موج گزارش می دهد؛
سراب کاهش آمارهای کرونایی؛از ادعای موثر بودن محدودیت ها در کاهش آمار مبتلایان تا تهدید پرستاران به تحصن
با وجودیکه دولت تلاش دارد تا با اعلام کاهش آمار مبتلایان به کرونا ثابت کند که محدودیت های اعمال شده چند روزه اخیر کارساز بوده است اما، گزارش های منتشر شده هنوز هم حکایت از وخامت اوضاع در اکثر شهرهای کشور دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، کاهش آمار متوفیان کرونا بالاخره بعد از حدود یک ماه به رقم زیر ۴۰۰ بیمار رسید. همین مساله باعث شد تا بلافاصله مسئولان و متولیان مرتبط مدعی شوند که این کاهش آمار به خاطر اعمال سیاست های کرونایی دولت بوده است. با این وجود شواهد امر حکایت از آن دارد که هنوز هم کرونا، بی رحمانه می تازد و جان می ستاند. ضمن آنکه به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تشریح وضعیت بیماری کرونا طی هفته اخیر در کشور، گفت: بیشترین میزان مرگ و میر کرونا طی هفته گذشته مربوط به استانهای یزد، سمنان و خراسان جنوبی بوده است. وضعیت وخامت کرونا در کشور هنوز آنچنان خطرناک است که قرار است خدمات اداری با کارت ملی به شهروندان ارایه شود.
حسین قاسمی ، دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در توضیح جزئیات طرح الزام اخذ کارت ملی برای ارائه خدمات توسط دستگاه های اجرایی در حوزه شهرها گفت: بالای ۸۰ درصد جمعیتی که شامل اخذ آن می شوند کارت خود را دریافت کرده اند و ۱۲ میلیون نفر هم یا اقدام نکرده اند یا اقدام کرده اند و قبضی که کد ملی روی آن درج شده را دارند، اما هنوز کارت خود را دریافت نکرده اند.
وی در تشریح استفاده از کارت ملی برای اعمال محدودیت ها گفت: براساس این طرح وقتی شخصی کد ملی خود را ارائه می کند سامانه وزارت راه در حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای به بانک های اطلاعاتی وزارت بهداشت متصل است. به این ترتیب اگر فرد به عنوان یک ایرانی به آزمایشگاه یا بیمارستانی مراجعه و به دلیل کرونا آزمایش داده باشد یا بستری شده باشد اگر بخواهد بلیت دریافت کند سابقه فرد مورد بررسی قرار می گیرد و اگر فرد کرونا مثبت باشد نمی تواند بلیت دریافت کند.
وی افزود: به این ترتیب این فرد شناسایی و به وی اعلام می شود که به قرنطینه برود و اگر هم از قرنطینه بیرون بیاید جریمه خواهد شد. این موضوع در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای عملیاتی شده است.
وی تاکید کرد: جالب است بدانیم روزانه با افراد زیادی در این طرح مواجه می شویم که به دلیل کرونا مثبت بودن نباید سوار هواپیما، اتوبوس و قطار شوند اما رعایت نمی کنند ولی با استعلامی که انجام می شود این مسئله مدیریت می شود.
دبیر کمیته اجتماعی، انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا با اشاره به ارائه پیشنهادی در جلسه قبلی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: در این جلسه پیشنهادی را مطرح کردیم که با استفاده از کارت ملی علاوه بر سیستم حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی در حوزه های شهری نیز این موضوع عملیاتی شود، منتهی این موضوع به صورت مرحله به مرحله در شهرها اجرایی شود.
وی ادامه داد: مثلا ورود افراد به ادارات برای اخذ خدمات اداری الزام همراه داشتن کارت ملی را داشته باشد و اگر فردی در آنجا شناسایی شود که قبلا کرونا مثبت بوده یا هنوز دوره ۱۴ روزه خود را طی نکرده اجازه ورود و ارائه خدمات به وی داده نمی شود. این مسئله در بانک ها یا در حوزه سایر دستگاه هایی که به مردم خدمات ارائه می کنند انجام خواهد شد و در مرحله بعدی سیستم حمل و نقل عمومی را نیز شامل خواهد شد.
وخامت بستری ها در ICU
موضوع بعدی اخبار تایید نشده ای است که در مورد فوت مبتلایان بستری شده در بخش مراقبت های ویژه در فضای مجازی منتشر می شود. اخباری که در آنها ادعا می شود تقریبا هر کس کارش به ICU می افتد، مقصد بعدی اش بهشت زهراست. محمدرضا هاشمیان پزشک فوق تخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به این سوال که چند درصد از مبتلایان به کرونا که به ICU میروند، بهبود مییابند؟، گفت: اصولا ICUجای خاصی است. به هر حال مسائل مهمی در آن اتفاق میافتد و بر اساس مطالعهای که چند ماه پیش در اروپا منتشر شد، در دنیا ۲۴ تا ۹۷ درصد بیماران توانستند از ICU کرونا به سلامت خارج شوند.
