English

واکنش تند افکار عمومی به خبر بازگشایی مدارس:

کرونا به مدرسه می رود!/آموزش و پرورش موج دوم کرونا را در کشور رقم خواهد زد؟

وزیر آموزش و پرورش از بازگشایی محدود مدارس در هفته آینده (۲۷ اردیبهشت) خبر داد. خبری که با موجی از واکنش های تند و تیز از سوی والدین و حتی معلم ها همراه بود.

کرونا به مدرسه می رود!/آموزش و پرورش موج دوم کرونا را در کشور رقم خواهد زد؟

 به گزارش خبرگزاری موج، محسن حاجی میرزایی ، وزیر آموزش و پرورش در جلسه ویدئو کنفرانسی ستاد ملی مقابله با کرونا، از بازگشایی مدارس در هفته آینده (۲۷ اردیبهشت) خبر داد و گفت: حضور دانش ‌آموزان اجبار نیست و تنها برای رفع مشکلات و سوالات از معلمان می‌توانند به مدرسه مراجعه کنند. 

این خبر درحالی اعلام می شد که آموزش و پرورش بارها اعلام کرده بود، قصد ندارد تا بسته شدن پرونده کرونا، مدارس را بازگشایی کند و شخص وزیر آموزش و پرورش نیز پیشتر اعلام کرده بود مدارس را هر زمان که مسؤولان بهداشت کشور اجازه دهند بازگشایی خواهیم کرد به همین دلیل این خبر با موجی از واکنش های تند و تیز از سوی والدین و معلمان و فعالان صنفی حوزه آموزش مواجه شد.

اما به نظر می رسد در آموزش و پرورش کسی مایل به صحبت در مورد این موضوع نیست، کما اینکه تماس های چندین باره خبرنگار موج با معاون آموزش ابتدایی، معاون آموزش متوسطه و معاون غیرانتفاعی وزارت آموزش و پرورش بی نتیجه ماند و هیچ یک حاضر به اظهار نظر در این زمینه نشدند.      

با این حال دبیر کمیته آموزش و پرورش ستاد مدیریت کرونا درباره خبر بازگشایی مدارس از روز شنبه گفت: ممکن است؛ رییس‌جمهور درباره بازگشایی مدارس اظهار نظر کند.

وی همچنین به تنظیم پروتکل برگزاری امتحانات اشاره کرده و گفت: این پروتکل‌ها نوشته و تنظیم شده و در حال نهایی شدن برای ابلاغ به استان‌ها است. براساس این پروتکل گفته شده که باید فاصله گذاری اجتماعی و بهداشتی رعایت شود. عمده بندهای این پروتکل‌ها همان مواردی است که از قبل هم عنوان شده است.

 دبیر کمیته آموزش و پرورش ستاد مدیریت کرونا گفت: سال گذشته‌ امتحانات همه رشته‌ها با هم برگزاری می‌شد، اما امسال با توجه به شرایط خاصی که در آن قرار داریم، برگزاری امتحانات رشته‌های مختلف تقسیم بندی شده‌اند؛ یعنی برخی در روزهای زوج و بعضی دیگر هم در روزهای فرد برگزار خواهد شد. ولی در هر صورت بازه زمانی برگزاری امتحانات نهایی از تاریخ ۱۷ خرداد تا  ۱۵ تیر است.

حمیدی با ذکر اینکه جلسات مداومی برای مهر ماه، ثبت نام‌ها،‌ نحوه بازگشایی و... داریم گفت: ما برای سال تحصیلی جدید خودمان را آماده می‌کنیم. آموزش و پرورش همیشه از فرودین و اردیبهشت ماه و بعضا از اسفندماه خودش را برای سال تحصیلی جدید آماده ‌کرده است.

وی درباره آماده سازی مدارس و ضدعفونی کردن آنها با بازگشایی احتمالی کلاس‌های درس در ۲۷ اردیبهشت نیز گفت: برای ضدعفونی کردن مدارس بودجه به استان‌ها داده شده بود تا مدارس را ضدعفونی کنند. برخی از استان‌ها قبلا مواد ضد عفونی را تهیه و دپو کردند ولی کلا، از نظر منابع مالی برای تهیه مواد ضدعفونی کننده مشکلی نیست.

موافق یا مخالف؟

همانطور که پیش بینی می شد تقریبا تمامی والدین و اکثر معلمانی که مورد پرسش قرار می گیرند با این بازگشایی زودهنگام مخالف هستند. شیدا مادر یکی از دانش آموزان دوره متوسطه است که می گوید حاضر است فرزندش، مردود شود ولی مدرسه نرود تا بیمار شود. وی با انتقاد از این تصمیم وزیر آموزش و پروش گفت: الان چند ماه است که تمام وقت و انرژی مان معطوف به این شده که فرزندانمان در خانه بمانند و از راه دور و از طریق فضای مجازی درسشان را ادامه دهند. حالا بعد از این همه مدت و درحالیکه بچه ها تازه دارند به این سیستم خو می گیرند چرا باید دوباره سرکلاس های حضور حاضر شوند؟!

وی ادامه داد: مگر آقایان اعلام نمی کردند که اولویت ما سلامت دانش آموزان است، پس حالا چطور شده که می خواهند دانش آموزان را دوباره راهی مدارس کنند و سلامتشان را نادیده می گیرند؟ من که به شخصه اجازه نمی دهم دخترم به مدرسه برود، چون بچه ها کاملا هیجانی عمل می کنند و احتمال ابتلای آنها به کرونا به شدت بالاست.

طرحی شکست خورده  

محمد تقی سبزواری، از معلم های با سابقه دوره متوسطه کشور با نقد سیاست های آموزش و پرورش از آغاز انتشار کرونا در کشور گفت: به نظر می رسد آموزش و پرورش در یک حالت سردرگمی خاصی قرار گرفته است و نمی داند چه باید بکند. مثلا روزهای اول انتشار کرونا گفته می شد دروس مقطع ابتدایی توصیفی است و برای همین نیازی به حضور دانش آموزان نیست و معلم ها می توانند از طریق همان سامانه شاد یا سایر ابزارهای فضای مجازی به آنها آموزش دهند.

وی افزود: اما امروز اعلام می کنند که می خواهند دوباره درهای مدارس را باز کنند تا بچه ها برای رفع اشکال در سرکلاس ها آماده شوند و امتحان دهند. درحالیکه اصلا چنین رویه ای منطقی نیست. درست است که آموزش مهم است اما اولویت اول سلامت دانش آموزان است. مسلما اینکه انتظار داشته باشیم دانش آموزان بخواهند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، بسیار خوش بینانه است. کافی است در یک کلاس ۴۰ نفره وقتی یک نفر مبتلا به کرونا باشد، در کمترین زمان ممکن همه کلاس مبتلا می شوند چون بچه ارتباط زیادی با هم دارند.

به اعتقاد این معلم پیش کسوت به نظر می رسد این تصمیم آموزش و پرورش عملا با شکست مواجه شود و در نهایت دانش آموزان و والدین آنها یک جوری با هم کنار بیایند و با نمره دادن سال تحصیلی کنونی را به تمام برسانند!

مدارس کرونایی

محمود صفدری نیز که هم خودش معلم است و هم به عنوان فعال صنفی شناخته می شود هم در مورد بازگشایی مدارس، نظری مشابه همکارش دارد. وی در این زمینه گفت: در ابتدا می گفتند اولین جایی که باید بسته شود و آخرین جایی که باید باز شود، مدارس هستند. برای همین افکار عمومی و والدین به هیچ عنوان آمادگی این بازگشایی را ندارند.

صفدری تاکید کرد: هنوز ما مشکلات و انتقادهای زیادی در مورد اجرای طرح شاد داریم و هم والدین و هم معلم ها زحمت و مشقت زیادی را تحمل می کنند تا بتوانند از طریق فضای مجازی به دانش آموزان آموزش دهند. برای همین بازگشایی مدارس،  هر چند به بهانه برگزاری کلاس های رفع اشکال باشد واقعا بی معناست. حتی در صورت اجرایی شدن می تواند منجر به موج ابتلای دانش آموزان به کرونا شود.

چرا بسته بماند؟!

رامین کریمی، مدیر یکی از مدارس دبستانی پسرانه تهران اما معتقد است که باید این مساله را از جوانب مختلف بررسی کرد. وی در این زمینه گفت:  اولا برخلاف نظر بسیاری از همکارانم معتقدم این تصمیم در این بحران و کوران خبرهای منفی و بد، به نوعی یک خبر خوب و امیدوارکننده تلقی شود. به شرط اینکه دستورالعمل مشخصی برای هر حیطه  نوشته و واقعا با جدیت اجرا شود تا براساس آن مثلا: ساعت حضور دانش آموز در مدرسه محدود باشد، دروس خاصی که بیشتر نیاز به توضیح و رفع اشکال دارند در برنامه گنجانده شوند و یا فاصله اجتماعی رعایت شود و حتما دانش آموزان ملزم به استفاده از لوازم بهداشتی مانند ضد عفونی کننده  و ماسک و دستکش باشند. همچنین باید چیدمان میز و نیمکتها با شرایط جدیدی باشد و حتی محل کلاس به کلاس های بزرگتری منتقل شود.

وی با ذکر اینکه البته باید دولت باید در تهیه اقلام فوق به مداس کمک کند، از جانب اولیای دانش آموزان گفت: اگر این موارد رعایت شود و دغدغه های والدین کم شود، اولیا و معلم ها و بچه ها از اینکه بالاخره آموزش حضوری هم برقرارشده خوشحال هم می شوند، چرا که نگرانی آنها بابت مشکل در ضعف پایه تحصیلی دانش آموزان نیز تاحدودی مرتفع خواهد شد.

وی همچنین اجرای این طرح را مستلزم همکاری تمامی والدین و معلم ها و کادر مدیریتی مدارس دانسته و گفت: برای اجرای این تصمیم، هم خانواده ها و هم معلم ها باید همکاری و همدلی بیشتری داشته باشند. مثلا به نظرم معلم ها باید از سختگیری های بی مورد احتمالی بپرهیزند و به این نکته توجه داشته باشند که بالاخره بچه ها بعد از چند ماه دور بودن از مدرسه دوباره می خواهند حضور در سرکلاس را دوباره تجربه کنند. برای همین شاید نتوانند انتظارات آنها را در پاسخگویی به درس ها برآورده کنند، پس نباید زیاد به آنها سخت گرفت. ضمن آنکه باید از هرگونه اجبار برای حضور دانش آموزان در سرکلاس ها خودداری شود و به جای آن،  شرایطی ایده آل برای حضور داوطلبانه آنها فراهم گردد.       

بدین ترتیب به نظر می رسد تصمیم بازگشایی مدارس در صورت نهایی شدن، وزارت آموزش و پرورش را با چالشی جدید مواجه خواهد کرد. چالشی با بیش از ۱۵ میلیون والدین دانش آموزان و چند صد هزار معلم و کادر مدیریتی مدارس.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    بازگشایی مدارس فاجعه است و الزام معلمین برلی حضور در کانون کرونا تاسف بار است

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه