English

گزارش خبرگزاری موج از میزان اجرا شدن ممنوعیت استفاده از آپ های خارجی در مدارس:

معلمین و دانش آموزان همچنان آپ های خارجی را می پسندند!

با وجودیکه آموزش و پرورش از سال گذشته تاکنون بارها اعلام کرده که استفاده از آپ های خارجی برای برگزاری کلاس های درس و آموزش دانش آموزان ممنوع است، به دلیل نواقصی که نرم افزار شاد دارد هنوز معلمین و دانش آموزان از این آپ ها در کنار نرم افزار شاد استفاده می کنند.

معلمین و دانش آموزان همچنان آپ های خارجی را می پسندند!

به گزارش خبرگزاری موج، اواخر سال گذشته و بعد از تعطیلی مدارس به خاطر کرونا بود که دادستانی کل کشور رسما اعلام کرد که استفاده از آپ های خارجی فضای مجازی برای برگزاری کلاس های درسی ممنوع است و باید در این مسیر فقط از آپ های داخلی و شبکه شاد استفاده کنند.

در اطلاعیه معاونت فضای مجازی دادستانی کل آمده بود: " باتوجه به مصوبات شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی درخصوص ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی، شهروندان گرامی می‌توانند مراکز آموزشی را که به جای استفاده از پیام‌رسان‌های ایرانی، از طریق شبکه های اجتماعی خارجی اقدام به ارائه آموزش از راه دور، اعلام تکالیف درسی و یا هرگونه ارتباط با دانش آموزان یا اولیاء می‌کنند را با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور به نشانی ذیل گزارش داده تا از طرق مربوطه پیگرد قانونی صورت پذیرد.

همان زمان جوادجاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور نیز مصاحبه ای کرد و در خصوص جزییات آن گفت: بر اساس قوانین و مقررات کشور و مصوبات شورایعالی فضای مجازی هر گونه استفاده دستگاه‌های حاکمیتی، دولتی، مدارس و دانشگاه‌ها از شبکه‌های اجتماعی خارجی ممنوع است و تخلف و در برخی موارد جرم محسوب می‌شود، بنابراین با توجه به تعطیلات مراکز آموزشی هر گونه آموزش از راه دور از طریق این شبکه‌ها ممنوع است و می‌بایست بر بستر شبکه‌های اجتماعی داخلی باشد."

وی با ذکر اینکه چنانچه در بستر‌های خارجی ممنوعه کلاس و آموزشی برگزار شود فاقد وجاهت قانونی است گفت: در این صورت دانش آموزان و دانشجویان تکلیفی برای حضور در این آموزش‌ها ندارند و دانشجویان و والدین دانش آموزان می‌توانند نسبت به این امر از طریق حراست دستگاه‌های مربوطه شکایت و اعتراض خود را منعکس کنند. حراست دستگاه‌ها هم مکلف به بررسی و ممانعت از این فعالیت‌ها و در صورت استنکاف انعکاس موضوع حسب مورد به هیئت‌های تخلفات اداری یا مراجع قضایی (استنکاف از اجرای قوانین و مقررات کشور موضوع ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی) هستند و خود حراست‌ها نیز در صورت عدم اجرای وظایف، دارای مسئولیت خواهند بود.

این اظهار نظرها بعدها نیز بارها تکرار شد. آخرین بار هم چند روز قبل بود که وزیر آموزش و پرورش درباره استفاده از دیگر پیام رسان های خارجی برای برگزاری کلاس های درسی نیز گفت: برای تمام مدارس استفاده از شاد، تعیین شده و اجازه ندارند از دیگر پیام رسان های خارجی استفاده کنند. شاد امکانات و ظرفیت های خوبی دارد و تنوع خدمات آن در هیچ یک از سرویس های خدمت رسان آموزشی وجود ندارد.

حاجی میرزایی با تاکید براینکه آمار استفاده و پیوستن به شاد هم روز به روز در حال افزایش است گفت: به همان نسبت مسائل و مشکلات طرح شاد هم کاهش می یابد. این اپلیکیشن بیشترین کاربر و بیشترین میزان استفاده را دارد. شبکه شاد خودش را در مسیر حرکت کامل می کند. ضمن آنکه برای بخش خصوصی که مایل به ارائه خدمات آموزشی است دستورالعملی را تدوین و ابلاغ کردیم.

نقد منتقدان

با این حال از آنجاییکه سال جدید تحصیلی مصادف شد با آغاز جدی ماجرای چالش "مومو" و خطری که می توانست دانش آموزان را درفضای مجازی تهدید کند؛ آموزش و پرورش با شدت و جدیت بیشتری از این ممنوعیت دفاع کرد. گرچه یک روانشناس در گفتگو با خبرگزاری موج این مساله را تنها، بهانه ای برای ایجاد این محدودیت دانسته و گفت: الان تقریبا همه دانش آموزان مدرسه ای در استفاده از فضای مجازی تبحر دارند و هر روز ساعتها در آن می چرخند. حالا چطور است که برای بحث آموزش و برگزاری کلاس ها فکر می کنیم همه بچه ها چشم و گوش بسته اند و نباید کاری کنیم تا چشمانشان باز شود یا اطلاعاتشان به یغما برود.

وی افزود: جا دارد که قبل از اعمال این مممنوعیت از خودمان سوال کنیم که واقعا چند درصد از والدین دانش آموزان توانسته اند فرزندانشان را برای استفاده از فضای مجازی محدود کنند که حالا آموزش و پرورش می خواهد این کار را با دستور و دستورالعمل انجام دهد. 

محمد میرآقاسی، دبیر دوره متوسطه مدارس تهران نیز درگفتگو با خبرنگار موج در پاسخ به این سوال که آیا دانش آموزان و مدارس از این ممنوعیت تبعیت می کنند یا خیر؟ گفت : واقعیت این است که در طول این چند ماه که از برگزاری دوره های آموزش مجازی می گذرد، دانش آموزان و معلم ها همچنان تا حدود زیادی از تلگرام و واتساپ و... استفاده می کنند؛ با وجودیکه نرم افزار شاد، ارتقاء پیدا کرده و به نسبت قبل بهتر شده است.

وی افزود: دانش آموزان و معلمان عادت به استفاده از آپ های خارجی کرده اندو این باعث شده تا استفاده از این آپ ها به مراتب برایشان راحت تر و بیشتر باشد. بخصوص در بخش هایی که دانش آموزان آن از خانواده های متمول تری هستند.

این دبیر باسابقه در مورد خطراتی که گفته می شود دانش آموزان را تهدید می کند و بهانه ای شده برای اعمال این محدودیت ها از سوی آموزش و پرورش نیز گفت: به هر حال شیطنت ها در مورد استفاده بچه ها از تلگرام و واتساپ و... چه بخواهیم و چه نخواهیم وجود دارد. چه به بهانه درس خواندن و چه به بهانه بازی با گوشی. مهم این است که والدین بتوانند با بچه ها ارتباط خوبی برقرار کنند و آنها را در استفاده از فضای مجازی کنترل کنند وگرنه با زور و تهدید هیچ دانش آموزی را نمی توان کنترل کرد!

در ادامه مخاطبان با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات دانش‌آموزان و عدم خروج ارز از کشور، تأکید کردند: از وزارت آموزش و پرورش خواهشمندیم تا فعالیت تمامی مدارس را در نرم‌افزارهای خارجی ممنوع کرده و تمامی مدارس را ملزم به استفاده از بستر شاد یا یکی از پیام‌رسان‌های داخلی همچون گپ، ایتا، سروش و ... در سال جهش تولید و استقلال در فضای مجازی، کند.

رامین کریمی نیا نیز یکی دیگر از دبیرانی است که علاوه بر سابقه تدریس؛ هم اینک مدیریت یک مدرسه را نیز در تهران برعهده دارد. وی در خصوص این حکم وزیر تقریبا همان نظر همکارش را دارد. وی در این مورد گفت: به هر حال ما به عنوان معلم و مدیر موظف هستیم که هرآنچه آقای وزیر ابلاغ می کنند را اجرا کنیم ولی واقعیت این است که پیام رسان های داخلی نتوانستند بین خانواده ها جایی پیدا کنند.

کریمی نیا گفت: از آنجاییکه بازرسان منطقه و اداره کل امکان ضبط و نظارت بر روی کلاس ها را در شاد دارند معمولا معلم ها استرس دارند. چون به هر حال وقتیکه شما حس می کنید که کسی بالای سر شما ایستاده و عملکرد شما را نظارت می کند، کار کردنتان سخت خواهد شد.

کریمی نیا در پایان پیشنهادی هم برای طراحان شاد و کسانیکه اپلیکیشن های خارجی را ممنوع کرده اند دارد. وی در این پیشنهاد گفت: به نظرم بهترین کار این باشد که اپلیکیشن شاد را کامل کنند و بعد از دانش آموزان و معلم ها بخواهند تا از آن استفاده کنند در اینصورت برای عدم استفاده از این نرم افزار هیچ بهانه ای نمی ماند. به هر حال روحیه نوع بشر و بخصوص بچه ها به گونه ای است که از هرآنچ که منع شود، تلاش بیشتری می کند تا از آن استفاده کند! درست مثل بچه های امروز که علاقه زیادی به استفاده از تلگرام و واتساپ و اینستاگرام و....

بدین ترتیب به نظر می رسد ممنوعیت استفاده از نرم افزارهای خارجی برای آموزش در مدارس، نه تنها تاکنون اجرایی نشده که حتی تاثیری بر روی استفاده معلمین و دانش آموزان از این ابزار برای برگزاری کلاس های درس نداشته و ندارد و هیچ کس عملا توجهی به این تهدیدها و ابلاغیه ها نمی دهد!

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه