اقدامات خوبی انجام و توافقات خوبی نیز در استان منعقد شد که براساس آن مقرر شد وعاظ و مبلغان در حوزه پیشگیری از اعتیاد سخنرانی کنند.

وی تصریح کرد: مردم کشورمان متدین هستند و در حوزه پیشگیری از اعتیاد باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

دبیرکل ستاد گفت: بیش از ۷۴ درصد کشفیات مواد مخدر مربوط به استان‌های شرق و حاشیه شرق است و مابقی مربوط به باقی شهرهاست.

مومنی از کاهش آمار شهدا و افزایش تلفات اشرار خبر داد و افزود: ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر به صورت اطلاعاتی است و تمرکز ما نیز در مرزهای کشور است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان این‌که میزان اعتیاد در قم از میانگین کشوری بسیار پایین‌تر است، گفت: هشت دوره آموزشی برای طلاب آقا و خانم در قم برگزار شده است تا در ایام خاص، این مبلغان در حوزه پیشگیری از مواد مخدر اقدام‌های فرهنگی لازم را انجام دهند.

مومنی همچنین روز سه‌شنبه در دیدار با آیت‌الله سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید، افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی در یک سال گذشته دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه مقابله، مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر به دست آورده است.

وی گفت: میزان کشفیات صورت گرفته انواع مواد مخدر در یک سال گذشته از نظر کمی و کیفی در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه است.

دبیرکل ستاد بیان کرد: امضای تفاهم‌نامه میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و آموزش‌وپرورش و تدوین طرح «یاریگران زندگی» به‌منظور استفاده از ظرفیت معلمان و مدارس کشور و همچنین امضای تفاهم‌نامه با حوزه‌های علمیه به‌منظور استفاده از ظرفیت علما و مبلغان در یک سال گذشته محقق شده است.

مومنی ادامه داد: ۱۹۶ هزار نفر ساعت دوره آموزشی برای معلمان سراسر کشور برگزارشده است تا معلمان و مربیان مدارس به نحوه علمی پیشگیری از مواد مخدر آشنا شوند.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۴ درصد کشفیات صورت گرفته در استان‌های شرقی کشور بوده است، گفت: تعداد شهدای انتظامی مبارزه با مواد مخدر نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش‌یافته است.

دبیرکل ستاد با تاکید بر اینکه وفاق خوبی برای مقابله با مواد مخدر در کشور ایجاد شده است، ادامه داد: ضربه به قاچاقچیان بزرگ در یک سال گذشته در اولویت کاری ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است که در این زمینه اقدام‌های خوبی انجام‌شده است.

مومنی اضافه کرد: اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال آینده حدود ۱۹ درصد نسبت به امسال افزایش‌یافته است که انتظار داریم شرایط آماری کشور در حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و کاهش نسبت به سال جاری بهبود یابد.

وی موضع‌گیری مراجع و علما در حوزه کاهش آسیب‌های مواد مخدر را ضروری دانست و ادامه داد: هشت دوره آموزشی برای طلاب آقا و خانم در قم برگزارشده است تا در ایام خاص، این مبلغان در حوزه پیشگیری از مواد مخدر اقدام‌های فرهنگی لازم را انجام دهند.

دبیرکل ستاد گفت: مبلغان در طول سال به سراسر کشور اعزام می‌شوند که این موضوع ظرفیت مناسب برای کار فرهنگی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های مواد مخدر ایجاد کرده است.

* موفقیت‌های ایران در زمینه مقابله با مواد مخدر ارزشمند است

آیت‌الله سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید با تقدیر از اقدام‌های صورت گرفته پیرامون مبارزه با مواد مخدر در کشور گفت: موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی در حوزه مقابله با مواد مخدر بسیار ارزشمند است.

وی بابیان اینکه مواد مخدر آفتی فردی و اجتماعی است ادامه داد: مواد مخدر خانمان‌سوز و ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است.

این مرجع تقلید، ترویج اعتیاد را حربه دشمن برای زمین‌گیر کردن جوانان کشور دانست و گفت: فرهنگ‌سازی برای جلوگیری از افزایش تعداد مبتلایان به مواد مخدر و همچنین درمان معتادان موجود ۲ موضوع مهم در برنامه‌ریزی‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر است.

وی تاکید کرد: دلسوزی برای جوانان و  نوجوانان کشور اقتضا می‌کند که بیش از این در زمینه مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر در کشور سرمایه‌گذاری و فعالیت شود تا اجازه آلوده شدن جوانان کشور به این آسیب داده نشود.

آیت‌الله علوی گرگانی با تاکید بر پیشگیری در حوزه مبارزه با مواد مخدر، گفت: باید مسئولان کشور در جلوگیری از گرفتار شدن جوانان به این بلای خانمان‌سوز برنامه‌ریزی کنند.

وی ادامه داد: مقابله با مواد مخدر اقدامی الهی در جهت صیانت از جامعه است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه