English

عضو ستاد مبارزه با کرونای تهران:

ظرفیت اکثر تخت های بیمارستان های تهران پر است/مردم تهران کرونا را شوخی گرفته اند

به نظر می رسد وضعیت کرونا در تهران نیز به مرز خطر و وضعیت قرمز رسیده است. وضعیتی که اگر فکری برای آن نشود؛ قطعا در آینده ای نزدیک جان هزاران نفر از شهروندان تهرانی را تهدید خواهد کرد.

ظرفیت اکثر تخت های بیمارستان های تهران پر است/مردم تهران کرونا را شوخی گرفته اند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، "اگر با همین دست فرمان بخواهیم جلو برویم؛ قطعا از شهریور به بعد با مشکلاتی جدی مواجه خواهیم بود" اینها گوشه ای از اظهارات رضا جلیلی خشنود، جراح مغز و اعصاب، رییس بیمارستان شهدای تجریش و عضو ستاد مبارزه با کرونای استان تهران است. وی در گفتگو با موج، ازآخرین وضعیت انتشار کرونا در پایتخت و وخیم تر شدن اوضاع می گوید. از اینکه علایم این بیماری تغییر پیدا کرده و اگر فکری برای آن نشود، در یکی دو ماه آینده شاهد اوج گیری همزمان آنفولانزا و کرونا در تهران خواهیم بود که قطعا روند درمانی را مشکلاتی جدی مواجه خواهد کرد. گفتگویی در مورد همه شایعات منتشر شده در فضای مجازی در خصوص کرونا و اظهارت محمد جواد حق شناس؛ عضو شورای شهر و طرح این ادعا که اکثر فوت شدگان کرونایی کشور؛ تهرانی هستند.

گویا یکی از اعضای شورای شهر تهران مدعی شده است که اکثر فوت شدگان کرونایی چند روز اخیر از بین شهروندان تهرانی بوده اند. این مساله صحت دارد؟

آمار دقیقی در این مورد ندارم. اگر هم داشتم بنا بر تصویب ستاد کرونا، باید این آمارها -  درصورت صلاحدید- از طریق اطلاعیه ستاد اعلام شود و بنده نمی توانستم اطلاعاتی در این زمینه به شما بدهم. ولی آنچه مسلم است این است که وضعیت تهران؛ اصلا وضعیت خوبی نیست و در آستانه هشدار و قرمز قرار دارد. حتی عده ای معتقدند که از خط قرمز هم عبور کرده است. تا وقتی که شهروندان خودشان رعایت نکنند، تا زمانی که مهمانی های پنهانی می گیرند، تا وقتیکه به صورت پنهانی در قهوه خانه ها و سفره خانه ها قلیان سرو می شود، الان در برخی از پاساژها شاهد تجمع عجیب و غریب مردم برای خرید های غیرضروری هستیم. یا عصرها شاهد ترافیک های سنگین و حضور بیش از حد مردم در وسایل حمل و نقل عمومی هستیم. خب مسلم است که نباید انتظار داشته باشیم آمار مبتلایان و فوتی ها در تهران کاهش پیدا کند. دلیلش هم این است که مردم تهران کرونا را شوخی گرفته اند!   

به موضوع تردد خودروها اشاره کردید. همانطور که شما هم گفتید، به نظر می رسد با برقراری دوباره طرح ترافیک نه تنها ترافیک در خیابان ها کاهش پیدا نکرده، بلکه بیشتر هم شده است. ضمن آنکه حجم مسافران مترو و اتوبوس هم تقریبا مشابه روزهای عادی شده است. با این وجود مدیران شهرداری مدعی هستند که نه تنها آمار مسافران وسایل حمل و نقل عمومی افزایش پیدا نکرده که ترافیک هم در معابر شهرمان نداریم. واقعا کدام ادعا درست است؟ شلوغی معابر و مترو و اتوبوس ها یا خلوت بودن خیابان ها و کاهش آمار مسافران وسایل حمل و نقل عمومی ؟

متاسفانه ادعای اول درست است. یعنی هم خیابان ها شلوغ تر شده و هم آمار مسافران مترو و اتوبوس. اصولا طرح ترافیک با این فرضیه دوباره برقرار شد که مردم فقط با وسیله نقلیه اشان بروند سرکار و برگردند منزل. نه اینکه بعد از ظهرها با ماشین بیایند بیرون و بچرخند یا بروند بازار و خریدهای غیرضروری اشان را انجام دهند یا بروند میهمانی و دورهمی! اگر قرار بود مردم تهران از ماشین شخصی فقط برای تردد بین منزل و محل کارشان استفاده کنند، حجم ترافیک معابر ما باید یک چهارم تا یک پنجم  مقدار فعلی بود. واقعیت این است که ما عادت کرده ایم تا تمام تقصیرها را گردن مسئولان و دولت بیاندازیم. ولی در مورد این بیماری واقعیت این است که مقصر اصلی در بالا رفتن آمار مبتلایان خود ما هستیم. وقتیکه من و شما رعایت نمی کنیم حاکمیت چه می تواند بکند؟ قبلا بهانه خیلی ها این بود که ماسک پیدا نمی شود. الان که اینهمه ماسک وجود دارد و قیمتش هم رقم بالایی نیست، ولی باز هم مردم رعایت نمی کنند. حالا بهانه اشان این است که می گویند هوا گرم است!

اما علاوه بر این؛ درفضای مجازی شایعات دیگری هم در مورد وخیم شدن وضعیت کرونا در پایتخت دیده می شود. مثل اینکه گفته می شود که در تهران با اوج گیری دوباره کرونا؛ آنچنان آمار مبتلایان افزایش پیدا کرده که تمامی بیمارستان ها و بخش های کرونایی آنها پر شده و دیگر ظرفیتی برای پذیرش ندارند. واقعا همین طور است؟

متاسفانه همین طور است. همانطور که می دانید بیمارستان های ما علاوه بر کرونا بالاخره باید به سایر بیماران مراجعه کننده نیز سرویس دهی کنند. ولی واقعیت این است که با وجودیکه تعدادی از بیمارستان ها مختص بیماران کرونایی هستند و تقریبا در همه بیمارستان ها، بخش های ویژه بیمارستان کرونایی ایجاد شده است و خدمات رسانی به سایر بیماران را نیز کاهش داده اند، امروز تقریبا ظرفیت اکثر تخت های بیمارستان های تهران پر است و دیگرجایی برای پذیرش ندارند. چرا که بسیاری از کادر پزشکی و پرستاران و حتی پرسنل بیمارستانی و رانندگان ماشین های حمل بیمار و.... با اوج گیری دوباره کرونا؛ امروز خودشان مبتلا به کرونا شده اند و در خوش بینانه ترین حالت بین دو هفته تا یک ماه باید تحت درمان باشند. از طرفی، با فرارسیدن شهریورماه؛ این بیماری با شیوع آنفولانزا نیز همراه خواهد شد و ما با موج بسیار شدیدی مواجه خواهیم بود که اگر با همین رویه با همین دست فرمان جلو برویم، مطمئنا به مشکل برمی خوریم. 

در مورد دارو و تجهیزات چطور؟ مشکلی در این زمینه در بیمارستان های تهران نداریم؟

البته حتما شنیده اید که کرونا هنوز دارو و درمانی ندارد ولی از لحاظ داروهای نگهدارنده و تجهیزات بهداشتی شخصی – مثل لباس ویژه و ماسک و مواد ضدعفونی کننده – خوشبختانه مشکل خاصی نداریم. 

پس چرا با وجود اوج گیری دوباره کرونا و بحرانی شدن اوضاع؛ دولت باز هم اصرار دارد که صنوف و واحدهای تجاری و مغازه ها، همچنان باز باشند و به فعالیت خود ادامه دهند؟

ببنید الان تمام کشورهای دنیا با ادامه پیدا کردن کرونا، مجبور شده اند مجوز فعالیت مجدد تمامی مشاغل را صادر کنند حتی مشاغل پر خطر را. چون به هر حال اقتصاد کشور را نمی توان برای مدتی طولانی تعطیل کرد. ما هم در ایران چاره ای نداریم جز اینکه فعالیت مشاغل را از سر بگیریم. ولی مطمئن باشید که اگر خود مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، به مشکل خاصی برنمی خوریم. البته ستاد کرونا پیشنهاد ایجاد محدودیت هایی برای برخی از بخش ها و درخواست متوقف شدن دوباره طرح ترافیک را به دولت داده است که طی چند روز آینده در مورد آن تصمیم گیری و نتیجه آن اطلاع رسانی خواهد شد. 

یادم هست که اوایل انتشار کرونا گفته می شد که احتمال برخورد با شهروندانی که در مراکز عمومی از ماسک و دستکش استفاده نمی کنند وجود دارد. خب الان که شاهد آغاز موج دوم کرونا در تهران هستیم، قرار نیست با کمک نیروی انتظامی یا نیروهای مسلح، چنین رویه ای اجرایی شود؟ یعنی با مردمی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، برخورد کنید؟

این در حیطه اختیارات ما نیست. باید مراجع بالا دست در این زمینه تصمیم گیری کنند. اینکه برای کنترل اوضاع از قوه قهریه استفاده شود یا خیر...

همچنین گفته می شود که در طول این چندماهه، علایم ابتلا به کرونا تغییر کرده و خیلی از بیماران کرونایی با سکته مواجه می شوند و فوت می کنند. این ادعا چقدر درست است؟

بله . متاسفانه الان برخی از بیمارانی را داریم که با علایم فقط ضعف یا یک سردرد یا سکته " مغزی" به مراکز درمانی مراجعه می کنند و بعدا معلوم می شود که این شهروندان کرونا دارند.

یعنی الان این علایم هم جزء نشانه های ابتلا به کروناست؟

تحقیقات نشان می دهد که متاسفانه همین طور است. ولی به هر حال برای انجام یک تحقیقات جامع و آماری باید صبر کرد. چون اینگونه پژوهش ها معمولا زمان بر هستند.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه