English

دانستنی هایی در مورد سکسکه جنین؛

سکسکه جنین در دوران بارداری/ علت سکسکه جنین در رحم چیست؟

سکسکه جنین در شکم مادر یک امر کاملاً طبیعی و یکی از رایج‌ ترین حرکات جنین است که معمولاً اغلب مادرها آن را حس می ‌­کنند و در واقع نشانه صحیح طی شدن روندهای تکاملی او است.

سکسکه جنین در دوران بارداری/ علت سکسکه جنین در رحم چیست؟

به گزارش خبرگزاری موج، در طول بارداری تمام بدن جنین حرکت می کند، که گاهی این حرکت در حالت سکسه است و شما این حرکت را به شکل ارتعاش و یا لرزش احساس خواهید کرد. سکسکه جنین در شکم مادر یک امر کاملاً طبیعی و یکی از رایج‌ ترین حرکات جنین است که معمولاً اغلب مادرها آن را حس می ‌­کنند، در واقع وقتی جنین در رحم سکسکه می ‌کند، نقاط عطف تکاملی متعددی در حال رخ‌ دادن است و نشانه صحیح طی شدن روندهای تکاملی او است. 

سکسکه های جنین در واقع حرکات کوچکی هستند که دیافراگم با شروع تنفس نوزاد انجام می دهد در واقع هنگامی که نوزاد نفس می ‌کشد، مایع آمنیوتیک وارد ریه هایش می ‌شود، و باعث انقباض دیافراگم می‌شود که در نتیجه باعث سکسکه جنین در رحم می‌ شود.

به گفته آن براون، MD، مدیر پزشکی، خدمات بهداشتی زنان در بیمارستان Inova Loudoun در لسبورگ، ویرجینیا، سکسکه را می‌توانید در سونوگرافی در سه ماهه اول نیز ببینید؛ زمانی که دیافراگم جنین رشد می‌ کند اما شروع سه ماهه سوم بارداری، زمانی است که می­توان سکسکه جنین را  به وضوح مشاهده و احساس کرد.

 

 علت سکسکه جنین در شکم مادر

سکسکه های جنین حرکات سریع و تکرارشونده ای است که اول ممکن است احساس کنید یک لگد کوچک است، اما بعد دوباره و دوباره تکرار می ‌شود که اگر خوب توجه کنید، متوجه خواهید شد که ریتم آن عینا مانند سکسکه های انسان بالغ است که آن هم به خاطر حرکات دیافراگم است.

احساس گرفتگی (اسپاسم) خفیف، حرکات منظم طولانی و یا انقباضات پرشی کوچک در شکم نشان دهنده سکسکه فرزند شماست که سلامت و رشد مناسب دستگاه تنفسی او را نوید می دهد.

سکسکه جنین در دوران بارداری

سکسکه علائم رشد کودک در رحم را نشان می دهد و در واقع جنین زمانی سکسکه می­ کند که مادر در وضعیت خوبی به سر ببرد و شاهد خوبی بر این مدعاست که الگوی رشد جنین به درستی در حال پیشرفت است. در اینجا پیشرفت جنین در هنگام سکسکه ذکر شده است که برشرح زیر است:

 

سکسکه جنین در رحم نشان دهنده تکامل سیستم تنفسی است

توانایی جنین در فرو دادن و بیرون فرستادن مایع آمنیوتیک و در نتیجه بروز سکسکه نشان خوبی است که دیافراگم به خوبی در حال رشد است. این روند در واقع حدود هفته دهم شروع می‌شود، اما شما احتمالا نمی‌توانید سکسکه های جنینی را تا چند ماه بعدی حس کنید.

 

سکسکه جنین در رحم نشان دهنده تکامل سیستم عصبی است

 سکسکه های جنینی نشان ‌گر فعالیت عصب کنترل کننده دیافراگم است و نشان می دهد که مغز و نخاع سالم است و کارشان را درست انجام می‌دهند. به عبارت دیگر، سکسکه های جنینی به معنای آن است که جنین از لحاظ سیستم عصبی آن قدر رشد کرده که بتواند خارج از رحم دوام پیدا کند. 

دکتر برندی رینگ، پزشک زنان و زایمان در دنور می ‌گوید: «سکسکه های جنینی نشان گر فعالیت عصب کنترل کننده دیافراگم است.» تایید می ‌کنند که مغز و نخاع سالم است و کارشان را درست انجام می‌ دهند. به عبارت دیگر، سکسکه های جنینی به معنای آن است که جنین از لحاظ سیستم عصبی آن قدر رشد کرده که بتواند خارج از رحم دوام پیدا کند. که مسلما خبر خیلی خوبی است!

 

سکسکه جنین در رحم نشان دهنده یادگیری واکنش ها در جنین است

در کنار تنفس، جنین در رحم مادرش شیر خوردن، مکیدن شست و خمیازه و تمام آن‌ کارهای دوست داشتنی را که وقتی بدنیا آمد انجام می‌دهد را تمرین می‌کند که در واقع تمام این فعالیت ها می‌تواند موجب سکسکه شود.

فشردگی نخاع نیز می تواند منجر به سکسکه شود که بندناف جنین در امتداد گردن جنین حرکت می کند و جریان اکسیژن را محدود می کند. 

 

تعداد سکسکه جنین

گفتنی است از آنجا که هر بارداری منحصر به فرد است، هیچ قاعده‌ای برای تعداد سکسکه وجود ندارد. سکسکه جنین می‌تواند به صورت تصادفی و گاهی چندین بار در روز رخ دهد. با این حال، بعضی از نوزادان خیلی سکسکه نمی‌ کنند. 

از زمانی که سه ماه سوم شروع می‌شود، احتمالا با ریتم های جنین خود آشنا می شوید. این دوره همان زمانی است که احتمالا سکسکه های جنین را بیشتر احساس خواهید کرد و هرچه به زمان زایمان نزدیک تر می‌شوید کمتر آن‌ها را حس می‌کنید.

سکسکه معمولا یک رفلکس طبیعی است و معمولا نشانه خوبی است اما پس از هفته ۳۲ بارداری، کمتر پیش می ‌آید سکسکه جنین هر روز رخ دهد. اگر سکسکه همچنان ادامه یابد و بیش از ۱۵ دقیقه طول بکشد یا جنین دو یا سه بار در روز دچار سکسکه شود باید با پزشک خود تماس بگیرید.

سکسکه جنین  و احتمال پیچیدن بند ناف دور گردن جنین

اگر در انتهای بارداری سکسکه مکرر و پایدار باشد، می ‌تواند نشان دهنده مشکل در بند ناف باشد. فشرده سازی بند ناف، زمانی که منبع خون و اکسیژن کاهش می‌یابد یا به جنین نمی‌رسد، معمولا در هفته‌های آخر بارداری یا در حین زایمان اتفاق می ‌افتد. 

 

 چگونه می توانیم سکسکه های جنینی را متوقف کنیم

مادران در هفته های 36 در تشخیص سکسکه کودک در رحم متخصص می شوند.اما آن ها همیشه نگران این هستند که چه کاری می تواند برای مقابله با این مشکل انجام شود.

چند چیز وجود دارد که مادران می توانند سعی کنند سکسکه جنینی را کاهش دهند، اما هیچ راه مطمئنی برای درمان نوزادتان در رحم وجود ندارد و بهترین راه برای کنار آمدن با آن در واقع پذیرش آن است.

دکتر رینگ در این خصوص می‌ گوید، عوض کردن وضعیت، راه رفتن و نوشیدن آب ممکن است فایده داشته باشد، چراکه هرگونه محرکی می‌تواند جنین را به تغییر حالت تشویق کند.

پزشکان معمولاً موارد زیر را پیشنهاد می کنند:

  • خوردن غذاهای مقوی با پروتئین، زیرا به استراحت کودک کمک می کند و سکسکه را در رحم کاهش می دهد.
  • مصرف آب بیشتر برای سکسکه ممکن است به خاطر مایعات کم در بدن شما باشد.
  • استراحت کنید و خواب کافی داشته باشید و یا چرت بزنید.
  • شمردن تعداد ضربات و مدت آن در مرحله آخر بارداری به شما کمک می کند تا حرکات نوزادتان و پیشرفت او را حفظ کنید.
  • از نگه داشتن نفس خود خودداری کنید، زیرا به شما و یا سکسکه نوزادتان در رحم کمک می کند.

آنچه مسلم است سکسکه در مورد نوزادان تازه متولد شده نیز امری طبیعی است و تا ماه های ابتدایی بعد از تولد نیز ادامه خواهد داشت که این می تواند نشان از تکامل دستگاه گوارش نوازد باشد.  بنابراین پس از زایمان اگر دیدید کودک تان گاهی سکسکه می ­کند، تعجب نکنید.

 

بیشتر بخوانید:

راهنمای کامل ماه اول بارداری/ نکاتی طلایی که مادران باید در ماه اول بارداری بدانند

راهنمای کامل ماه دوم بارداری/ دغدغه ها و مراقبت های ماه دوم بارداری چیست؟

راهنمای کامل ماه سوم بارداری/ در ماه سوم بارداری چه می گذرد؟

راهنمای کامل ماه چهارم بارداری/ در ماه چهارم بارداری چه می گذرد؟

راهنمای کامل ماه پنجم بارداری/ نکاتی طلایی که مادران باید در ماه پنجم بارداری بدانند

راهنمای کامل ماه ششم بارداری/ نکاتی طلایی که مادران باید در ماه ششم بارداری بدانند

راهنمای کامل ماه هفتم بارداری/ دغدغه ها و مراقبت های ماه هفتم بارداری چیست؟

راهنمای کامل ماه هشتم بارداری/ نکاتی طلایی که مادران باید در ماه هشتم بارداری بدانند

راهنمای کامل ماه نهم بارداری/ در ماه نهم بارداری چه می گذرد؟

خارش بدن در بارداری و دلایل آن/ راه های درمان خارش بدن در بارداری چیست؟

فریز کردن جنین به چه منظوری انجام می‌ شود/ فواید و عوارض فریز کردن جنین

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه