علایم بیماری ویروس کرونا/ چگونه از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کنیم؟
کرونا نوعی ویروس شایع و کشنده است که معمولا باعث ایجاد مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی که شامل آبریزش بینی، سرفه، عطسه، گلودرد، لرزش دستان، احتمالاً سردرد و تب است می شود.
به گزارش خبرگزاری موج، ویروس تنفسی جدیدی ناشی از ویروس کرونا یا کرونا ویروس چند وقتی است که در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرده و در حال گسترش در سرتاسر جهان است.
ویروسهای کورونا بخاطر تیغ های تاج مانند روی سطح آنها به این نام شناخته شدهاند و محتمل ترین منشا این شیوع، حیوانات هستند اما اینکه ویروس جدید دقیقا از کدام حیوان به انسان منتقل شده است، کاملا مشخص نیست. همچنین انتقال انسان به انسان برای ویروس کرونا تأیید شده است، اما متخصصان پزشکی اکنون در تلاشند تا دریابند چه کسی آن را بیشتر منتقل میکند و چه کسی بیشتر در معرض خطر است.
کرونا نوعی ویروس شایع و کشنده است که ساختار آن دارای یک ژنوم RNA معمولی است و با علائمی شبیه به سرما خوردگی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، گلودرد، معمولا سردرد و تب باعث ایجاد عفونت و مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی می شود که میتواند تا دو روز ادامه یابد.
تاکنون درباره راههای شیوع ویروسهای انسانی کورونا مطالعات چندانی صورت نگرفته است، احتمال این وجود دارد که ویروسهای انسانی کرونا از یک فرد مبتلا به فردی دیگر، از طریق هوا بوسیله عطسه یا سرفه و تماس نزدیک فردی مانند لمس کردن یا دست دادن با افراد مبتلا انتقال یابد.
این ویروسها ممکن است از طریق لمس اشیا یا سطوح آلوده و سپس تماس با دهان، بینی یا چشم نیز انتقال یابد همچنین میتواند از طریق موادغذایی خیابانی مانند فست فود یا سایر غذاهای دیگر نیز منتقل شود.
احتمالا در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند این ویروس باعث ایجاد مشکلات تنفسی بسیار جدی تر مانند ذات الریه یا برونشیت می شود.
افراد مسن بالای ۶۰ سال و به طور کلی کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس قرار میگیرند.
به گفته دانشمندان به دلیل اینکه تولید مثل ویروس کرونا بالاست هر فرد آلوده میتواند ویروس را بین ۱.۴ تا ۲.۵ نفر انتقال دهد.
* روش درمان ویروس کرونا
برای درمان ویروس کرونا روش خاصی وجود ندارد و بیشتر اوقات علائم این بیماری به سرعت از بین میروند، ولی متخصصان توصیه جدی در خصوص مراقبتهای پزشکی به بیماران دارند. در صورتی که علائمی بدتر از سرماخوردگی داشتید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
* روش پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
تمامی افراد باید از تماس دست ها با چشم، بینی و دهان خودداری کنند و شستن دست ها با آب و صابون را به مدت ۲۰ ثانیه جدی بگیرند تا به ویروس کرونا مبتلا نشوند.
هنگام حضور در اماکن عمومی بهتر است از ماسک استفاده کنید و از دست دادن و بغل کردن دیگران خودداری کنید. همچنین توصیه می شود از مصرف غذاهای خیابانی و روباز خودداری کنید.
اگر علائمی مانند سرماخوردگی در بدنتان به وجود آمد و با شک و تردید در خصوص ابتلا به ویروس کرونا مواجه بودید؛ حتما برای بررسی کامل وضعیت سلامت خود به مراکز درمانی مراجعه کنید.
* چگونگی تشخیص بیماری کورونا
میتوان تست های آزمایشگاهی را برای تایید اینکه آیا بیماری شما در اثر ویروس انسانی کورونا بوده یا خیر، انجام داد. هرچند، این تستها همیشه استفاده نمیشود، زیرا افراد معمولا علائم بیماری خفیف را دارند، همچنین ممکن است انجام این آزمایشها تنها به چند آزمایشگاه تخصصی محدود شود.
تستهای آزمایشگاهی خاص ممکن است شامل موارد زیر باشد: ایزوله نمودن ویروس در کشت سلولی، آزمایش واکنش پلیمراز زنجیره (PCR) که کاربردیتر و از لحاظ اقتصادی قابل دسترسیتر است، و آزمایش سرم شناسی برای آنتیبادیهایی برای ویروس های انسانی کورونا.
نمونه برداری از بینی و گلو بهترین انواع نمونهبرداری برای شناسایی ویروسهای انسانی کرونا شایع است. آزمایش سرم شناسی نیازمند جمعآوری نمونههای خونی است.
ارسال نظر