English

بیگلری:

توانستیم کمبود دسترسی به کیت‌ ها را در کشور جبران کنیم

رئیس انستیتو پاستور گفت: با توجه به اینکه در دوران تحریم هستیم و دسترسی ایران را به خیلی از موارد کم می‌کند ولی توانستیم سرافراز باشیم و کمبود دسترسی به کیت‌ها را در کشور جبران کنیم. به اندازه کافی در کشور کیت داریم.

توانستیم کمبود دسترسی به کیت‌ ها را در کشور جبران کنیم

به گزارش خبرگزاری موج، علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران صبح امروز چهارشنبه در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، گفت: تقریباً از حدود ۲ ماه پیش از شروع اولین مورد کرونا در ایران، انستیتو پاستور طراحی روش‌ های تشخیص را برای این ویروس شروع کرد. به رغم اینکه آن روزها دانش کمی داشتیم سعی کردیم بهترین روش درمانی را برای کشور طراحی کنیم.

وی افزود: در کمتر از ۱۰ روز بیشتر از ۶۰ آزمایشگاه در سراسر کشور راه اندازی شد و سعی کردیم یک شبکه واحد برای هماهنگی مسائل مربوط به این بیماری را داشته باشیم.

بیگلری ادامه داد: تحقیقات برای مقابله با این ویروس زمانی انجام شد که در دوران تحریم هستیم و این موضوع زحمت دوستان ما را بیشتر می‌کند.

رئیس انستیتو پاستور تصریح کرد: این شبکه ایجاد شده می‌تواند در روزهای آتی برای مقابله با هر تهدیدی در کشور به کار بیاید. در تمامی شهرهای ایران در چهارگوشه کشور آزمایشگاه‌هایی داریم که با یک پروتکل واحد و مشخص و منظم می‌توانند نسبت به شناسایی ویروس کرونا اقدام کنند.

وی گفت: آزمایشگاه‌های انستیتو پاستور در کشور به عدد ۹۰ رسیده و می‌توانیم حدود ۱۰ هزار تست به ظرفیت کشور اضافه کنیم و در نهایت به ۲۰ هزار تست در روز برسیم تا بتوانیم افراد بیشتری را غربالگری کنیم.

به گفته بیگلری، این دانش کاملاً بومی است و بیش از ۵۰ شرکت فناور آمادگی خودشان را برای تولید کیت اعلام کرده اند و از این تعداد ۵ مورد از ما تأیید گرفته اند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا داروی قطعی برای کرونا در ایران داریم یا خیر و همچنین پروتکل واحد درمانی داریم، گفت: با توجه به اینکه هیچ کدام از کشورهایی که در دنیا بیمار می‌پذیرند یک پروتکل واحد درمانی را اجرا نمی‌کنند در کشور ما هم یک پروتکل واحد اجرا نمی‌شود و با توجه به تجربیاتی که هر کشوری دارد اقدام می‌کند. در انستیتو پاستور در حال تحقیقات هستیم تا پاسخ‌های بدن در مورد این ویروس بشناسیم تا بتوانیم در آینده‌ای نزدیک هم به درمانی برای این ویروس و هم واکسن آن دست پیدا کنیم.

به گفته بیگلری، سازمان بهداشت جهانی بهترین تست را برای تشخیص کرونا تست مولکولی می‌داند و تاکید دارد به هیچ عنوان برای غربالگری و تشخیص از رپیت تست‌های آنتی بادی استفاده نشود چرا که امکان خطا است.

رئیس انستیتو پاستور گفت: اگر نمونه گیری درست انجام شود مسلماً تست جواب خوبی ندارد، اگر نمونه گیری درست باشد و تکنیک تست درست انجام شود و تفسیر هم درست باشد بالای ۹۰ درصد مطالعات بر روی یک بیمار دقیق است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در دوران تحریم هستیم و دسترسی ایران را به خیلی از موارد کم می‌کند ولی توانستیم سرافراز باشیم و کمبود دسترسی به کیت‌ها را در کشور جبران کنیم. به اندازه کافی در کشور کیت داریم.

بیگلری خاطرنشان کرد: با توجه به ناشناخته بودن رفتار ویروس می‌دانیم که بدن‌های مختلف به این ویروس واکنش‌های مختلف نشان می‌دهند، به عنوان مثال می‌بینید که فردی در خانواده‌ای مبتلا شده ولی کودکان آن خانواده در شرایطی که ناقل هستند هیچ علائمی ندارند! باز هم تاکید می‌کنم که ویروس یک نوع است ولی جواب بالینی افراد به این ویروس متفاوت است.

رئیس انستیتو پاستور گفت: توان بومی در این شرایط به کمک کشور آمد، یکی از شرکت‌های دانش بنیان اعلام کرده است که هفته‌ای ۱۰ هزار کیت را می‌تواند آماده کند ولی با توجه به اینکه شرکت‌های دیگری هم هستند که کیت تولید کنند و به اندازه کافی در ایران کیت داریم مسلماً می‌توانیم بخشی از این کیت‌ها را در اختیار کشورهای منطقه قرار دهیم.

وی ادامه داد: با توجه به شواهدی که داریم می‌توانم بگویم که شواهدی وجود دارد که این ویروس‌ها می‌توانند به طور طبیعی جهش‌های بزرگی داشته باشند ولی امکان دست ورزی این ویروس هم محال نیست، نیازمند زمان و مطالعات بیشتری هستیم تا بتوانیم به صورت عالمانه تشخیص بدهیم که این ویروس چگونه است.

بیگلری تصریح کرد: خیلی از کیت‌هایی که ما استفاده می‌کنیم اگر فقط یک نمونه خوب داشته باشیم به راحتی می‌توانیم در ۴ الی ۵ ساعت پاسخ دهیم که آن نمونه مثبت است یا خیر، ولی چون ما با نمونه‌های بالایی حدود ۲ هزار نمونه درگیر هستیم به همین خاطر ساعت‌های جوابگویی به ۲۴ ساعت می‌رسد.

رئیس انستیتو پاستور گفت: یکی از پیشرفته‌ترین مؤسسه‌های کشور انستیتو پاستور است و در بررسی ژنوم این ویروس هم مطالعات اولیه نشان داد همان ویروس ووهان چین است ولی باید مطالعات دیگری داشته باشیم تا ببینیم که جهش‌هایی و تغییراتی در کشور بر این ویروس اضافه شده است.

وی گفت: شواهدی هست که می‌گوید با گرم شدن هوا از شیوع کرونا جلوگیری می‌شود اما این نظر قطعی نیست و باید تحقیقات لازم انجام شود ولی قطعی نمی‌توان گفت گرمای هوا بر کاهش رفتار این ویروس تأثیر دارد.

بیگلری گفت: افرادی که علائمی ندارند و مورد غربالگری قرار نمی‌گیرند نمونه دادن و آزمایش دادن برایشان هیچ نفعی ندارد. اما افرادی که مشکوک هستند در سیستم دولتی نمونه از آنها دریافت می‌شود و نمونه به آزمایشگاه‌ها ارسال می‌شود و این طور نیست که افراد بخواهند مستقیم به آزمایشگاه‌ها مراجعه کنند.

به گفته رئیس انستیتو پاستور ایران، تمامی هزینه برای دریافت نمونه و اعلام نتیجه آن کاملاً رایگان هست.

وی اظهار داشت: افرادی که علائم ندارند حدود ۳۰ درصد افراد جامعه را تشکیل می‌دهند که ما از طریق راه‌های مختلف به دنبال شناسایی آنها هستیم، این افراد معمولاً بعد از دو یا سه هفته منفی می‌شوند ولی در این بازه زمانی می‌توانند بیماری را انتقال دهند.

بیگلری در پایان گفت: بیشترین راه انتقال ویروس کرونا فرد به فرد است و از طریق هوا و آب امکان انتقال ویروس خیلی ضعیف هست.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه