گزارش موج از نامه بی پروای استاندار اصفهان به وزیر کشور:
استاندار اصفهان: برای مقابله با کرونا به ما اختیار عمل دهید/ باید مدارس و مشاغل و ادارت را حداقل دو هفته تعطیل کنیم
روز دوشنبه استاندار اصفهان نامه ای فوری برای وزیر کشور نوشته و در آن ضمن اشاره به بحرانی بودن وضعیت شیوع ویروس کرونا در اصفهان، تاکید کرده که اگر هر چه زودتر فکری برای این استان نشود و اختیارات ستاد ملی کرونا به ستاد ملی استانی آن تفیض نشود، ممکن است حادثه ای رخ دهد که جبران ناپذیر باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، برخلاف نظر رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش و وزیر بهداشت که معتقدند برگزاری مراسم محرم و بازگشایی مدارس تاثیری در روند افزایش مبتلایان به کرونا در اقصی نقاط کشور نداشته، به نظر می رسد به خاطر عدم اعمال محدودیت ها در این دو مورد؛ وضعیت برخی از استان های کشور رنگ قرمز را هم پشت سرگذاشته و به رنگ سیاه درآمده است!
استان هایی که بی شک اصفهان در صدر آنها از لحاظ سرعت شیوع ابتلا به کرونا بوده است. بعد از اخطارهایی که مسئولان مختلف استانی در مورد شدت گرفتن روند ابتلای اصفهانی ها به کرونا دادند، استاندار اصفهان نیز چند روز قبل طی نامه ای فوری به وزیر کشور، ضمن هشدار جدی نسبت به شیوع این ویروس در نصف جهان، خواستار محول کردن تصمیمات مرتبط به کرونا به ستاد استانی کرونای اصفهان شد تا شاید بتوان از وقوع فاجعه ای انسانی در این استان جلوگیری کرد.
عباس رضایی در این نامه خطاب به وزیر کشور نوشته است:احتراما به استحضار می رساند برابر گزارش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اپیدمی بیماری کرونا هم اکنون در خطرناکترین وضعیت از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در استان اصفهان رسیده، بطوریکه آمار روزانه مبتلایان به کرونا به بیش از ۱۰۰۰ مورد رسیده است. با توجه به ظرفیت محدود بیمارستان های استان بخصوص با ابتلای تعداد زیادی از کادر درمان به ویروس کووید ۱۹ بیم آن می رود با روند فعلی فعالیت خدمات اورژانس به سایر بیماران و بخش بهداشت و درمان استان با بحران مواجه شود.
در ادامه نامه استاندار اصفهان به وزیر کشور با اشاره مستقیم به تاثیر بازگشایی مدارس در افزایش صعودی آمار مبتلایان آمده است: به ویژه آنکه مدارس نیز فعالیت خود را آغاز نموده و حضور دانش آموزان باعث تشدید اوضاع خواهد شد. لذا استدعا دارد در صورت صلاحدید دستور فرمایید ( در اجرای مفاد بند ۱و۲ مصوبات بیست و ششمین جلسه ستاد ملی موخ ۸/۴/۹۹ ) نسبت به تفویض اختیار به استان برای تعطیلی حداقل دو هفته ای مشاغل غیر ضرور و دورکاری پرسنل اداری دستورات مقتصی را صادر نمایند.
آمار ابتلای بیش از هزار نفری به کرونا در حالی از سوی استاندار اعلام می شود که تا پیش از این و در روزهای فصل تابستان، حداکثر به ۸۰۰ مبتلا می رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه این استان در ماه خرداد در زمینه ابتلا به کرونا در مقایسه با سایر استانها در وضعیت معمولی قرار داشت و تعداد بیماران بستری شده جدید روزانه در بیمارستانها ۲ رقمی بود، گفت: اما از یازدهم تیر با افزایش موارد ابتلا و بستری، این تعداد سه رقمی شد و به بالای یکصد نفر رسید.
آرش نجیمی با بیان اینکه ابتلا به کرونا در میان گروههای سنی جوانان و میانسالان نیز افزایش یافته است، افزود: این موضوع گویای افزایش ابتلا به کرونا در میان افرادی است که بیشتر در سطح جامعه تردد دارند.
به گفته وی، از اواخر خرداد امسال همه بیمارستانها موظف شدند که بر اساس ظرفیت خود، تعدادی از تختهای بستری و مراقبتهای ویژه (ICU) را به بخش کرونا تخصیص دهند و ۲۰ درصد به ظرفیت این بخش در بیمارستانها اضافه شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در اوایل تیر امسال هشدار داد که در صورت افزایش موارد ابتلا به کرونا در روزهای آینده، احتمال رسیدن تعداد بیماران بستری شده به بالای ۶۰۰ نفر وجود دارد و این استان در وضعیت قرمز قرار خواهد گرفت.
آغاز یک صعود
اما این رویه، رویه ای نبود که یک شبه اتفاق افتاده باشد. در واقع آغاز روند صعودی تعداد مبتلایان به تیرماه بر می گردد زمانیکه به گفته مسوولان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در روزهای گرم تیر ماه تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در این استان در اواخر تیر شیب تندی به خود گرفت و در کمتر از یک هفته آمار از ۵۰۰ بیمار بستری در بیمارستانها دستکم به ۷۰۰ نفر رسید.
با این حال آغاز روزهای قرمز رنگ اصفهان از هفتم مرداد امسال شروع شد. در این روز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که استان اصفهان از وضعیت هشدار در ابتلا به بیماری کرونا عبور کرده و وارد مرحله خطر و قرمز شده است.
به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تعداد بستریهای روزانه در این استان افزایش یافت و تعداد بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا که در بیمارستانها بستری هستند به بیش از ۸۰۰ نفر رسیدند.
این رویه تا جایی پیش رفت که رضایی استاندار اصفهان در گفتگویی با اشاره به اختیارات استان در ایجاد ممنوعیتهای موقت تصریح کرد: اگر دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان و کاشان اعلام کنند فعالیت اماکن یا اصنافی منجر به گسترش و شیوع کرونا میشود، این اماکن تعطیل خواهند شد.
همچنان به سمت قله
با این حال مسئولان بخش های بهداشتی و پزشکی مرتبط در اصفهان معتقدند که هنوز هم کرونا در این استان به روند افزایشی خود ادامه خواهد داد. مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از همین کارشناسان است که معتقد است: کرونا در اصفهان تشدید میشود و مسئولان باید به جای تذکر به صورت عملی برای پیشگیری از این بیماری ورود کنند.
رضا فدایی در خصوص آخرین علائم مبتلایان به کرونا در استان اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر قابل توجهترین علامت مبتلایان به کرونا در اصفهان بدن درد، سردرد، گلو درد و سرفه خشک است و هر کس این علائم را داشته باشد مبتلا به کرونا است.
در این میان شاید جدی ترین توصیف از وضعیت کنونی را سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در چند روز اخیر داشته باشد. وی با اعلام اینکه وضعیت شیوع کرونا در استان اصفهان برخلاف استان های دیگر کشور هیچ نشانه ای از روند رو به بهبود ندارد، گفت: از نظر تعداد موارد ابتلا به کرونا مشابه پیک اول در اسفندماه هستیم، اما از نظر شیوع بیماری وضعیت به مراتب بدتری نسبت به پیک اول داریم.
آرش نجیمی اظهار کرد: متاسفانه تعداد موارد مثبت کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در یک روز این هفته تقریبا یک سوم تعداد کل موارد کشور بود و از این نظر اصفهان جز استان های به شدت قرمز است که در وضعیت خاصی قرار دارد.
وی با اعلام اینکه وضعیت شیوع کرونا در استان اصفهان برخلاف بقیه استان های کشور هیچ نشانه ای از روند رو به بهبود ندارد، گفت: در برخی استان های کشور بعد از پیک دوم کرونا، شرایط نسبتا آرام شد، درحالی که در استان اصفهان بلافاصله بعد از پیک دوم، نه تنها میزان شیوع کاهش پیدا نکرد، بلکه مجددا با شیب صعودی شدیدتری روبرو شدیم که همچنان به سمت بالا حرکت می کند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از افزایش موارد مثبت کرونا و مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ خبر داد و افزود: تعداد بیماران بدحال بستری در بیمارستان ها نیز همچنان بالا است که بار مضاعفی به کادر درمان و بیمارستان ها وارد کرده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون استان اصفهان از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و شرایط روز به روز سخت تر می شود، ادامه داد: علت شیوع بالای کرونا در استان اصفهان باید به طور دقیق بررسی شود، ولی آنچه به عینه در سطح شهر اصفهان مشاهده می شود، عدم پایبندی بیشتر افراد به شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی است، به طوری که با تردد در سطح شهر می توان دید زندگی کاملا عادی در جریان است.
نجیمی با تاکید براینکه تا زمانی که وضعیت فعلی و عدم پایبندی به شیوه نامه های بهداشتی و فاصله ایمن در سطح شهر ادامه داشته باشد، اصفهان همچنان رکورددار موارد ابتلا به کرونا در بین استان های کشور خواهد بود، گفت: متاسفانه در چنین شرایطی روز به روز تعداد مبتلایان افزایش می یابد، درحالی که کاری از دست کادر بهداشت و درمان برنمی آید.
وی کاهش تعداد موارد ابتلا به کرونا، بیماران حاد و مرگ و میر بیماران را تحت تأثیر رفتارهای اجتماعی مردم دانست و تصریح کرد: از نظر تعداد موارد ابتلا به کرونا مشابه پیک اول در اسفند ماه هستیم، درحالی که از نظر شیوع بیماری وضعیت به مراتب بدتری نسبت به پیک اول کرونا داریم و در پیک اول تعداد افراد مبتلا عدد بسیار کمتری بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه هم اکنون مشکلی از نظر کمبود تخت های بیمارستانی نداریم، یادآور شد: ظرفیت بیمارستان الزهرا(س) به درمان بیماران کووید۱۹ اختصاص داده شده، اگرچه ظرفیت این بیمارستان نیز روز به روز درحال تکمیل است.
وی همچنین با اعلام اینکه تعداد موارد ابتلا به کرونا در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال به شدت افزایش پیدا کرده است، گفت: تقریبا ۲۳ درصد موارد کرونا مثبت مربوط به این گروه سنی است.
نجیمی تصمیم گیری در مورد برگزاری حضوری کلاس های درس مدارس را در اختیار ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال در اصفهان وضعیت مناسبی ندارند، به طوری که علاوه براینکه خودشان به بیماری مبتلا شده و حتی وضعیت وخیم و فوت نیز در این گروه سنی دیده شده، در انتقال بیماری هم نقش مهمی دارند، توصیه ما این است که اولویت مدارس و خانواده ها بر آموزش غیرحضوری باشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: در شرایطی که مدارس و خانواده ها امکان آموزش غیرحضوری را دارند سعی کنند این آموزش را در اولویت قرار دهند و تنها در مواردی که امکان ارائه آموزش های غیرحضوری وجود ندارد دانش آموزان با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و اصول حفاظتی در مدرسه حاضر شوند.
براساس اعلام رسمی استان اصفهان با جمعیت بالغ بر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که در ۲۴ شهرستان ساکن هستند، دارای ۶۹ بیمارستان با حدود هشت هزار تخت فعال است و حدود ۵ هزار نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در عرصه مقابله با بیماری کرونا فعالیت دارند و تاکنون چندین شهید مدافع سلامت را تقدیم جامعه کرده است.
و حالا نامه استاندار نصف جهان که نشان دهنده اوج وخامت وضعیت شیوع کرونا در این استان است. به نظر می رسد استاندار اصفهان می خواهد تهدید خود برای تعطیلی شهر تا کاهش آمار مبتلایان را، عملیاتی کند. گرچه این نامه همچنین بیان کننده حقایق پنهانی است که مسئولان متاسفانه تلاش می کنند بر روی آنها سرپوش بگذارند. اینکه برخلاف نظر رییس جمهور و وزیر آموزش و پرورش، بازگشایی مدارس یکی از مهمترین عوامل صعودی شدن آمار مبتلایان در بسیاری از شهرهای کشور بوده و هست و یا اینکه برخلاف نظر بسیاری از مدیران وزارت بهداشت، وضعیت اکثر کلان شهرهای ما دارد به مرز سیاه می رسد که می تواند زنگ خطری باشد برای آغاز یک فاجعه انسانی در ایران. این وضعیت و این آمار و ارقام می تواند زمینه ساز طرح سوالی مهم در نزد افکار عمومی باشد. اینکه چطور در حالیکه بسیاری از کشورها از وضعیت بحرانی کرونایی عبور کرده اند و روندی نزولی را در پیش گرفته اند، در ایران شرایط شیوع این ویروس روز به روز وخیم تر و خطرناک تر می شود و تازه تمامی مسئولان با یکدیگر هم قسم شده اند تا با کتمان وضعیت موجود، از بازخواست شدن توسط دستگاه های نظارتی و افکار عمومی فرار کنند؟!
ارسال نظر