English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

سن تئاتر کرونایی و هزار بازیگر طناز!/کورس مسئولان برای مثمر ثمر نشان دادن محدودیت ها

در حالیکه ایران با حدود ۵۰۰ فوتی در روز همچنان در صدر لیست کشورهایی است که بیشترین آمار فوتی های کرونایی را دارند، مسئولان با اشاره به کاهش ۱۰ درصدی آمار فوتی ها در هفته تلاش می کنند تا از آن برگ افتخاری برای خود خلق کنند و آن را ناشی از تصمیم های اعمال محدودیت ها در شهرهای کشور بدانند.

سن تئاتر کرونایی و هزار بازیگر طناز!/کورس مسئولان برای مثمر ثمر نشان دادن محدودیت ها

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، وقتیکه اوایل سال جدید وزیر بهداشت خبر از کاهش چشمگیر آمار مبتلایان به کرونا را داد و اعلام کرد که به زودی این آمار تک رقمی می شود و جشن ریشه کن شدن این ویروس را می گیریم، شاید هرگز تصور نمی کرد که نه تنها تا ماه‌ها بعد کشور همچنان درگیر این ویروس خواهد بود که حتی آمار مبتلایان به رکورد حدود ۵۰۰ فوتی را نیز رد خواهد کرد! با این وجود مدیریت ناهماهنگ بخش های مختلف و شاید مغرور شدن به افتخارات آن روزها باعث شد تا کشور امروز موج سوم کرونا را نیز پشت سربگذارد. حالا و در حالیکه نهمین ماه آغاز کرونا را پشت سر می گذاریم، بعد از اینکه آمار فوتی ها تنها چند قدم تا ۵۰۰ فاصله داشت و البته بعد از گذشت چند هفته از محدودیت های کسب و کاری پس از ساعت ۱۸ و محدودیت تردد خودروها در بعد از ساعت ۲۱ و همچنین تعطیلی دو هفته اکثر شهرهای کشور، در چند روز اخیر آمارهای اعلام شده حکایت از آن دارد که تعداد فوتی ها روندی نزولی پیدا کرده است.

همین مساله باعث شده تا اعلام شود که هم تعداد شهرهای قرمز کاهش محسوسی پیدا کرده و هم قرار است از اول هفته، اکثر محدودیت های کرونایی این دو هفته در بسیاری از شهرهای بزرگ و با وضعیت قرمز برداشته شده و تقریبا روال زندگی دوباره عادی خواهد شد. گویا مسئولان از تجربه اول سال و خوشبینی در مورد کاهشی شدن روند مبتلایان درس نگرفته اند و دوباره دم از افتخارات خود در کنترل کرونا می زنند. خطری که ممکن است اینبار منجر به آغاز موج چهارم کرونا و بحرانی ملی شود.

کورس مسئولان برای مثمر ثمر نشان دادن محدودیت ها

وزیر کشور در همین زمینه چند روز قبل کاهش روند مبتلایان را نتیجه اعمال محدودیت ها و تدابیر! دولت و ستاد ملی کرونا بوده است. اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رییس جمهور نیز در اظهاراتی مشابه در حالیکه تلاش می کرد تا خوشحالی اش در چهره اش مشخص نشود از آن به عنوان نویدی برای آغاز روند کنترل بیماری کرونا یاد کرد. با این حال وزیر بهداشت که به نظر می رسد در این چند ماه اخیر چندان سخنانش خریدار نداشته است، بلافاصله بعد از این اظهار نظرها در سخنانی هشدار گونه گفت: از مردم تقاضا می کنیم این آمار را به فال عادی انگاری اوضاع نگیرند.

وی افزود: به دنبال صبوری، همدلی و همراهی که بین مردم و مسئولان در همه دستگاه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد، بسیج، هلال احمر و ... شکل گرفته و کمک‌هایی که وزارت کشور و فرماندهی عملیاتی قرارگاه ستاد ملی مقابله با کرونا انجام داده‌اند، امروز شاهد کاهش مرگ و میرهای ناشی از این بیماری در کشور هستیم.

نمکی گفت: این دستاورد مژده‌ای به مردم ایران است. این درحالیست که سازمان‌های علمی بین المللی برآورد کرده بودند که تعداد مرگ‌های ما در این ماه به حدود ۸۰۰ تا هزار نفر می‌رسد. همانند این پیش بینی برای کشورهایی مثل آمریکا و فرانسه شده بود که درست درآمد. در مجموع مولفه مشارکت مردم و دستگاه‌ها، هلال احمر، بیمارستان‌ها، بهیاران، بهورزان، کادر بهداشت و درمان در سطح درمانگاه‌های سرپایی و ... در این زمینه بسیار به ما کمک کرد.

وی تاکید کرد: از مردم تقاضا می کنیم این آمار را به فال عادی انگاری اوضاع نگیرند؛ اگر باز هم با این دستاوردها به سمت این تفکر برویم که اوضاع به سمت عادی شدن می رود، باز هم همانند آنچه که در اردیبهشت ماه گفتم، ممکن است در دقیقه ۹۰ از گوشه های زمین گل بخوریم.

با این وجود ادامه  اظهارات مسئولینی که تلاش داشتند تا همچنان این دستاورد را به نام خودشان سند بزنند، باعث شد تا معاون وزیر بهداشت هم در سخنان مشابهی دوباره بر خطرات ناشی از این خود بزرگ بینی تاکید کند!

قاسم جان‌بابایی در سخنانی معنادار و لحنی پر از طعنه گفت : وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد بلکه باید همه سازمانها و مردم پای کار بیایند، وزارت بهداشت تنها می‌تواند پروتکل ارائه کند چون کار وزارت بهداشت کار اجرایی در حوزه اجتماعی نیست بلکه خدمات رسانی خدمات در بخش سلامت به مردم است و کار حوزه‌های دیگر است که در اجرا بتوانند آن پروتکل های که وزارت بهداشت هر هفته ارائه می کند را به درستی اجرا کنند.

با تمام این تفاصیل دولت همچنان با ارایه گزارش های رنگارنگ تلاش دارد به افکار عمومی اینچنین القا کند که کرونا در حال کنترل شدن است. یکم آذر ماه و با آغاز محدودیت‌های کرونایی محدودیت‌های جدید کرونایی ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد قرار داشتند اما اکنون وزارت بهداشت مدعی است که  تعداد شهرهای قرمز به ۶۴ شهر کاهش یافته وهمچنان ۲۷۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا یکی از همان مسئولانی است که تلاش می کند تا همیشه اخبار خوشحال کننده ای برای مردم داشته باشد! برای همین در حالیکه تلاش می کرد تا کاهش آمار مبتلایان را به تصمیمات این ستاد که به نوعی نماینده دولت است مرتبط کند اعلام کرد: در سایه همکاری مردم در رعایت دستورالعمل‌ها و شیوه نامه های بهداشتی شرایط بهبود نسبی یافته‌است و از  ۱۵ آذر ماه در شهرهایی که تغییر وضعیت داده‌اند، محدودیت‌ها با توجه به وضعیت جدیدشان اعمال خواهد شد.

بر این اساس گویا قرار است در شهرهای نارنجی و زرد اصناف و مشاغل محدودیت های کمتری برای فعالیت نسبت به شهرهای قرمز داشته باشند. 

اما ارایه همین آمار نیز می تواند موید تناقض های موجود در بین سخنان مسئولان باشد. اینکه اگر محدودیت های کرونایی دولت تا این حد مثمر ثمر بوده چرا هنوز هم هیچ شهری در کشور در وضعیت سفید نیست و اینکه همچنان اینهمه شهر در وضعیت قرمز داریم؟ و از آن مهمتر اینکه اگر اعمال محدودیت ها تا این حد موثر بوده است؛ چرا دولت ۸ ماه در برابر آن مقاومتی جانانه را در پیش گرفته بود؟! حالا بگذریم از اینکه بسیاری از شهروندان مدعی اند که گزارش های ستاد ملی کرونا در مورد وضعیت شهرها؛ چندان نمی تواند مورد وثوق باشد و دولت برای آنکه همه چیز را آرام و در کنترل معرفی کند؛ مجبور به "گزارش سازی" شده است تا مجبور نباشد با ادامه اعمال محدودیت ها پاسخگوی وضعیت نابسامان اقتصادی ناشی از این محدودیت ها برای کسبه و صنایع و .... باشد!

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه