English

عضو ستاد ملی کرونا، در واکنش به بازگشایی مدارس به موج گفت:

پروتکل های جهانی می گویند در مناطق قرمز کرونا باید مدارس تعطیل شوند

فشارهای وارده بر روی آموزش و پرورش در مورد بازگشایی حضوری مدارس بالاخره آقای وزیر را مجبور کرد تا اعلام کند، حضور دانش آموزان در سرکلاس ها ، اختیاری است و مدارس حق ندارند کسی را وادار به حضور در محیط آن کنند. با این حال همچنان نگرانی های والدین ادامه دارد...نگرانی هایی که به نظر می رسد هنوز آموزش و پرورش نتوانسته برای آنها راهکاری را ارایه دهد.

پروتکل های جهانی می گویند در مناطق قرمز کرونا باید مدارس تعطیل شوند

به گزارش خبرگزاری موج، با وجود گذشت چند روز از آغاز سال تحصیلی و بازگشایی حضوری مدارس ؛ همچنان شاهد انبوهی از انتقادها به این تصمیم وزیر آموزش و پرورش هستیم . فشارهایی که بالاخره آقای وزیر را مجبور کرد تا روز دوشنبه رسما اعلام کند که حضور دانش آموزان در مدارس اختیاری است و نه الزامی ! با این حال نگرانی های والدین و حتی معلمین همچنان ادامه دارد. به همین بهانه گفتگویی انجام  داده ایم با دکتر مسعود مردانی ؛ عضو ستاد ملی کرونا که در زیر می خوانید. گفتگویی از واقعیت های رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس تا دیدگاه ستاد ملی کرونا در مورد بازگشایی مدارس.

آقای دکتر، این روزها با اصرار آموزش و پرورش به بازگشایی حضوری مدارس ، شاهد اوج گیری نگرانی به حق والدین در مورد احتمال ابتلای فرزندانشان به کرونا هستیم. اما وزیر این وزارتخانه کماکان مدعی است که با رعایت پروتکل ها، می توان از شیوع این ویروس در بین دانش آموزان جلوگیری کرد و والدین نباید نگران باشند. واقعا همین طور است ؟ یعنی می توان پروتکل های بهداشتی را در مدارس اجرا کرد و از بروز خطرات احتمالی جلوگیری نمود ؟ اصلا به اعتقاد شما به عنوان یک متخصص عفونی، بازگشایی حضوری مدارس درست بوده است؟

مساله بازگشایی حضوری مدارس در کشور ما ، مساله حساسی است چون در وضعیت کنونی ؛ بسیاری از شهرهای ایران در وضعیت قرمز یا نارنجی قرار دارند که کمتر کشوری چنین شرایطی را داراست. برای همین والدین می خواهند مطمین شوند که اگر فرزندانشان را به مدرسه می فرستند ، به کرونا مبتلا نشوند. حق هم دارند. برای بازگشایی مدارس چند شاخصه از سوی سازمان بهداشت جهانی معرفی شده است که باید در کشورها رعایت شود. یکی از این شاخصه ها شاخصه اپیدمیولوژی می باشد که نشان می دهد وضعیت شیوع کرونا در هر منطقه چگونه است. بر اساس دستورالعمل های بین المللی در مورد کرونا ؛ ما فقط در مناطقی می توانیم مدارس را بازگشایی کنیم که موارد ابتلای جدید شهروندان آن به کرونا کمتر از 10 نفر در جمعیت 700 هزار نفری ساکنان آن منطقه و دربازه زمانی یک هفته بوده باشد. دومین شاخصه لازم برای بازگشایی مدارس ، به شاخصه تست PCR بر می گردد که براساس آن میزان ابتلای شهروندان به کرونا در این مناطق باید به کمتر از 5 درصد جمعیت آن منطقه یا شهر برسد. سومین شاخصه نیز میزان مراجعات بیماران کرونایی به مراکز درمانی است که باید کمتر از 5 درصد کل مراجعه کنندگان به آن مرکز درمانی باشد. مثلا اگر من در روز 40 بیمار را در مطب یا بیمارستان ویزیت می کنم آمار مراجعه کنندگانی که به کرونا مبتلا هستند باید کمتر از 2 بیمار باشد. اما این وضعیت الان عمدتا در شهرهای ما حاکم نیست. سازمان بهداشت جهانی برای این مناطق هم راهکارهایی داده است. 

چه راهکارهایی ؟

مثلا گفته اگر موارد ابتلا در شهری یا منطقه ای بین 10 تا 100 بیمار کرونایی در هفته باشد( به ازای هر جمعیت 700 هزار نفری )، باید آموزش مدارس به صورت مختلط برگزار شود. یعنی ترکیبی از آموزش حضوری و غیرحضوری . 

مسعود مردانی

و چه زمانی مدارس باید بسته بمانند؟

وقتیکه موارد ابتلا به بیش از 100 بیمار کرونایی در هفته برسد. در چنین شرایطی باید مدارس حتما تعطیل شوند و آموزش به صورت مجازی برگزار شود. البته به جز این شاخصه های اپیدمیولوژی ، شاخصه دیگری هم وجود دارد که باید در بازگشایی مدارس حتما رعایت شود.

منظورتان کدام شاخصه است ؟

منظورم شاخصه های ساختاری است. یعنی سیستم آموزش و پرورش با کمک والدین و اولیا و مربیان و وزارت بهداشت باید ترتیبی را اتخاذ کنند تا دانش آموزان از لحظه ای که سوار سرویس مدرسه می شوند یا از زمانیکه وارد ماشین والدین خود می شوند تا به مدرسه بروند، یکسری پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند. بعد هم که می خواهند وارد مدرسه شوند باید تمام دانش آموزان ضدعفونی و تب سنجی شوند و با ماسک وارد مدرسه شوند. ضمن اینکه اگر دانش آموزان علایمی چون تب یا آب ریزش بینی و... داشتند باید از ورود آنها به مدارس ممانعت شود. در مورد معلمین هم باید این نکات کاملا رعایت شود. بعلاوه کلاس ها درس باید به صورت مرتب با مواد ضدعفونی ؛ شستشو شود. 

به نظرتان این موارد الان رعایت می شود؟

والله چه بگویم... خود من که برای جلسه اولیا و مربیان به برخی از مدارس می رفتم، حتی یک قطره مواد ضدعفونی هم ندیدم ! بازگشایی مدارس در واقع مستلزم ساپورت مالی دولت و آموزش و پرورش و نظارت دستگاه های بالادستی است.

یعنی اگر این پروتکل ها رعایت شود موج سوم کرونا در مدارس شروع نخواهد شد؟

به هر حال چه بخواهیم و چه نخواهیم باید منتظر ابتلای تعدادی از دانش آموزان به کرونا باشیم . کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که احتمال ابتلا را کاهش دهیم تا آمار مبتلایان را کم کنیم. ولی به هر حال خیلی ها معتقدند که چاره ای جز بازگشایی مدارس نداریم . امروز سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که احتمالا کرونا تا پایان تابستان سال آینده همچنان ادامه خواهد داشت. بنابراین اگر قرار باشد دانش آموزان یکسال در منزل بمانند نه تنها باید منتظر عقب ماندگی شدید تحصیلی اشان باشیم که باید منتظر افزایش انواع بزه ها و خشونت های خانگی و... هم باشیم. 

من هنوز جواب سوالم را نگرفتم . آموزش و پرورش ادعا می کند که تمامی پروتکل ها در مدارس اجرا می شود. ولی خیلی ها مدعی هستند که اینها همه شعار است و شو تبلیغاتی . 

خودتان می گویید" ادعا" . اگر می خواهیم ببینیم پروتکل ها تا چه حد رعایت می شود، باید یک سازمان یا ارگان متولی نظارت بر این امر شود.یا شاید راحتتر این باشد که خود والدین هم روی رعایت پروتکل ها در مدارس نظارت داشته باشند.

شما اشاره ای داشتید به اینکه برای بازگشایی مدارس باید یکسری شاخصه ها رعایت شود. ولی مگر در بسیاری از شهرهای بزرگ از جمله تهران بعید است که آمار مبتلایان ، از حدی که شما گفتید بالاتر نباشد! پس چرا مدارس باز هم بازگشایی شدند؟

ما این شاخصه ها  را در قالب همان رنگ های قرمز و نارنجی و سفید عنوان می کنیم . الان در شهرهای بزرگ مثل تهران برخی از مناطق در وضعیت قرمز هستند و برخی در وضعیت نارنجی . اما اینکه سیاست چه بوده که همه مدارس باز شده...؟ سوالی است که باید مسئولان آموزش و پرورش پاسخگوی آن باشند. البته گزارش هایی که ما داریم نیز حکایت از آن دارد که بسیاری از والدین در مناطق قرمز و نارنجی ؛ حاضر نشده اند فرزندانشان را به مدرسه بفرستند. 

ولی مگر ستاد ملی کرونا موافق این بازگشایی نبوده است؟

تا جاییکه می دانم آنها هم موافق بوده اند.

پس چرا مصوبه ای در این زمینه صادر نکرده اند؟

نمی دانم! البته من عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا هستم نه عضو کمیته اجرایی آن. وظیفه ما انعکاس وضعیت کرونا از لحاظ علمی به سایر کمیته ها از جمله کمیته اجرایی است که این کار را هم انجام داده ایم. حالا اینکه کمیته اجرایی چگونه تصمیم گیری کرده ، واقعا در جریان نیستم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه