English

حجت الاسلام منتظری:

دادسرای تهران پیشانی دستگاه قضایی است

دادستان کل کشور گفت: دادسرای تهران به نوعی پیشانی دستگاه قضایی است و بسیاری از مسائل که در اینجا مطرح می‌شود بروز و ظهور بیشتری دارد و عملکرد این دادسرا می‌تواند الگویی برای دیگر دادسراها باشد.

دادسرای تهران پیشانی دستگاه قضایی است

به گزارش خبرگزاری موج،  حجت الاسلام منتظری ، دادستان کل کشور در جلسه شورای معاونین دادسرای تهران با بیان فضائل و مناقب حضرت زهرا (س) اظهار کرد: ایام شهادت حضرت زهرا (س) را خدمت همه شما تسلیت عرض می کنم و از خداوند منان می‌خواهیم که سیره و روش زندگی این بانوی بزرگوار سرمشقی برای زندگی همه ما باشد.

دادستان کل کشور گفت: مقام و جایگاه حضرت زهرا (س) برای ما قابل درک نیست به طوری که در روایت داریم که امام حسن عسگری(ع) می‌فرمایند: ما ائمه حجت‌های خداوند بر مردم هستیم و حضرت زهرا(س) حجت خدا بر ما می باشند.

وی افزود: در ابتدا لازم است از زحمات شما همکاران محترم در دادسرای تهران تشکر کنم، خصوصا از تلاش‌های قابل توجه آقای القاصی مهر که از زمانی که عهده دار این مسئولیت شدند اقدامات خوبی را در راستای بهبود کیفیت و کمیت عملکرد دادسرا برداشته‌اند و امیدواریم با یک برنامه ریزی مناسب و در یک مدت زمانی معقول بتوانند مشکلات و موانع موجود را کاهش داده و سپس برطرف کنند.

 منتظری خطاب به معاونین و سرپرستان دادسراهای تهران گفت: توصیه اول من به شما این است که تلاش کنید مشکلات دادسرای تهران را در یک زمان معین و با یک برنامه ریزی درست برطرف کنید.

دادستان کل کشور گفت: بنده از زمانی که در مسئولیت کنونی خود قرار گرفته‌ام نسبت به نقش و جایگاه دادسرای تهران حساس بوده و با آنچه که در توان داشته‌ام سعی کرده‌ام مشکلات این دادسرا برطرف شود.

وی تصریح کرد: لازم است در ابتدا مشکلات این دادسرا اولویت بندی شده و سپس با یک زمان بندی مشخص نسبت به رفع آنها تلاش شود.

 منتظری در رابطه با تدبیر در رفع مشکلات بیان داشت: از امیر المومنین (ع) در رابطه با یک مدیریت خوب اینگونه روایت داریم که برای مدیریت کردن درست دو شاخصه لازم است. اولین آن برنامه ریزی خوب، عاقلانه و مدبرانه است و دومین شاخصه هم اجتناب از انجام کارهای موازی، بی نتیجه است. یعنی تبذیر صرفا به معنای اسراف نیست بلکه هر عاملی که بتواند مانع کاری باشد را تبذیر می‌گویند. بنابر این در خصوص مشکلات دادسرا که به آن اشاره شد در گام اول باید این آسیب و مشکلات را به خوبی شناخت و در گام دوم برای رفع آنها برنامه ریزی دقیق کرد.

دادستان کل کشور به جایگاه و نقش دادسرای تهران اشاره کرد و افزود: دادسرای تهران در جایگاهی قرار دارد که در اهمیت آن تردیدی وجود ندارد و با جاهای دیگر قابل مقایسه نیست. البته این ویژگی و خاص بودن دو دلیل عمده دارد. یکی اینکه پرونده‌های مقامات کشوری در دادسرای تهران رسیدگی می‌شود، یعنی اگر یک مقام رتبه بالایی در جای دیگری هم مرتکب جرمی شود رسیدگی به آن پرونده در صلاحیت دادسرای تهران است.

وی گفت: علت دیگر اینکه دادسرای تهران از جایگاه مهمی برخوردار است این می‌باشد که عمده پرونده‌های مهم کشوری در تهران تشکیل می‌شود و لذا دادسرای تهران به نوعی پیشانی دستگاه قضایی است و بسیاری از مسائل که در اینجا  مطرح می‌شود بروز و ظهور بیشتری دارد و عملکرد این دادسرا می‌تواند الگویی برای دیگر دادسراها باشد.

منتظری بیان کرد: برخی از این ویژگی‌ها که بیان شد به این منظور است که بدانیم حضور و فعالیت در این دادسرا مستلزم این است که همکاران دادسرا هم ویژگی‌های خاص و توانمندی‌های متعددی داشته باشند.

دادستان کل کشور تصریح کرد: باید تلاش کنیم که کار در دادسرا را به گونه‌ای هم در اذهان عمومی و هم در اذهان مجموعه قوه قضاییه ترسیم کنیم که این دادسرا با دادسراهای دیگر مقایسه نشود. مثلا ممکن است پرونده یک قاضی، یک استاندار و یا وزیر در دادسرای تهران مطرح شود و برای رسیدگی به این پرونده علاوه بر یک بازپرس توانمند به زمان بیشتری هم نیاز باشد که نشان می‌دهد رسیدگی‌ها در این دادسرا با دیگر بخش‌ها متفاوت است.

وی افزود: باید تلاش کنیم تا تراز قضات را در دادسرای تهران بالا ببریم و با هر هزینه‌ای که لازم است همت کنیم تا قضات باسابقه را در دادسرای تهران نگه داریم. درست است که وقتی قاضی به میزانی از سابقه کار رسید می‌تواند در دادگاه‌ها مشغول به کار شود اما باید شرایط در دادسرای تهران به گونه‌ای باشد که آن فرد مایل باشد به کارش در دادسرا ادامه دهد.  من به عنوان دادستان کل حامی این نگاه و سیاست هستم و تا جایی که امکانش باشد و اختیار داشته باشم از اینکه قضات با سابقه در دادسرای تهران به کار خود ادامه دهند حمایت خواهم کرد.

 منتظری در ادامه به فشردگی کار در دادسرای تهران هم پرداخت و اظهار کرد: در دادسرای تهران با توجه به شرایط و پرونده‌هایی که وجود دارد باید یک کار جهادی صورت گیرد و این کار جهادی کردن هم شاخص‌هایی دارد که یکی از این شاخصه‌ها داشتن روحیه جهادی است.

دادستان کل کشور گفت: مصداق کار جهادی را می‌توان کار شهید سلیمانی دانست. این شخص نمونه مشخصی از فردی است که کارهایش را جهادی پیش می‌برد. به نظر من بزرگترین علت اینکه این شهید بزرگوار اینچنین توسط مردم تجلیل و تکریم و تشییع شد این بود که کارهایش را برای خدا ا نجام می‌داد و اگر  کار برای خدا باشد حتما خدا به آن اجر و برکت می‌دهد. لذا لازم است این نگاه و این کار جهادگونه بیش از پیش فرهنگ سازی شده و ترویج شود.

 منتظری گفت: ما اکنون در همه عرصه‌ها نیازمند انسان‌هایی همچون شهید سلیمانی هستیم و قطعا اگر کار برای خدا باشد و فرد رابطه‌اش را با خدا درست کند خداوند رابطه او را با مردم درست خواهد کرد.

دادستان کل کشور گفت: اکنون قوه قضاییه به این کارهای جهادی نیازمند است و نباید به ساعت کاری و روزهای کاری هفته مقید بود، بلکه اکنون نیازمند کار جهادی هستیم تا آن تحول مدنظر مقام معظم رهبری و ریاست محترم قوه قضاییه صورت پذیرد.

وی به موضوع نظارت‌ بر دادسراها اشاره کرد و گفت: نظارت دادسرای تهران به مجموعه‌های زیر نظر خود باید تقویت شود و ما هم در دادستانی کل بر اساس قانون تکلیف داریم بر دادسراها نظارت کنیم.

منتظری اظهار کرد: در خصوص نظارت بر دادسراها باید به این موضوع اشاره کنم که ما در دادستانی کل به هیچ وجه هدفمان از بازدیدها ونظارت‌ها مچ گیری نبوده است. بنابر وظیفه قانونی و نیز مراجعات و گزارشاتی که به ما می‌شود ما باید نظارت های خود را داشته باشیم تا اگر نارسایی و قصور احتمالی هم وجود دارد برطرف شود.

دادستان کل کشور تصریح کرد: بنده مکرر به همکاران تأکید کرده‌ام که نحوه نظارت‌ها نباید به گونه‌ای باشد که در رسیدگی به پرونده‌ها اخلالی بوجود آید، نباید تصور شود که قصد ما از این نظارتها دخالت در امر رسیدگی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع  اطاله دادرسی‌ها اشاره کرد و گفت: مسئله اطاله دادرسی مسئله مهم قوه قضاییه است و ریاست محترم قوه قضاییه هم پس از مشورت و جلسات متعدد تصمیم گرفتند که برای این مشکل یک کار جهادی صورت گیرد و در این راستا اعلام شد که تا پایان سال تا جایی که ممکن است به پرونده‌ها با سرعت بیشتری رسیدگی شود.

منتظری افزود: در این خصوص تاکید شده است که در ایام باقی مانده از سال جاری به هر ترتیب که امکان دارد رسیدگی‌ها تسریع شود، البته این تسریع در رسیدگی‌ها به این معنی نیست که خدای ناکرده کیفیت رسیدگی ها کاهش یابد،  بلکه باید به گونه‌ای کار پیش رود که علاوه بر اینکه سرعت رسیدگی‌ها افزایش می‌یابد در کیفیت تاثیر نگذارد که لازمه این کار هم یک کار جهادی و جهادگونه است.

منتظری افزود: مسئله دیگر موضوع حقوق عامه است. در سالهای اخیر در این خصوص گام‌های خوبی برداشته شده است. اما لازم است که موضوع حقوق عامه بسیار تخصصی‌تر پیگیری شود. در خصوص مسائل پیشگیرانه و حقوق عامه تاکید شده است که اقدامات قضایی در حوزه دادسراها پیگیری شود و اکنون در تشکیلات دادستانی کل کشور هم امر حقوق عامه به یکی از معاونت‌های دادستانی کل اضافه شده است. چون در حقیقت یکسری از اقدامات پیشگیرانه با محوریت حقوق عامه در حوزه اختیارات دادستانی کل کشور می‌باشد. لذا اگر برنامه ریزی درستی وجود داشته باشد می‌توان با پیشگیری‌های لازم ورودی پرونده‌ها به دادسراها را کاهش داد.

دادستان کل کشور تصریح کرد: یکی از راه‌هایی که ما به دنبال آن هستیم استفاده از نخبگان در دادسرای تهران است و از سال گذشته تاکنون اقداماتی داشته ایم که یکسری افراد نخبه که به ما معرفی می‌شوند با یکسری آموزش‌های تخصصی و ویژه در دادسرای تهران به کارگیری کنیم و امیدوار هستیم برای سال آینده بتوانیم حداقل ۵۰ نفر از این نخبگان را جذب کنیم تا صرفاً در دادسرای تهران مشغول به خدمت شوند.

دادستان کل کشور گفت: از دیدار با شما همکاران دادسرای تهران بسیار خوشحالم و امیدواریم در حد توان بتوانیم کمک کنیم تا موانع و مشکلات موجود در دادسرای تهران برطرف شود. همچنین امیدواریم بتوانیم جلسات بیشتری را با شما همکاران عزیز در دادسرا داشته باشیم تا از نقطه نظرات شما عزیزان بهره مند شویم.

در این جلسه القاصی‌مهر دادستان تهران و دیگر حاضرین در این جلسه به بیان مشکلات و نظرات خود پرداختند و پیشنهادات خود را در جهت رفع موانع و مشکلات موجود مطرح کردند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه