حاجی میرزایی:
فعلا اجازه دایر بودن مدارس را نداریم/ فعالیت شبکه ملی شاد از نیمه فروردین
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای تعطیلی و دایر بودن مدارس، تابع سیاستهای ستاد ملی کرونا هستیم و متناسب با اطلاعات، آمار استانها و پروتکلهای وزارت بهداشت این موضوع اعلام میشود و فعلا اجازه دایر بودن مدارس را نداریم.
به گزارش خبرگزاری موج، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه گفتوگوی ویژه خبری ضمن تبریک ولادت سیدالشهدا(ع)، روز پاسدار و اعیاد ماه شعبان، گفت: همه می دانیم که دنیا با بزرگترین وقفه آموزشی روبهرو شده است و بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دانشآموز در سراسر دنیا از کلاس درس محروم هستند لذا کشورها برای جبران این موضوع تدابیری در دستور کار دارند و ما هم ظرف یکی دو روز بعد از تعطیلی مدارس با همکاری صدا و سیما، آموزش تلویزیونی را آغاز کردیم و ۳ شبکه در ۲۸ نوبت در روز کار آموزش را برعهده گرفتند.
وی ادامه داد: بازخوردهایی که صدا و سیما و آموزش و پرورش از این موضوع گرفته است، حاکی این بود که برنامهها مورد استقبال بوده است و برای دروسی که مجدد از فضای مجازی دانلود میشود به اقبال دانشآموزان پی میبریم؛ این موضوع گام مهمی بود زیرا شبکههای انتخاب شده توزیع جغرافیایی خوبی داشتند.
حاجیمیرزایی درباره انتخاب معلمان و معاونان آموزشی در برنامههای تلویزیونی گفت: در این بحث ناگزیر بودیم انتخاب از شهر تهران و البرز انجام شود و افرادی که انتخاب شده بودند ویژگیهایی خوبی داشتند.
* باید بگویم برای تعطیلی مدارس تابع سیاستهای ستاد ملی کرونا هستیم
وی درباره تعامل دانشآموز و معلم در این آموزشها ادامه داد: قبل از اینکه به این سؤال پاسخ دهم باید بگویم برای تعطیلی و دایر بودن مدارس، تابع سیاستهای ستاد ملی کرونا هستیم و متناسب با اطلاعات، آمار استانها و پروتکلهای وزارت بهداشت این موضوع اعلام میشود و فعلا اجازه دایر بودن مدارس را نداریم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: نیازمند تعامل بین دانشآموز و معلم است و تلویزیون آموزش یکطرفه دارد و باید برای آن نیز روشی را تدبیر میکردیم تا این تعامل را برقرار کنیم البته پیش از کرونا بسیاری از معلمان و دانشآموزان در مدارس روی شبکههای داخلی ارتباط داشتند اما ما خواستیم این موضوع توسعه پیدا کند و جریان آموزش یکسان ادامه یابد.
وی ادامه داد: برای اینکه این کار به شکل نامنظمی مطابق با سلیقه هر معلم انجام میشد اندیشیدیم که یک شبکه مناسبی را خاص این کار طراحی کنیم لذا از پیام رسان داخلی کمک گرفتیم تا بتوانند آموزش را یکسان برای دانشآموزان ارائه کنند و این کار در حال بررسی فنی است.
حاجیمیرزایی گفت: قرار است مدرسهای که در فضای واقعی وجود دارد در فضای مجازی بازسازی شود؛ مدیر، معلم و دانشآموز با وارد کردن کد ملی وارد مدرسه میشوند و همان مناسبات که در مدرسه واقعی است، در اینجا نیز وجود دارد این کار با رفع مشکلات فنی به بزرگترین خدمت مبتنی بر آیتی تبدیل میشود و تلاش داریم تا نیمه فروردین که زمان پایان تعطیلات نوروزی است شبکه دانشآموزی شاد شکل گیرد.
وی درباره جبران عقب ماندگی دانشآموزان بیان کرد: در ستاد ملی کرونا تصویب شده با احتساب آموزشهای مجازی اگر مدارس در نیمه فروردین باز شوند یک ماه به زمان تحصیل اضافه شود و اگر انتهای این ماه یا حتی در اردیبهشت بازگشایی را داشته باشیم بین ۴ تا ۶ هفته به دوره آموزشی اضافه خواهد شد. چون بنا نداریم برنامه سال تحصیلی آسیب ببیند اگر این تعطیلات ادامه داشته باشد دورهها را فشرده میکنیم و از روزهای پنجشنبه و جمعه یا افزایش ساعات حضور در مدرسه استفاده میکنیم تا سال تحصیلی به سرانجام برسد.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: بر اساس گزارشهای معاونان آموزشی، تا اسفند سال ۹۸، حدود ۷۰ درصد زمان بندی آموزش و محتوا انجام شده و برای ۳۰ درصد باقی مانده تلاش داریم تا به روشهای مختلف آن را جبران کنیم و سال تحصیلی بدون کاستی در محتوای آموزشی به پایان برسد.
وی درباره افزایش تا ۵۰ درصدی حقوق فرهنگیان، گفت: معلمان و کادر اداری مشمول این افزایش شدند؛ کادر اداری و کارکنان چون قبلا از فصل دهم قانون مدیریت کشوری که ۱۰ پارامتر دارد استفاده نکرده بودند ۵۰ درصد رقم بیشتری را دریافت کردند اما درباره معلمان چون رتبه بندی در دو نوبت سالهای ۹۴ و ۹۸ اجرا شده است و معلمان از آن استفاده کرده بودند مشمول این موضوع نشدند؛ رقم افزایش برای این تعداد که ۳۲ درصد را شامل میشود، رقم زیادی نبود اما برای ۶۲ درصد دیگر از ۵ تا ۵۰ درصد این افزایش اعمال شد.
وزیر آموزش و پرورش درباره مهم ترین عملکرد آموزش و پرورش در سال ۹۸ گفت: آموزش و پرورش در سال ۹۸ حدود ۱۵ میلیون دانشآموز را تحت پوشش قرار داده است که این حجم دانشآموز گام بزرگی است؛ آموزش و پرورش تلاش کرده پوشش تحصیلی را به حداکثر ممکن برساند که بیش از ۹۷ درصد پوشش آموزش لازمالتعلیمهاست.
وی اضافه کرد: در سال ۹۸ فعالیتهای مربوط به جبران کاستیهای ناشی از سیل و زلزله که اختلال در آموزش ایجاد کرده بود، صورت گرفت و با افزایش تعداد ساخت و ساز مدارس در کرمانشاه، شاخص متوسط سرانه فضا در این استان افزایش پیدا کرد.
حاجی میرزایی گفت: در سیلی که در ابتدای سال ۹۸ در ۳ استان آمد، واحدهای آموزشی نیازمند تعمیرات، تعمیر شدند و کار آموزش در هفته اول جریان پیدا کرد؛ برنامههای کیفیت بخشی و تجهیز ۳ هزار راهبر آموزشی برای ارائه آموزش، المپیاد درون مدرسهای با شرکت حدود ۵ میلیون دانشآموز سازماندهی شد تا فضای شاد و دلپذیرتر فراهم شود.
وزیر آموزش و پرورش مهمترین مأموریت سال ۹۹ را اجرای سند تحول بنیادین دانست و گفت: براساس این سند راهبردهایی تعیین شده که برای آنان ۱۰ بسته تحولی تولید کردیم و هریک ویژگی مبتنی بر سند و اهدافش را دارد.
وی با بیان اینکه یکی از این بستهها مهارت آموزی است، گفت: دانشآموزان باید بعد از متوسطه نظری یک مهارت را بلد باشند اما ما از این هدف فاصله گرفتیم در این بسته با تمرکز بر درس کارآفرینی تلاش میشود این دانشآموزان به یک مهارت مورد نیاز در زندگی مسلط شوند.
حاجی میرزایی ادامه داد: در دوره ابتدایی مهم ترین مأموریت این است که افراد به مهارتهای پایه زندگی و ضروری دست یابند در معاونت تربیت بدنی برای سلامت دانشآموزان تلاش کردیم تا برای کنترل قد و وزن برنامهای اجرا کنیم؛ در حوزه نوسازی مدارس درصدد مشارکت عموم مردم برای ساخت مدارس هستیم زیرا ۳۰ درصد مدارس ایمنی کافی ندارند و نیازمند بازسازی هستند که تهران جزو استانهایی است که بیشتر، این مشکل را دارد.
وی با بیان اینکه نیازمند مشارکت عمومی افراد هستیم ادامه داد: اگر فردی یک آجر روی آجر بگذارد و در این راستا گام بردارد میتوانیم این هدف را زودتر محقق کنیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره نامگذاری امسال تحت عنوان جهش تولید و مسؤولیت آموزش و پرورش گفت: تلاش داریم در بسته تحولی با توجه به شرایط موجود حرکت قابل اندازه گیری انجام دهیم. اکنون بیش از ۸ سال است که از تنظیم سند میگذرد و اقدامات خوبی در آموزش و پرورش انجام شده اما در زمینه مقدمات مانده است و باید در مدرسه برای دانشآموزان و معلمان نمایان شود.
وی افزود: در سال تحصیلی درصدد دستیابی مشخصی از سند در مدرسه هستیم تا مدیران، معلمان و خانوادهها شاهد تصاویر روشنی از سند باشند قطعا داشتن یک مهارت برای زیستن، برای همه جذاب است؛ دانشآموزان محفوظات زیادی دارند که باید به مهارتهایی مجهز باشند تا امکان ظهور و بروز استعدادهای آنان وجود داشته باشد.
ارسال نظر