وقتی مدیریت شهری در سال آخر هم قصد کار کردن ندارد/ قناعتی: کلنگزنی خط ۱۰ متروی تهران عوامفریبی است
در حالی مدیریت شهری پایتخت در سال آخر فعالیت خود به کلنگزنی پروژه مترو در خط ۱۰ اقدام میکند که علاوه بر مشکلات مالی فراوان، کسری بودجه و نیاز به بهروزرسانی ناوگان حمل و نقل عمومی، دو خط دیگر مترو هم در انتظار تکمیل شدن هستند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری آنا، هفته گذشته کلنگ آغاز عملیات اجرایی احداث خط ١٠ متروی تهران بر زمین خورد.
پروژهای که از تهرانپارس تا وردآورد ادامه دارد و مناطق ١، ٢، ٣، ۴، ۵ و ٢٢ تهران را پوشش میدهد.
بنا بر اعلام علی امام مدیرعامل متروی تهران ، موضوع این خط براساس تصمیم شورای عالی ترافیک در بهمن ٩٨ خطوط به همراه خطوط ٨، ٩ و ١١ برای متروی تهران تعریف و از سوی وزیر کشور ابلاغ شد.
مدیرعامل متروی تهران فازبندی عملیات اجرایی خط ١٠ را در ۵ فاز عنوان کرد که از نمایشگاه تا کوهسار، کوهسار تا ساحل، ساحل تا وردآورد و نمایشگاه تا تهرانپارس خواهد بود.
* دولت به تعهد خود در تأمین تجهیزات مترو عمل نکرده است
تعریف این پروژه برای متروی تهران در حالی انجام شد که همچنان خطوط نیمهکاره روی دست شرکت مترو مانده است. موضوعی که در همان جلسه که بهمناسبت آغاز عملیات اجرایی این پروژه برگزار شد، داد از نهاد محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در آورد.
وی در این جلسه عنوان کرد که قرار بود تا ۵٠ درصد تجهیزات در این راستا از سوی دولت تأمین شود اما متأسفانه همچنان کریدور خطوط ۶ و ٧ مترو ساخته شده ولی تجهیز نشده است.
محسن هاشمی البته تأکید کرد که در حال حاضر بیش از ٩٠ کیلومتر متروی تجهیز نشده داریم.
نکته جالب توجه اینکه در کنار پروژههای نیمهکاره فراوان موجود در تهران و شرایط بد مالی شهرداری پایتخت، مدیریت شهری در سال پایانی فعالیت خود پروژهای را آغاز میکند که تکمیل آن ۱۰ الی ۱۲ سال بهطول میانجامد.
* خط ۶ و ۷ متروی تهران را تکمیل کنید
ابوالفضل قناعتی، عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در اینخصوص به خبرنگار آنا گفت: من انتظارم از شورای پنجم این بود تا (در سال آخر فعالیتشان) پروژههای نیمهتمام را تکمیل و افتتاح کنند. مگر نه اینکه در این دوره عنوان میکردند که خط ۶ و ۷ متروی تهران تکمیل نشده است.
وی تصریح کرد: اصل آن این بود که ما این خطوط را تکمیل شده تحویل دوره پنجم دادیم ولی یک تعداد از ایستگاهها بهخاطر یک سری از امکانات و تجهیزات قابل بهرهبرداری نبود. اگر قرار است کاری انجام دهند و سرمایهگذاری کنند خطوط ۶ و ۷ را تکمیل کنند تا مردم راحتتر بتوانند به مترو دسترسی پیدا کنند.
* پروژه نیمه کاره شهید شوشتری از اولویتهای مدیریت شهری باشد
این عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با اشاره پروژه نیمهکاره اتوبان شهید شوشتری عنوان کرد: در این پروژه کمربندی تهران از جنوب شرق عبور کرده که در آن یک سری خانهها تملک و تخریب شده ولی خانههای دیگری همچنان تملک نشده است. در این میان خانههایی که سالم است، بهدلیل مخروبه شدن اطراف آن کانون حضور معتادان شده و مردم منطقه را دچار دردسر کرده است که باید هرچه سریعتر باید این موارد تعیین و تکلیف شود.
قناعتی با بیان اینکه پروژههایی از این دست میبایست زودتر رسیدگی شده و به نتیجه برسد، گفت: تکمیل اتوبان شهید شوشتری باعث میشود تا به یکی از راههای غرب به شرق تهران اضافه شود و در مسیر اتوبان بسیج و افسریه گشایش ایجاد شود.
وی افزود: مدیریت شهری در دوره پنجم کاری انجام نداده و نمیتوانند در این زمان باقیمانده هم کاری انجام دهند و فقط با چنین اقدامی میخواهند عوامفریبی کرده و عنوان کنند که ما کلنگ آغاز کاری را زدیم.
* کلنگزنی خط ۱۰ متروی تهران اقدامی نمایشی است
عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران پروژه خط ۱۰ متروی تهران را نمایشی عنوان کرد که به نوعی مدیریت شهری در دوره پنجم سعی دارد از طریق آن کمکاری خودش را پنهان کند.
قناعتی در ادامه در خصوص عدم پایبندی دولت به تعهدات خود در راستای کمک به حمل و نقل عمومی نیز اعلام کرد: ۵۰ درصد هزینه ساخت مترو در شهرها در تعهد دولت است. وزیر کشور که با احداث خطوط جدید مترو موافقت کرده و آن را ابلاغ میکند به این سهم دولت در تأمین هزینه تجهیز حمل و نقل عمومی توجه کند.
وی تصریح کرد: پس از هدفمندی یارانهها که قیمت بنزین در زمان آقای احمدینژاد افزایش پیدا کرد مقرر شد تا از محل درآمد حاملهای انرژی (برق، گاز، بنزین و گازوئیل) یک بخشی به توسعه حمل و نقل عمومی در شهرها تخصیص یابد که ۸۲,۵ درصد در خرید اتوبوس نو، ۵۰ درصد هم در توسعه مترو بود.
این عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: بخش دیگری از این تعهد مربوط به پرداخت ۳۰ درصد هزینه سفر اتوبوس و مترو توسط دولت بود. این بدان معنی است که در صورتی که یک مسیر اتوبوس یا مترو برای مسافران ۳ هزار تومان است یک هزار تومان آن توسط مردم، یک هزار تومان توسط شهرداری و یک هزار تومان توسط دولت باید تأمین شود که سهم شهروندان بر سر جای خود باقی است و شهرداری هم تاکنون به تعهد خود عمل کرده ولی دولت در اینجا هم کوتاهی کرده و تاکنون سهم خود را پرداخت نکرده است.
قناعتی اذعان کرد: از زمان آقای احمدینژاد تاکنون هیچ کدام از رؤسای جمهور این پول را به شهرداری تهران ندادهاند.
* خط ۱۰ متروی تهران؛ میراث گران پروژهای نیمهکاره روی دست آیندگان
بهنظر میرسد در شرایطی که شهرداری تهران در سال جاری با مشکلات فراوانی مواجه است و بنا به اذعان مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با کسری بودجه ۳۲ تا ۵۶ درصدی مواجه خواهد بود، دست بردن در پروژهای جدیدی که بنا بر اعلام مناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از طولانیترین خطوط مترو بوده که از نظر تأمین بار مالی نیز یکی از بزرگترین پروژهها محسوب میشود بیشتر به یک نمایش شبیه است.
بنا بر اذعان معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران صرفاً در حوزه حمل و نقل تأمین کسری واگنهای مترو، اورهال کردن واگنهای در حال فعالیت و تأمین کسری ۴ هزار دستگاه اتوبوس است و تحقق این اهداف آن هم در سال پایانی فعالیت شورا و دولت بار مالی فراوانی را با وجود مشکلات اقتصادی بههمراه خواهد داشت که در این میان تلاش برای اجرایی کردن پروژهای که هر ایستگاه آن بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد بیمعنی است.
مدیریت شهری که خود در زمان آغاز فعالیتش همواره تأکید میکرد که شورای چهارم بهدلیل پروژههای نیمهکارهای که برای آنها به میراث گذاشته زمینه فعالیت چندانی برای آنها باقی نگذاشته حال خود با کلنگزنی ابرپروژه مترو در خط ۱۰ همان خاطره را برای بهشتنشینان پارلمان شهری در دوره بعد تداعی خواهد کرد.
ارسال نظر