شاخص کیفیت هوا به ۱۸۲ رسید/ توصیه های بهداشتی در آلودگی هوا
شاخص کیفیت هوای شهر تهران با افزایش غلظت ذرات معلق در هوا به ۱۸۲ رسید.
به گزارش خبرگزاری موج، کیفیت هوای تهران شامگاه دوشنبه (۲۵ آذرماه) طی ۲۴ ساعت گذشته میانگین ۱۵۷ در شرایط ناسالم برای تمامی گروه ها قرار داشت و همچنین وضعیت کیفی هوای تهران در حال حاضر نیز با شاخص ۱۸۱ همچنان در وضعیت ناسالم برای تمامی گروه ها قرار دارد.
در نتیجه توصیه می شود افراد به دلیل آلودگی هوا از تردد غیرضروری خودداری کنند.
این عدد شاخص طی روزهای گذشته بالاترین عدد شاخص بوده است و طبق پیش بینی سازمان هواشناسیاین وضعیت تا فردا ادامه خواهد داشت.
افرادی که مجبورند در خارج از منزل فعالیت کنند از ماسک های مخصوص P۲ یا N۹۵ استفاده کنند
* توصیه های بهداشتی در آلودگی هوا
- از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می شود خودداری گردد.
- به کلیه شهروندان توصیه می شود تا حد امکان از خروج غیر ضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری نموده و سفرهای غیر ضروری در سطح شهر را حذف نمایند.
- به بیماران قلبی و تنفسی و مبتلایان به آسم، توصیه می گردد در فضاهای باز فعالیت ننمایند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری نموده و در منزل استراحت نمایند.
- ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می دهد. به شهروندان عزیز توصیه می گردد حتی المقدور کودکان را در منزل نگه دارند و درها و پنجره ها را بسته نگاه دارند.
- کلیه ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی و سایر فعالیت های ورزشی هوازی، بویژه در اوایل صبح خودداری نمایند.
- به عموم شهروندان توصیه می گردد به اندازه کافی آب بنوشید تا با شست و شوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان اثرات ناشی از آلودگی هوا کاهش یابد.
- توصیه می گردد از شیر، میوه جات و سبزیجات بیشتر استفاده شود و مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار، را کاملا حذف نمایند.
- افرادی که در فضاهای باز مجبور به فعالیت هستند بایستی قبل از خوردن غذا دست ها و دهان خود را به طور کامل شست و شو دهند و پس از مراجعت به منزل حتما دوش بگیرند.
گفتنی است؛ برای کم شدن مضرات آلودگی هوا مصرف غذاهایی شامل ویتامین E و ویتامین D را پیشنهاد می شود.
بهتر است مردم از سبزی ها ومیوه ها و لبنیات بیشتر استفاده کنند تا اثرات مخرب هوای آلوده را کاهش دهند.
استفاده از تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار چون باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن می شوند می توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دوچندان کنند. موادی مثل سوسیس و کالباس به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطان زا هستند برای افرادی که در معرض آلودگی هوای شهرها قرار دارند به هیچ وجه توصیه نمی شوند.
همچنین مصرف عدس، کلم، گوشت گوساله، بادمجان، قارچ و ماکارونی و همچنین سالاد الویه در بدن ایجاد سردی کرده و مقاومت افراد را در برابر آلودگی هوا کمتر می کند.
گفتنی است؛ روزانه ۲ استکان عرق نعنا به همراه یک قاشق مرباخوری عسل مصرف کنند تا علاوه بر افزایش مقاومت بدن از ابتلا به بیماری های مختلف همچون سرماخوردگی جلوگیری شود.
ارسال نظر