حیدر محمدی:
خودسرانه واکسن آنفلوآنزا نزنید/ واردات ۱۴ و نیم میلیون دوز واکسن به دلیل تحریم امکان پذیر نشد
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه مردم نباید خودسرانه واکسن آنفلوآنزا بزنند بیان کرد واردات ۱۴ و نیم میلیون دوز واکسن به دلیل تحریم امکان پذیر نشد.
به گزارش خبرگزاری موج، حیدر محمدی مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درباره تولید مواد اولیه داروهای ضد سرطان در داخل کشور گفت: بخشی از این داروها در داخل کشور تولید می شوند که تعداد این داروها نسبت به قبل بسیاربیشتر شده است. در حال حاضر بالغ بر ۵۰ مولکول داروی ضد سرطانی در کشور تولید می شود.
*در صورت وجود نمونه داخلی پزشک حق تجویز نمونه های خارجی را ندارند
وی درباره فرآیند تایید کیفیت این داروها اظهار داشت:روند تأیید یک دارو نیاز به چندین سال تحقیقات و مطالعات بالینی و پایداری دارد. مجوز عرضه در بازار تنها پس از دریافت تاییدیه توسط آزمایشگاه ها داده میشود. هر دارو دارای سه فاز مطالعاتی آزمایشگاهی حیوانی و انسانی است. قبل از طی شدن این مراحل هیچ دارویی مجوز نخواهد گرفت.
حیدر محمدی در واکنش به اظهارات بیماران در بروز برخی نشانه ها در پی استفاده از داروهای ضد سرطان تولید داخل کشور گفت: هر دارویی بر اساس فرمولاسیون خاص خود در بدن هر فرد تاثیر متفاوتی میگذارد و تفکیک داروهای تولید داخل و خارج کار درستی نیست. پزشکان اجازه تجویز داروهای برند خارجی را در صورت وجود نمونه داخلی ندارند و این عمل پیگرد قانونی دارد.
*استفاده از فرمهای زردرنگ ADR برای گزارش عوارض دارویی
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: پزشکان موظفند در صورت مشاهده عوارض دارو در بیمار خود اقدام به پر کردن فرمهای زردرنگ ADR کنند و در صورت افزایش تعداد این فرمها، داروی مورد نظر برای مطالعات مجدد به مراکز تحقیقاتی بازگردانده می شود و در صورت تایید عدم کارایی از رده تولید خارج می شود.
محمدی با تاکید بر اینکه بسیاری از داروهای ایرانی به خارج از کشور صادر می شود: واکنش دارویی صرفا برای داروهای تولید داخل نیست بلکه می تواند در مورد داروهای خارجی هم مصداق داشته باشد. این تفکر درست نیست که ما فکر کنیم داروهای تولید داخل از تاثیر لازم برخوردار نیستند.
*فرم های ADRحتما توسط متخصصان تکمیل شود
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: مردم میتوانند فرم های ADR را از مراکز درمانی و یا اینترنت دریافت کنند و یک شخص آشنا با خواص وعوارض دارویی و مسلط بر این علوم ، ترجیحا پزشک متخصص باید اقدام به امضا و مهر این فرم کند؛ زیرا به فرمهای فاقد امضاء و پر شده توسط افراد غیر متخصص نمیتوان استناد کرد.
*تخصیص ارز برای واردات دارو نسبت به سال گذشته نصف شده است
وی در خصوص واردات مواد اولیه این داروها گفت: اکثر مواد اولیه از چین، هند و تعداد کمی از داروهای تحت لیسانس نیز از کشورهای اروپایی وارد می شوند .درصورتی که دارویی کیفیت لازم را نداشته باشد وارد کشور نخواهد شد. در ۶ ماه اول سال ۱۳۹۹ حدود ۶۰۰میلیون دلار دارو وارد کشور شده است.
محمدی تاکید کرد: در بسیاری از مواقع درحقیقت کمبود دارویی در کشور وجود ندارد؛ بلکه به دلیل توانمندی تولید کنندگان در تولید یک دارو به صورت داخلی واردات آن دارو ممنوع خواهد شد و به همین دلیل داروهای برند خارجی دچار کمبود خواهند شد. البته مشکلات ارزی ناشی از تحریمهای ظالمانه را نمی توان در این بین بیتقصیر دانست. امسال تخصیص ارز برای دارو نسبت به سال گذشته نصف شده است.
*خودسرانه واکسن آنفلوآنزا نزنید
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در انتهای این گفتگو از مردم درخواست کرد: مردم به طور خودسرانه واکسن آنفلوآنزا را دریافت و تزریق نکنند حتما باید با نظر پزشک از این واکسن استفاده کرد. واکسن تنها با داشتن مدارک پزشکی معتبر و از طریق بیمارستانها و مراکز درمانی شناخته شده توزیع خواهد شد وشایسته است تا مردم از تهیه خودسرانه این واکسن امتناع کنند؛ زیرا امکان تقلبی بودن این واکسن و طمع سودجویان وجود دارد.
*واردات ۱۴ و نیم میلیون دوز واکسن به دلیل تحریم امکان پذیر نشد
محمدی درباره واردات واکسن آنفلوآنزا جهت تامین کشور گفت: سیاست ما واردات ۱۶ میلیون دوز واکسن بوده که یک و نیم میلیون دوز آن وارد شده اما واردات الباقی آن به دلیل تحریم امکانپذیر نشد. در حال حاضر در مراکز درمانی برای افراد اولویت دار از جمله مادران باردار، بیماران صعب العلاج و کادر درمانی توزیع شدهاست. متاسفانه تا به این لحظه موفق به تهیه واکسن کافى نشدهایم.
ارسال نظر