جزئیات ورود سازمان بازرسی کل کشور به تخلفات صندوق ذخیره کارکنان شهرداری
تشکیل ۷۷ پرونده تخلف از عملکرد مدیران صندوق
به گفته مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با ورود سازمان بازرسی به تخلفات و فساد مالی در مدیریت دوره گذشته این صندوق ۷۷ پرونده حقوقی در مراجع قضایی در این زمینه تشکیل شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، محمد قائمیامیری مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به حجم گسترده تخلفات صورت گرفته از سال تاسیس این صندوق- ۱۳۸۷- تا پایان سال ۱۳۹۶ گفت: متاسفانه عملکرد مدیران قبلی این مجموعه به گونه ای بود که در پایان سال ۹۶ و تحویل آن به مدیریت جدید، ۹۶ این صندوق در برابر ۱۱۰۰ میلیارد تومان دارایی ، ۱۲۳۳ میلیارد تومان بدهی و زیان انباشته داشته است.به بیانی این صندوق در آن زمان ۱۴۰ میلیارد تومان زیان انباشته به همراه خلا وجود دارایی داشته که باعث شده بود تا صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با بحرانی جدی روبرو شده و سازمان بازرسی کل کشور به مساله آن ورود کند و حتی تا مرز انحلال پیش برود.
او با بیان اینکه در حال حاضر ۶۵ هزار نفر عضو فعلی این صندوق هستند، گفت: به همین دلیل فعالیت ۵ شرکت از شرکتهای کنترلی این مجموعه که تمام سهام آن برای صندوق بود متوقف شد. قائمیامیری در خصوص چرایی این زیان انباشته اظهار داشت: واقعیت این است که بین ۸۵ تا ۹۰ درصد ترکیب داراییهای شرکت در سال ۹۶ در بخش املاک بوده است که یکی از اشتباهات استراتژیک صندوق به حساب میاید چرا که سبد داراییها غیرمتوازن بوده است.
او با بیان اینکه تا پایان سال ۹۶ ، ۷۰ درصد د ارایی صندوق تنها در یک پروژه متمرکز بوده است گفت: سازمان بازرسی در مورد این پروژه یعنی پروژه "ساینا"ی کیش بیش از ۴۰ صفحه درباره گزارش نوشته شده است و در آن به تخلفات و مخاطرات فراوانی اشاره کرده است که مهمترین آنها ایرادات سازمان بازرسی به نحوه انعقاد قرارداد بوده است.
قائمی امیری با اشاره به یکی دیگر از تخلفات مالی صورت گرفته در این صندوق گفت: به عنوان نمونه ای دیگر، در سال ۸۵ نیز پروژه دیگری با قیمت ۱۲۰ میلیارد خریداری شده بود که بررسی های ما نشان می داد ارزش واقعی این ملک زیر نصف قیمت یاد شده بوده است . البته اینها تنها گوشه ای از تخلفات صورت گرفته در این سالهاست.
مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با بیان اینکه تا پایان سال ۹۶ گزارش سازمان بازرسی به شهرداری تهران ابلاغ شد، تصریح کرد: در این گزارش به صورت جدی از شهردار تهران و سایر اعضا درخواست شد موارد داراییهای صندوق را مشخص و کمیته صیانت تشکیل و برای بقیه داراییها و پروژههای بزرگ فکری شود.
او با بیان اینکه تا سال ۹۶ ، ۴۸۲ میلیارد تومان مبلغی بود که اعضا به صندوق واریز کردهاند، تصریح کرد: برای ما مهم بود تا پولی که اعضا به حساب صندوق واریز کردهاند را بتوانیم برای سرمایه گذاری و صیانت کنیم. در این زمینه لازم بود تا تمامی دستگاههای نظارتی به مساله ورود کرده و مشخص شود که آیا صندوق میتواند از پس بدهیها بربیاید یا خیر؟
قائمی امیری با بیان اینکه در طی دو ماه صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران را کوچک کردیم، تصریح کرد: در همین راستا از هیات امنا مجوز گرفتیم تا زمانی که ساماندهی صندوق را انجام ندادیم سرمایهگذاری جدیدی انجام نشود.
او با شاره به اینکه سازمان بازرسی در به تمام معاملات عمده صندوق ایرادهای جدی گرفته بود و آنها را مصداق تخلف دانسته بود، گفت: حتی مبالغ مختلفی از صندوق خارج و به اشخاصی حقیقی داده شده بود که هر گزبه خزانه صندوق بازنگشته بود.مبالغی از ۲ میلیارد تا ۲۰ میلیارد تومان !
مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با تاکید براینکه عمده موارد مورد ایراد سازمان بازرسی مربوط به سال ۹۲ تا اوایل سال ۹۶ بوده است گفت: در این گزارش ۲۹ مورد ایراد و تخلف کلان توسط سازمان بازرسی احصاء و به مراجع قضایی ارجاع شده است.
او با اشاره به اینکه از سال ۹۳ تا سال ۹۶ صورتهای مالی صندوق توسط حسابرس مهر مردود و عدم اظهارنظر خورده بود گفت: جالب اینجاست که حتی مجمع صندوق نیز سه سال برگزار نشده بود و اعضای هیات امنا حاضر نشده بودند این گزارش ها را امضاء کنند!
او با یان اینکه در آبانماه سال ۹۶ ، هر ۱۱ عضو هیات امنا برکنار شدند، گفت: در پی آن یک کمیته صیانت تشکیل شد و بررسی وضعیت صندوق در دستور کارقرارگرفت.
او همچنین به پروندههای حقوقی که در دادگاهها در حال پیگیری است نیز اشاره کرد و گفت: در حدود ۷۷ پرونده حقوقی در دادگاهها در مورد عملکرد دوره گذشته این صندوق از سوی سازمان بازرسی تشکیل شده که ۶۵ مورد آن همچنان در حال پیگیری است که برخی بر علیه ما و برخی به نفع ما است؛ اما در نهایت با به نتیجه رسیدن تدریجی آتها در این مدت مبالغ زیادی به صندوق بازگشت داده شده است. ضمن آنکه هنوز تعداد زیادی از آنها همچنان باز و در حال پیگیری است.
مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران با اشاره به مهمترین پروژه صندوق که هم اکنون در حال پیگیری است گفت: مهمترین پروژه سارینا کیش بود که سازمان بازرسی به آن ورود کرد و با یک تفاهمنامه جدید و سه جانبه بین شریک بخش خصوصی شهرداری تهران و منطقه آزاد کیش بازنویسی شد. در واقع با انجام این تفاهم نامه سه جانبه ۷۰ درصد دارایی آزادسازی شد . به بیانی سرمایهگذاری در این پروژه را به نصف رساندیم و خودمان را از مخاطرات و مشارکت بیشتردر ساخت وساز خارج و به حالت پیش خرید تبدیل کردیم که این امر با توجه به رشد قیمت املاک حضور در این پروژه برای ما سودآور بوده است.
قائمی امیری افزود: اقدام مهم بعدی که در این مدت انجام گرفته تعیین تکلیف تسهیلات بوده است که انجام شد و به جز یک تسهیلات مابقی آن با بانک مبدا در حال تعامل هستیم که یا تهاتر شود و یا تقسیط شود. در حالیکه تا سال ۹۶ ما مجبور بودیم سالیانه فقط بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان سود بانکی این تسهیلات را برپردازیم. تسهیلاتی که با سودهای ۲۰ درصد به بالا گرفته شده بود.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد از مدیران در این پرونده درگیر هستند گفت: تعداد قابل توجهی از مدیران قبلی درا ین پرونده درگیر هستند.
انحلال صندوق در سال ۹۷ یکی از چالش های شهرداری تهران بود. موضوعی که قائمی امیری در مورد آن گفت: سازمان بازرسی کل کشور در ابتدای سال ۹۷ از هیات امنا میخواهد تا موضوع انحلال صندوق را بررسی کنند و در صورت نیاز انحلال آن در دستورکار قرار گیرد. اما خوشبختانه بعد از ساماندهی یکساله، هیات امنا به این نتیجه میرسد که صندوق ادامه کار دهد؛ چراکه در پایان سال ۹۷ صورتهای مالی شفاف و تصویب میشود و زیان انباشته به نزدیک ۴ میلیارد تومان سود تبدیل میشود.
قائمی امیری با اشاره به اینکه در طول دو سال و ۴ ماه حدود ۱۶ هزار سپرده اعضا تسویه شده و نارضایتیها به حداقل رسیده است گفت: صف سپرده ۸ هزار نفری هم به یک ماه و نیم رسیده است و افراد زیاد در صف انتظار نمیمانند. وی همچنین به میزان مطالبه صندوق از سازمان های تابعه شهرداری نیز اشاره کرد و گفت: صندوق در پایان سال ۹۶ از ۲۰ مرکز شهرداری مطالباتی را داشته است. از شهروند و همشهری گرفته تا مترو که اتفاقا بزرگترین مطالبات آن هم مربوط به شرکت متروی تهران بوده است. اما در حال حاضر اکثر مراکز به روز شده است ، تعیین تکلیف شد.
مدیرعامل صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران گفت: ما در پایان سال ۹۸ آخرین جمعبندیها را انجام دادیم و کفه داراییهایمان بسیار بالاتر از کفه بدهیهاست اما از آنجاییکه هنوز سازمان حسابرسی این صورت های مالی را تایید نکرده نمی توانیم آنها را اعلام کنیم. ضمن آنکه اکنون بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد از سرمایههای صندوق در بخش بورس و شرکتداری است. میتوانیم به پرسنل شهرداری تهران این مژده را بدهیم که صندوق به روال درست خود برگشته است.
ارسال نظر