اما در همین گیر و دار سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز خبر از صدور مجوز کمیته اخلاق در پژوهش برای ۴ فراورده گیاهی مرتبط با کرونا داد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: تاکنون دو فقره مجوز موقت ۶ ماهه برای تولید و توزیع محدود (برای تکمیل مطالعه بالینی) فرآوردههای با منشأ گیاهی صادر شده و تمدید این مجوزها یا صدور پروانه ساخت، منوط به ارائه نتایج تکمیلی مطالعه بالینی و تأیید آنهاست.
وی افزود: این چهار فرآورده گیاهی پس از ارائه مدارک و مستندات لازم، طبق ضوابط از جمله نتایج اولیه حاصل از مطالعه بالینی برای تصمیمگیری در کمیسیون قانونی تشخیص(صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) طرح موضوع شدهاند.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت همچنین با تاکید براینکه مجوزهای مورد اشاره بر اساس ماخذ قانونی به صورت موقت ۶ ماهه صادر شده است گفت: همچنین برای هیچ یک از این فرآوردهها، ادعایی مبنی بر درمان بیماری کووید۱۹ مطرح نبوده و صرفا با توجه به نتایج حاصل از مطالعه بالینی اولیه و مستندات علمی ملی و بین المللی موجود و مونوگرافهای مرتبط، مجوز موقت یا موافقت برای صدور مجوز موقت با ادعای بهبود یا کمک به بهبود برخی علائم بیماری مذکور صادر شده است و تعدادی فرآورده دیگر با منشا گیاهی نیز در حال طی روال قانونی فوق هستند.
درمان کرونا با گلاب!
درکنار تمام این اخبار به ظاهر خوش و البته ضد و نقیض خبرهایی نیز از سوء استفاده برخی از شهروندان از وضعیت پیش آمده منتشر می شود. از جمله دستگیری فردی در مشهد که ادعا می کرده با گلاب مبتلایان کرونا را درمان می کند. فهیمه سالاری مدیر نظارت سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: گزارش ویزیت حضوری این فرد که از شاگردان یک مداخلهگر معروف و مدعی طب اسلامی است در آبان ماه امسال به واحد نظارت سازمان نظام پزشکی مشهد ارسال شده است.
وی اضافه کرد: این تخلف بلافاصله به مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گزارش و محل فعالیت وی مهر و موم و نامبرده دستگیر شد.
مدیر نظارت سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: این فرد مداخله گر معروف تاکنون سابقه تخلف و مداخله در طب سنتی در استان گیلان را داشته است و این بار در مشهد و درحین ویزیت و فروش داروهای دست ساز غیربهداشتی تحت عنوان داروهای طب اسلامی با دستور مقام قضایی دستگیر و تحویل دادسرای ویژه روحانیت شد.
تله برای متقاضیان وام کرونا
اما گویا موضوع سوء استفاده و کلاهبرداری از شهروندان به بهانه کرونا محدود به این کلاهبردار مشهدی نمی شود. سرهنگ رضایی رئیس پلیس فتا کیش با هشدار به متقاضیان وام کرونا گفت: متقاضیان تسهیلات کرونایی مراقب ترفندهای کلاهبرداران فضای مجازی باشند.
سرهنگ رضایی گفت: برای دریافت وام معیشتی نیاز به ثبت نام درهیچ وبسایت، مراجعه حضوری به بانکها و سازمانهای دولتی نیست.
سرهنگ رضایی گفت: هرگونه دریافت پیامک غیر از سرشماره V.refah به شهروندان قطعاً فریب است و مردم می توانند موارد مشکوک را به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران به نشانی cyberpolice.ir گزارش کنند.
آخرین رمق ها
از سویی به نظر می رسد کم کم تاب و توان و پتانسیل مدافعان سلامت نیز در حال اتمام است. بهترین نشانه آن نیز نامه اعضای شورای عالی و روسای هیئت مدیرههای نظام پرستاری کشور در به رئیس جمهوری است . آنها در این نامه خطاب به روحانی نسبت به گسترش اعتراضات و نارضایتیهای مدافعین سلامت به علت بیتوجهی به مشکلات و نیازهای آنان در ایام کرونا از جمله خستگی؛ فرسودگی و سختی کار، کمبود نیرو، کاهش در پرداخت ها، عدم تحقق کامل فوق العاده ویژه، نبود ایمنی شغلی و ابتلای بالای آنان به بیماری و اجرا نشدن مصوبات ستاد ملی کرونا هشدار دادند.
در بخشی از نامه این مدافعان سلامت آمده است:علیرغم زحمات و تلاش های اعلامی سازمان برنامه و وزارت بهداشت و... در رابطه با تخصیصهای اعتبارات و مجوزهای استخدامی و... که بسیار رسانهای هم شده اما برعکس در بیمارستانها به دلیل عملی نشدن یا اجرای بسیار ناقص مصوبات؛ نه تنها در بین سرمایههای انسانی رضایتمندی ایجاد نشده بلکه به دلایل پیشگفت و به دلیل آنکه هر ماه به بهانه کاهش درآمدها از مبالغ دستمزدها و کارانهها به شدت کاسته می شود و در نحوه محاسبه قانون بهره وری، رفتارهای سلیقهای میکنند و درمقابل نص صریح قانون تفسیرها و اعمال سلیقههای شخصی میکنند و حقوق حقه پرستاران را آن هم در این شرایط رعایت نمیکنند؛ در بسیاری از بیمارستان ها اعتراض به حق پرستاران را بر انگیخته است.
همچنین در ادامه این نامه آمده است : کاهشهای مکرر از حقوق مسلم پرستاران و سایر مدافعین جان برکف سلامت و عدم توجه کافی به نیازهای اساسی آنها و موانع خدمتی این عزیزان، نگرانیهای جدی ما را به عنوان وکلای قانونی و منتخب پرستاران عزیز در جهت شکلگیری احتمالی اعتراضات گسترده پرستاران و سایر مدافعان سلامت ایجاد کرده است.
بر این اساس سازمان نظام پرستاری کشور ضمن به حق دانستن تمام گلایهها و نارضایتی پرستاران عزیز، زنگ هشدار را برای مسئولان محترم، عملا به صدا در میآورد. چرا که در صورت عدم مداخله قاطع و علاج جویانه و سریع؛ بیشک مجموع این عوامل ضمن تاثیر انکارناپذیر بر کاهش کیفیت مراقبتها و افزایش ابتلاها و شهادت و پرپر شدن نیروهای متخصص نظام سلامت؛ به احتمال زیاد، اعتراضات و نارضایتیهای مدافعین سلامت را به اشکال مختلف در پی خواهد داشت و حتی در بعضی از استان ها به وقوع پیوسته است.
باز هم مردم
علاوه بر این رییس جمهور نیز در جلسه ملی کرونا دوباره بر لزوم رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی تاکید کرد و گفت : علاقه ما این است که با همکاری مردم مخصوصاً در این هفته شهرهای قرمز به شرایط نارنجی یا شرایط زرد برگردند که تا هم مردم بتوانند فعالیت اقتصادی داشته باشند و هم ما بتوانیم این بیماری را به خوبی کنترل کنیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه همه مردم ما میدانند راهحل اصلی برای مبارزه با این بیماری، تغییر رفتار اجتماعی مردم است، اظهار کرد: مردم عزیز ما باید سبک زندگیشان را تغییر دهند، فاصله اجتماعی را مراعات کنند، در تجمعات شرکت نکنند و ترددها را به حداقل ضروری برسانند تا ما در این شرایط بتوانیم به نقطه مطلوب در مقابله با این بیماری برسیم.
روحانی با تاکید بر لزوم ارائه آموزشهای لازم به مردم گفت: هنوز آموزش ما به طور دقیق و ملموس برای همه مردم توضیح داده نشده است که بتوانند بهراحتی این علائم را دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: مردم ما باید در شرایطی که در آن قرار داریم اصل را بر این بگذارند که سرماخوردگی را هم به حساب کرونا بگذارند و مراقبتها و مواظبتها را شروع کنند، به پزشک مربوطه مراجعهکنند، خودشان را قرنطینه کنند. مخصوصا در هفتههای اخیر متخصصین ما نکاتی را مورد توجه قرار دادند و تاکید کردند که فضای بسته یکی از عوامل مهم شیوع این بیماری است.
رییس جمهوری، مسئله دوم را کادر درمان و آمادگی و تجهیزات کادر درمانی عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت و درمان هم همه تلاش خود را خواهد انجام داد تا تسهیلات بیشتری برای کادر درمان فراهم کند. کادر درمان که به طور طبیعی بعد از ۹ ماه خسته شده اند برای اینکه بتوانند به خوبی مراقبت های لازم را انجام دهند، باید تجهیزات در اختیار داشته باشند.
روحانی عنوان کرد: با اشاره به شرایط فصل سرد زمستان و حضور مردم در جمع های خانوادگی در فاصلههای غیر استاندارد گفت: به همین دلیل ما در شرایط قرمز برای شهرهای قرمز، اجتماع و جلسات بالای ۱۵ نفر را ممنوع کردیم و حتی خودمان در ستاد ملی کرونا بخشی در این سالن و بخشی در سالن دیگر هستند برای اینکه ما بتوانیم پروتکلها را به خوبی اجرا و پیاده کنیم.
با تمام این تفاصیل باز هم جای این سوال باقی است که در شرایطی که هنوز چند روز از آغاز محدودیت های کرونایی نمی گذرد، مسئولان مدعی اند که محدودیت ها به این سرعت نتیجه داده اند و کرونا در سراشیبی خود قرار گرفته است؟!
ارسال نظر