English

سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد:

رویه ما در برخورد با تخلفات رسانه ای رویه ای اصلاحی است/تلاش کرده ایم تا هیچ واحد تولیدی و صنعتی تعطیل نشود

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در دوره تحول کنونی تلاش شده تا رویه اصلاحی و مدارا مداری با رسانه ها و مطبوعات سرلوحه قوه قضاییه باشد.

رویه ما در برخورد با تخلفات رسانه ای رویه ای اصلاحی است/تلاش کرده ایم تا هیچ واحد تولیدی و صنعتی تعطیل نشود

به گزارش خبرگزاری موج،  غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در سی و یکمین نشست خبری خود ضمن تبریک روز خبرنگار و همچنین عید غدیر خم در ابتدای نشست با اشاره به جنگ رسانه ای دشمن گفت: ما در ماه های اخیر شاهد گزارش های خوبی در حوزه مفاسد اقتصادی از سوی خبرنگاران بوده ایم که جای تقدیر دارد.

وی در مورد رسیدگی به پرونده های قضایی حوزه رسانه ای گفت : در هر حوزه ای به هر حال امکان بروز تخلف و جرایم وجود دارد اما در دوره تحول کنونی تلاش شده تا رویه اصلاحی و مدارا مداری با رسانه ها و مطبوعات سرلوحه قوه قضاییه باشد.

وی با تاکید براینکه ابتدا خود خبرنگاران باید قوانین را رعایت کنند گفت: در مرحله بعد تشکل های صنفی و وزارت ارشاد بهتر است به این تخلفات رسیدگی کنند تا این موارد به قوه قضاییه نکشد.

وی تصریح کرد: در طول این مدت اقدامات خوبی در این عرصه صورت گرفته که از آن جمله می توان به تشکیل شورای اختلاف فرهنگی، برگزاری جلسات با مدیران مسوول و پیشکسوتان رسانه و رسیدگی به بخشی از پرونده های جرایم سیاسی در دادگاه های عمومی صورت گرفته است.

اسماعیلی در نشست خبری خود باتاکید بر اینکه در روند رسیدگی به پرونده های اقتصادی تلاش کرده ایم تا هیچ واحد صنفی تعطیل نشود در مورد رسیدگی به پرونده های قضایی گفت: در یکساله گذشته ۱۶۶ مورد با تلاش های صورت گرفته منتفی شده است.

وی در مورد رسیدگی الکترونیکی به پرونده ها در ایام کرونایی گفت: فقط در یکی از استان های ما ۵۸۹۸ پرونده به صورت الکترونیکی رسیده شده که ۹۰ درصد شهروندان از این رویه رضایت دارند.

بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان از بدهی های عمده وصول شده است

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری خود در خصوص روند وصول بدهی های دولت با ذکر اینکه تمرکز ما روی وصول بدهی های عمده مانند بدهی بانک ها و مالیاتی. استگفت: در طول یکساله گذشته بیشتر از ۲۳ هزار میلیارد تومان از مطالبات از بدهکاران عمده در تهران وصول شده است که این رقم در سایر استان ها به حدود ۶ هزار میلیارد تومان می رسد . 

وی تاکید کرد: همچنین در این مدت بیش از هزار میلیارد تومان از بدهکاران عمده  وصول شده است.

ارسال پرونده جنگل های هیرکانی به معاونت قضایی

اسماعیلی در خصوص نحوه ورود قوه قضاییه به پرونده وقف قله دماوند و جنگل های هیرکانی گفت: این مساله مدتها قبل از رسانه ای شدن آن با دستور رییس قوه قضاییه در دستور کار قرار گرفت که با دستور رییس قوه قضاییه و پس از بازدید دادستان استان مربوطه , پرونده  وقف جنگل های هیرکانی دماوندبراساس ماده ۴۷۷ به معاونت قضایی ارجاع شد.

وی همچنین در مورد رسیدگی به موضوع پرداخت معوقات مربی خارجی پیشین تیم ملی نیز گفت: در این زمینه نیز قوه قضاییه به پرونده ورود پیدا کرده و از جنبه های مختلفی چون: شیوه انتخاب مربی, مبلغ قرارداد, نحوه پرداخت و ... در حال بررسی موضوع است.

سرنوشت پرونده موسوم به پرونده پتروشیمی و اخرین وضعیت رسیدگی به آن, سوال بعدی خبرنگاران بود که اسماعیلی در پاسخ به آن گفت: در این رابطه سه نفر از متهمان قبل از تشکیل پرونده از کشور خارج شده بودند و یک نفر هم قبل از صدور قرار از کشور خارج شده بود, ضمن انکه اخیرا نیز یکی دیگر از متهمان این پرونده با پاسپورت جعلی از کشور خارج شده است که با هماهنگی های به عمل آمده با پلیس اینترپل در تلاشیم تا این افراد را به کشور باز گردانیم. گرچه عدم حضور آنها مانع از رسیدگی به پرونده اشان نیست و اگر قرار به بازگرداندن وجوهی از سوی آنها باشد می توان با حکم مراجع ذیصلاح و توقیف اموالشان, حقوق بیت المال را باز پس گرفت.

گرانی خودرو موضوع بعدی سخنان سخنگوی قوه قضاییه بود که وی در مورد آن گفت: قوه قضاییه چه در مورد قیمت گذاری و چه در حوزه شیوه عرضه خودرو به موضوع ورود پیدا کرده است و در همین راستا هر دو مدیر اسبق شرکتهای خودرو ساز بزرگ کشور تحت تعقیب و جز محکومین هستند.

وی در همین زمینه از رسیدگی به پرونده یکی از تامین کنندگان قطعات ایران خورد خبر داد وگفت: در جریان رسیدگی به این پرونده مشخص شد که بین سالهای ۹۴ تا ۹۸ این شرکت ۵۵۴ میلیارد تومان هزینه مازاد به ایران خودرو تحمیل کرده که با پیگیری های صورت گرفته تاکنون حدود ۵۳۳ میلیارد تومان از این مبلغ به صندوق ایران خودرو بازگشته است. 

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در مورد پرونده طبری هم گفت: این پرونده همین امروز آخرین جلسه رسیدگی به این پرونده در حال برگزاری است و با توجه به مهلتی که وکلای متهم برای تهیه و ارایه لایحه اخرین دفاعیه خود خواسته اند, احتمالا ظرف یکی دو هفته آینده این پرونده بسته خواهد شد .

ما هیچ خبرنگاری را بازداشت نکرده ایم

سخنگوی قوه قضایی در ادامه نشست خبری خود مورد ارجاع پرونده پیشنهادرشوه میلیاردی به یکی از کمیسیون های مجلس گفت: این پرونده وصول شده و در حال بررسی آن هستیم ولی تا وقتیکه به نتیجه مشخصی نرسد فقط می توان گفت که در حد یک ادعاست. ولی در عین حال در راستای سیاست های قوه قضاییه همه پرونده ها در کمال شفافیت روی میز است و به آنها رسیدگی خواهد شد

قانون اصلاحی کمیسیون های ماده صد به زودی به مجلس می رود

سخنگوی قوه قضایی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال خبرنگار موج که ایا قوه قضاییه موافق طرح شهرداری برای اخذ عوارض و جریمه در مورد پرونده های قدیمی است یا خیر؟ گفت: ما کلا مخالف هر گونه رویه ای هستیم که باعث ترویج تخلف شود. در مورد پرونده های ماده صد نیز با هر گونه عملی که خرید تخلف یا هرگونه پرداختی که منتج به دریافت وجوهی نامتعارف از سوی شهرداری شود مخالف هستیم. برای همین مدتهاست که پیگیر اصلاح قانون کمیسیون های مجلس هستیم.

وی افزود: در همین راستا به زودی طرح اصلاحی قانون کمیسیون های ماده صد به مجلس ارسال می شود تا به تصویب برسد.امیدواریم با این رویه به شکلی قانونمند تکلیف پرونده های قدیمی این کمیسیون هم مشخص شود.

اسماعیلی در مورد ارجاع پرونده پیشنهادرشوه میلیاردی به یکی از کمیسیون های مجلس گفت: این پرونده وصول شده و در حال بررسی آن هستیم ولی تا وقتیکه به نتیجه مشخصی نرسد فقط می توان گفت که در حد یک ادعاست. ولی در عین حال در راستای سیاست های قوه قضاییه همه پرونده ها در کمال شفافیت روی میز است و به آنها رسیدگی خواهد شد. 

وی همچنین در  مورد انتشار خبری مبنی بر احضار و بازداشت برخی از خبرنگاران در روزهای اخیر و در استانه روز خبرنگار گفت: ما کسی را بازداشت نکرده ایم. بلکه فردی که این ادعا در مورد وی مطرح است خودش در فضای مجازی توضیحاتی را در رد این مساله بیان کرده است. بنابراین خبرنگاران بهتر است مواظب باشند که افراد غیرخبرنگار به نام انها درصدد سواستفاده نباشند!

اسماعیلی, سخنگوی قوه قضاییه در مورد انتشار خبری مبنی بر تعطیلی کارخانه ای با ۵۰۰ کارگر گفت: این خبر کذب است و صحیح نیست.... این کارخانه تعطیل نشده است. اتفاقا دیروز در جلسه ای که با مدیران این کارخانه داشتیم قرار شد بدهی های خود را به صورت اقساطی بپردازد ولی کارخانه تعطیل نخواهد شد.

وی همچنین در تشریح جزییات تعدادی از جاسوسان در طی روزهای اخیر گفت: چند نفر از جاسوسان خود فروخته و خاین طی روزهای اخیر توسط سربازان گمنام امام زمانبازداشت شده اند که در بخش های مختلفی چون وزارت امور خارجه , صنایع مختلف, انرژی هسته ای , تامین قطعات و.... فعال بوده اند و پرونده انها در حال رسیدگی است.

وی از رییس انجمن دوستی ایران و اتریش به عنوان یکی از این جاسوسان یاد کرده و گفت: وی برای سرویس های جاسوسی رژیم اشغالگر قدس و آلمان در مورد تاسیسات زیر بنایی جاسوسی می کرده که به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. همچنین فرد دیگری به نام شهرام شیرخوانی نیز که برای انگلیس جاسوسی می کرده نیز بازداشت و به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. 

سخنگوی دستگاه قضا در پایان در مورد سرنوشت نیشکر هفت تپه نیز گفت: ما در این پرونده در موردتلاش برای تداوم فعالیت این کارخانه, رسیدگی به اتهامات مطرح شده در مورد آن و همچنین اعتراض های مطرح شده در مورد روند خصوصی سازی ورود پیدا کرده ایم و پس از برگزاری جلسه ای در محضر رییس قوه قضاییه مقرر شده تا کمیته ای برای بررسی تخصصی وضعیت این کارخانه و مسایل مطرح شده تشکیل شود اما آنچه مسلم است این است که کارخانه نیشکر هفت تپه باید به بقای خود ادامه دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه