English

مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان در گفتگوی اختصاصی با موج مطرح کرد؛

گرانی ویلچر، کم‌رنگ‌کننده‌ی نقش معلولان در جامعه

مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان به گرانی ویلچر در سال‌های اخیر به‌ویژه سال جاری اشاره کرد و گفت: گرانی این وسیله کمک‌حرکتی نقش اجتماعی این قشر را کم‎رنگ‌تر از گذشته کرده است.

گرانی ویلچر، کم‌رنگ‌کننده‌ی نقش معلولان در جامعه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، سوم دسامبر مصادف با ۱۳ آذر از سال ۱۹۹۲ و از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌عنوان روز جهانی معلولین اعلام شده است. از آن‌جا که ۱۰ درصد از جمعیت جامعه را معلولان تشکیل می‌دهند، پرداختن به مشکلات آنان بسیار ضروری می‌نماید. در آستانه روز جهانی معلولین گفتگویی اختصاصی را با «محمدحسن استاد» مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان ترتیب دادیم که خلاصه‌ای از آن در ادامه آمده است.

*تأثیر افزایش قیمت وسایل کمک حرکتی بر زندگی معلولان 

مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان در مورد تأثیر افزایش قیمت ویلچر بر زندگی معلولان استان گفت: ما از وسیله‌ای صحبت می‌کنیم که یک قشر نسبتاً بزرگ از جامعه همواره به آن نیاز دارند؛ قیمت ویلچر، لوازم کمک حرکتی و توان‌بخشی به‌صورت با نوسانات بازار ارز قیمت این وسایل به‌سرعت بالا رفته و افزایش قیمت محصولاتی که برای معلولان نیاز اساسی محسوب می‌شود فاجعه‌آفرین است.

وی افزود: به‌طور مثال ما یک ویلچر را در ابتدایی سال ۹۷ باقیمت ۴۵۰ هزار تومان تهیه می‌کردیم اما امروز همان ویلچر را باقیمتی حداقل سه برابر، بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا دو میلیون تومان خریداری می‌کنیم و این افزایش قیمت برای همه وسایل توان‌بخشی اتفاق افتاده در مورد عصا، سمعک، واکر و وسایل دیگر هم این افزایش قیمت کاملاً مشهود است.

*خارجی‌های مرغوب و گران

وی ادامه داد: البته قیمت ویلچرهای مرغوب خارجی که با ساختار بدنی و تعادل معلول سازگارتر هستند چیزی حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان آب می‌خورد.

استاد افزود: این موضوع لطمه سنگینی به حضور و مشارکت معلولان در اجتماع وارد می‌کند چراکه زمانی که مشارکت در اجتماع را از یک فرد بگیریم و حضورش از جامعه محو شود قطعاً بر همه مسائل زندگی او ازجمله معیشت، روحیه و نشاط او تأثیر می‌گذارد که بازتاب این مساله در خانواده و جامعه هم تأثیر می‌گذارد.

*آمار معلولان نیازمند به ویلچر در هرمزگان

استاد در مورد آمار معلولان نیازمند به ویلچر در استان هرمزگان گفت: آمار این افراد بالغ‌ بر هزار نفر است هرچند آمار دقیقی در دست نیست اما حداقل ۵۰۰ نفر افراد ضایعه نخاعی در هرمزگان زندگی می‌کنند که ۹۰ درصد آن‌ها به ویلچر نیاز دارند؛ اما افراد ضایعه نخاعی‌های هم هستند که با عصا یا واکر هم می‌توانند تحرک داشته باشند. 

استاد ادامه داد: با توجه به برآوردی که داشته‌ایم چیزی قریب بر ۱۰۰۰ ویلچر در استان نیاز داریم. حتی ما مراجعه‌کنندگانی داشته‌ایم از خانواده‌های متوسط جامعه که برای رفت‌وآمد به بیماران یا فیزیوتراپی نیاز به ویلچر داشته‌اند و توان خرید ویلچر دو میلیون تومانی را ندارد؛ و ما در مرکز جامعه معلولین به‌صورت امانی برای مدتی ویلچر را در اختیارشان گذاشته‌ایم.

*عمر مفید یک ویلچر

مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان در مورد عمر مفید یک ویلچر گفت: عمر ویلچر مسلماً بستگی به استفاده فرد معلول دارد و اگر فردی دائماً از ویلچر استفاده کند و عموماً رفت‌وآمد داشته باشد ما بیشتر از یک سال تا یک سال و نیم استفاده از یک ویلچر را توصیه نمی‌کنیم. 

وی افزود: همچنین سازمان بهداشت جهانی می‌گوید هرساله ویلچرها باید آزمایش کنترل کیفیت شوند؛ یعنی همان ویلچری که به‌ظاهر سالم به نظر می‌رسد باید هرساله زیر دستگاه برود و بالانس و تعادل ویلچر کنترل شود؛ که متأسفانه این آزمایش کنترل کیفیت در ایران وجود ندارد.

*پویش جمع‌آوری در بطری

استاد در پاسخ به چگونگی نحوه حمایت از معلولین نیازمند به ویلچر در هرمزگان گفت: با توجه به نیاز استان به ویلچر و کمبود این وسیله‌ی حرکتی ما پویشی به راه انداختیم که همچنان هم ادامه دارد.

وی تصریح کرد: در این پویش ما با حمایت مدارس و دانش آموزان در انواع بطری‌های پلاستیکی را جمع‌آوری می‌کنیم که با جمع‌آوری انبوه و رسیدن به یک‌تن که حدود ۱۰۰ هزار عدد در بطری را شامل می‌شود؛ و با تحویل این در‌های بطری به مراکز بازیافت می‌توانیم تعدادی ویلچر با مشارکت مردم به‌ویژه دانش آموزان تهیه کنیم. مدیرعامل جامعه معلولین استان هرمزگان در ادامه گفت: من از طرف جامعه معلولان استان از عموم مردم دعوت می‌کنم در این پویش شرکت کنند و با جمع‌آوری در بطری هم استانی‌های نیازمند به ویلچر را حمایت کنند.

وی افزود: پنج سال است که با برگزاری این فراخوان و حمایت‌های مدارس به‌ویژه مدیران مدارس دخترانه توانسته‌ایم با مشارکت دانش‌آموزان و خانواده‌هایش با هزینه فروش در بطری سالانه تعدادی ویلچر تهیه کنیم و در اختیار معلولان استان قرار دهیم. جا دارد از مشارکت خوب مدارس، دانش آموزان و معلمان استان برای تشویق و حمایت از این پویش خداپسندانه تشکر کنیم. 

استاد افزود: مسئولان جمع‌آوری بطری‌ها همواره در ساعات اداری در دفتر مرکز انجمن جامعه معلولان استان واقع در مجتمع شهید عیسی کریمی حضور دارند و عموم مردم می‌توانند برای تحویل در بطری‌های پلاستیکی به مرکز انجمن مراجعه کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه