English

گزارش خبرگزاری موج از اخبار ضد و نقیض ابتلای دانش آموزان به کرونا؛

رئیس جمهور: شایعه است!/معاون وزیر بهداشت: آمار مبتلایان در مدارس را به ما نمی دهند!

با وجودیکه هر روز اخبار تایید نشده ای از ابتلای تعدادی از دانش آموزان به کرونا منتشر می شود و بسیاری از کارشناسان، افزایش آمار مبتلایان را ناشی از بازگشایی مدارس می دانند، هنوز وزیر آموزش و پرورش و رئیس جمهور تلاش می کنند تا ارتباط بین بازگشایی مدارس و افزایش تصاعدی آمار مبتلایان را انکار کنند!

رئیس جمهور: شایعه است!/معاون وزیر بهداشت: آمار مبتلایان در مدارس را به ما نمی دهند!

به گزارش خبرگزاری موج، در حالیکه هنوز دو هفته بیشتر از آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس نمی گذرد، بازار اخبار و شایعاتی در مورد ابتلای دانش آموزان در برخی از مدارس و برخی استان ها به کرونا در پی بازگشایی حضوری مدارس، هر روز داغ تر و داغ تر می شود. همین چند روز قبل بود که فرید بهرامی معاون سلامت و تربیت بدنی آموزش و پرورش لرستان در حالیکه تلاش می کرد تا ابتلای دانش آموزان این استان را مرتبط به بازگشایی مدارس نکند، گفت: ۲۱ دانش آموز قبل از بازگشایی حضوری مدارس در این شهرستان به بیماری کرونا مبتلا شده بودند که ۱۸ دانش آموز نیز در روزهای ۲۱ و ۲۲ شهریور ماه به این بیماری مبتلا شدند، اما هیچ یک از این دانش آموزان مبتلا به کرونا در شهرستان در محیط مدرسه به کرونا مبتلا نشده اند!

بهرامی با تاکید بر اینکه دانش‌آموزان مبتلا به کرونا در استان تحت درمان هستند و روند درمانی آنها توسط آموزش و پرورش در حال پیگیری است گفت: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در مدارس استان از ورود دانش آموزان مبتلا به مدارس جلوگیری می شود و هیچ دانش آموز مبتلا اجازه ورود به مدارس را ندارد.

اما سخنان بهروز کلیدری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان با صراحت بیشتری به نقش بازگشایی مدارس در افزایش آمار مبتلایان به کرونا اشاره دارد. وی در نشست خبری با اصحاب رسانه در این زمینه گفت: از ابتدای آغاز موج کرونا تا امروز ۱۶۴۴ کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال که بستری شدند مبتلا به کرونا شده اند که از این تعداد متاسفانه ۷۱ نفر فوت شدند. البته بعید نیست با این شرایط بازگشایی مدارس آمار مبتلایان افزایش پیدا کند و مرگ و میر ها نیز بیشتر شود!

این موضوع زمانی جدی تر می شود که نگاهی به اخبار و تکذیب های مسئولان در مورد ابتلای کرونا در استان های یزد، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد و.... بیاندازیم. اخباری که می تواند تداعی گر یک نکته ظریف باشد؛ اینکه چطور می شود تنها در اصفهان تعدادی از دانش آموزان به کرونا مبتلا می شوند و در هیچ استان دیگری کرونا جرات نکرده به دانش آموزان حتی نزدیک هم شود؟!

این اخبار ضد و نقیض آنچنان بالا گرفته است که برخی از خبرهای غیررسمی ادعا کرده اند که وزیر بهداشت طی نامه ای از وزیر آموزش و پرورش خواسته تا مدارس را تعطیل کند. با این وجود حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش این خبر را تکذیب کرده و گفت: برخی رسانه‌ها در تیترهای اصلی خود نوشته بودن که وزیر بهداشت نامه‌ای مبنی بر تعطیل کردن مدارس به بنده نوشته است؛ که اساسا صحت ندارد و آموزش و پرورش همه فعالیت‌های خود را با هماهنگی وزارت بهداشت و منطبق بر دستورات ستاد ملی کرونا برنامه ریزی می‌کند. آموزش و پرورش براساس دستورالعملی که وزارت بهداشت تهیه کرده است، کار را دنبال می‌کند و اگر زمانی شیوع گسترده بیماری را داشته باشیم و از سوی وزارت بهداشت ما را منع کنند، مدارس را تعطیل می‌کنیم.

عضو  کابینه تدبیر و امید درباره ابتلای معلمان به کرونا در مدرسه بیان کرد: جامعه فرهنگیان هم بخشی از جامعه ایران است و ابتلا به کرونا در این گروه هم وجود دارد، اما تاکنون در مدرسه ابتلای آنها به کرونا گزارش نشده است.

از دیگر اخبار جنجال برانگیز در این عرصه، ویدویی بود که روز ۱۸ شهریور  در شبکه های اجتماعی دست به دست شد که یک دانش آموز پسر در مدرسه از حال می رود و به زمین می افتد. اما وزیر آموزش و پرورش ارتباط این فیلم را با ابتلای دانش آموز یاد شده به کرونا تکذیب کرده است.

حاجی‌میرزایی همچنان ولی اصرار به انکار ابتلای دانش آموزان به کرونا دارد. وی با تکذیب این اخبار گفت: تاکنون از هیچ مدرسه‌ای گزارشی مبنی بر ابتلای دانش آموزانش به کرونا دریافت نکردیم و یک مورد ویدئو هم که در فضای مجازی پخش شده بود، دانش آموز به دلیل افت قند خون بیهوش شده بود که به اشتباه به موارد دیگر اشاره شده بود.

رئیس جمهور نیز در تایید سخنان وزیرش در حالیکه تلاش می کرد تا ژست بی خبران را بگیرد، به انتشار برخی اخبار غیر صحیح از میزان ابتلای دانش‌آموزان به بیماری کرونا در دوره کوتاه بازگشایی مدارس اشاره و مدعی شد که با توجه به زمان کوتاهی که از آغاز فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها گذشته است، هنوز هیچ آمار دقیقی از میزان آمار مبتلایان در محیط‌های آموزشی وجود ندارد و اخبار منتشره ناصحیح و بیشتر گمانه‌زنی است.

اما گویا انعکاس این اخبار بسیار فراتر از چیزی بود که رئیس جمهور بتواند آنها را انکار کند. فشارهایی آنچنان وسیع که باعث شد تا رئیس جمهور به کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات ستاد ملی مقابله با کرونا ماموریت دهد ضمن رایزنی با رسانه‌ها، اثرات انتشار اینگونه اخبار جعلی بر ایجاد نگرانی در خانواده‌ها و تشویش در جامعه، را متذکر شوند.

با این وجود سخنان برخی از مدیران وزارت بهداشت با سخنان رئیس جمهور و وزیرش کاملا متفاوت است. سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران، یکی از همین مدیران وزارت بهداشتی است که می‌گوید کارکنان در «اکثر مدارس کشور» ابتلای خود به کرونا را اطلاع نمی‌دهند. وی با این حال آمار یا جزئیاتی در این باره ارائه نکرد و فقط گفت عدم خوداظهاری کارکنان در اکثر مدارس کشور مشاهده می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به مشکلات موجود برای رعایت کردن دستورالعمل‌های بهداشتی، برخی از این مشکلات را «تجمع والدین در مقابل درب، یا داخل مدرسه»، «کمبود امکانات کافی بهداشتی در مدارس» و «تهویه نامناسب کلاس‌ها» ذکر کرد.

همه مخالفان بازگشایی مدارس

با این حال به نظر می رسد بسیاری از مسئولان و مدیران و حتی نمایندگان مجلس نیز نگران افزایش مبتلایان به کرونا همزمان با آغاز به کار مدارس هستند . احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یکی از همین افراد است که  با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید گفت: ما قبل از بازگشایی مدارس مخالفت خود را با حضور دانش آموزان و حتی شروع زودهنگام سال تحصیلی اعلام کردیم. اکنون که مدارس باز شده‌اند تاکیدمان بر رعایت جدی پروتکل‌های بهداشتی است. برای این کار باید به دانش‌ آموزان برای نحوه‌ مقابله با ویروس کرونا آموزش‌های لازم داده شود، این بر عهده معلمان و اولیا است، این‌که به دانش آموزان آموزش دهند چطور در محیط مدرسه پروتکل‌ها را رعایت کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر لزوم نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس اضافه کرد: طبیعتا هرچه سن دانش آموزان پایین‌تر باشد آگاهی آنها نسبت به خطرات کرونا هم کمتر است. اساسا روحیات نونهالی و نوجوانی هم به گونه‌ای است که آنها زیاد رعایت پروتکل‌ها را بر نمی‌تابند، پس در این شرایط باید نظارت در مدارس قوی‌تر شده تا خطرات به حداقل ممکن برسد. کما این‌که تضمینی برای کاهش خطرات نیست. با همه این اوصاف به دلیل قرار داشتن در پیک سوم کرونا باید مراقبت‌ها زیاد باشد.

اما چه شخصیت حقیقی یا حقوقی مسئول نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی است؟ سوالی که این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به آن به صراحت گفت: وظیفه نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی برعهده کادر مدرسه و معلمان و مربیان است. اگر دانش آموزی پروتکل‌ها را رعایت نکرد، باید به او تذکر داده شود تا تکرار نشده و به عادت تبدیل نشود.

نادری درباره‌ کمبود بودجه مدارس برای ضدعفونی کردن و همچنین ناتوانی خانواده‌های نیازمندان در تهیه ماسک و مواد ضدعفونی‌ کننده اظهار کرد: تامین ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای دانش آموزانِ نیازمند، مشکلی جدی است، باید دولت منابعی را از محل ستاد مقابله با کرونا برای مدارس تخصیص دهد تا آنها بتوانند ماسک، مواد شوینده و بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده تامین کنند یا این‌که ستاد مقابله با کرونا این اقلام را در اختیار مدارس قرار دهد.

با این تفاصیل به نظر می رسد با ادامه این رویه به احتمال قریب به یقین باید منتظر اخبار موثقی در مورد ابتلای دانش آموزان به کرونا در اقصی نقاط کشور باشیم. فرآیندی که می تواند به فاجعه ای انسانی در ایران بدل شود.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه