English

عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونای کشور در گفتگو با موج:

نه سطوح و نه خوردنی ها، ناقل ویروس کرونا نیستند / نمی دانم چرا مسئولان در انتشار دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی تعلل کرده اند!

یکسال بعد از اینکه به یکباره کشور با بحران مصرف الکل و مواد ضدعفونی کننده مواجه شد و عادت کردن شهروندان به استفاده مکرر از الکل برای شست و شو و ضد عفونی کردن دست ها، به یکباره اعلام شد که سطوح و غذاها، نمی توانند ناقل ویروس کرونا باشند! اظهار نظری که حاشیه های بسیاری را به همراه داشت.

نه سطوح و نه خوردنی ها، ناقل ویروس کرونا نیستند / نمی دانم چرا مسئولان در انتشار دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی تعلل کرده اند!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، درست سال گذشته و در همین روزها و هفته ها، به یکباره مواد ضدعفونی کننده به شدت در مغازه ها و داروخانه ها و.... نایاب شد. چرا که گفته می شد باید برای در امان ماندن از ویروس کرونا ؛ سطوح مختلف و بخصوص دست ها را ضدعفونی کرد. بعلاوه اینکه به گفته پزشکان، باید حتی المقدور از هر گونه تماس فیزیکی با یکدیگر نیز خودداری می شد تا مبادا ویروس کرونا از فردی به فردی دیگر منتقل شود. بعد از آن بود که بسیاری از واحدهای تولیدی خط تولیداشان را تغییر دادند تا الکل بسازند و دست مردم بدهند. حالا و بعد ازگذشت یکسال از آن روزها دیگر تقریبا بازار، از انواع مواد ضدعفونی کننده و الکل ها اشباع شده است و دیگری بازار سیاهی در این زمینه وجود ندارد، به یکباره یکی از اعضای کمیته علمی ستاد ملی کرونای کشور درگفتگویی اعلام کرد که اصلا ضدعفونی کردن دست ها و تماس فیزیکی تاثیرچندانی بر شیوع و انتشار ویروس کرونا ندارد! به بیان ساده، سطوح ناقل ویروس کرونا نیستند.   

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا، در این کلیپ کوتاه رسما اعلام کرده که سازمان بهداشت جهانی حدود یک ماه قبل گفته است که دست و سطوح نقش بسیار اندکی در انتقال ویروس کرونا دارند و به همین دلیل ضدعفونی کردن آنها نیز طبیعتا چندان تاثیری در از بین بردن ویروس یا انتقال آن ندارد. 

این کلیپ همانطور که انتظار می رفت با سرعتی باورنکردنی در فضای مجازی منتشر شد  بطوریکه در کمتر از چند ساعت به یکی از پربازدیدترین فیلم های فضای مجازی بدل شد. به همین بهانه گفتگویی با این متخصص بیماری های عفونی عضو ستاد ملی کرونا انجام داده ایم تا از زوایای پیدا و پنهان این خبر مطلع شویم. مردانی در گفتگو با خبرنگار موج در تشریح چند و چون خبر یاد شده گفت: سازمان بهداشت جهانی و انجمن بیماری های عفونی آمریکا حدود یک ماه قبل اعلام کردند که در حال حاضر امکان انتقال ویروس کرونا از سطوح بسیار بسیار اندک است.

وی افزود: به عبارتی دیگر به آن همه ضدعفونی کردن و دستکش دست کردن ها که سال گذشته و در همین زمان، شایع شده بود، عملا لازم نیست و شهروندان می توانند با خیالی آسوده اجسام را لمس کنند و دستشان را هم دایم ضدعفونی نکنند.

این متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا باید سخت گیری های کنونی در مورد غذاها نیز ادامه داشته باشد یا خیر؟ گفت : نه ... اتفاقا در همین دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی آمده است که انتقال ویروس از طریق غذا نیز امکانپذیر نیست. بنابراین فقط بهتر است غذا را قبل از مصرف کمی در ماکروفر یا روی گاز گرم کرده و سپس میل کنند. ضمن آنکه بهتر است قبل از خوردن غذا، دستهایشان را بشویند. همین.  یعنی دیگر به ضدعفونی کردن خوراکی ها و شستشوهای مکرر مواد غذایی که خانم ها با وسواس در منزل انجام می دادند نیست!

اما پس این ویروس بیشتر از چه راه هایی منتقل می شود؟ سوالی که دکتر مردانی در پاسخ به آن گفت: به نظر می رسد تنها راه انتقال ویروس کرونا، همان از طریق هوا باشد. پس بهترین راهکار هم می تواند ماسک زدن باشد.

در این میان ولی همچنان سوالی بی پاسخ باعث شده تا شایعات جدیدی در فضای مجازی در خصوص این اظهارات منتشر شود. اینکه چرا با وجود ابلاغ دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی تاکنون وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در مورد عدم انتقال ویروس از طریق سطوح، سکوت کرده اند؟ سوالی که عضو کمیته علمی کرونا در پاسخ به آن به طنز گفت: ما این مساله را بارها اعلام کرده بودیم. حالا اینکه چرا آقایان تمایلی به علنی کردن آن نداشته اند، سوالی است که باید پاسخش را از خودشان بپرسید! چند لحظه ای مکث کرده و سپس با همان لحن شوخ طبعانه خودش ادامه داد: شاید می ترسیدند که مردم دیگر دست هایشان را نشویند! 

این روزها و همزمان با فرارسیدن نوروز، بازار دید و بازدیدها و به طبع آن، پذیرایی با میوه و آجیل و... گرم خواهد بود. مردانی در مورد مصرف این موارد در میهمانی های نوروزی نیز گفت: با توجه به موارد یاد شده، مردم می توانند در طول ایام نوروز، با خیال راحت از تنقلات و شیرینی و میوه و... استفاده کنند و نگران نباشند. فقط همانطور که گفتم، بهتر است بعد از ورود به منزل خودشان یا منزل میزبان، دستهایشان را با آب و صابون بشویند.

اما با تمام این تفاصیل بحث داغ این روزهای کاربران فضای مجازی به دلیل تعلل کارشناسان برای تشخیص آلوده بودن سطوح مختلف مربوط می شود. کاربرانی که دایما این سوال را مطرح می کنند که : چرا در طول یکسال عمر شیوع این ویروس ، پزشکان و متخصصان ایرانی نتوانسته بودند در بررسی های خود به این نکته پی ببرند؟ سوالی که دکتر مردانی در پاسخ به آن با طعنه گفت: مگر در کشور ما اصلا چیزی به نام "پژوهش" وجود دارد؟ مگر بودجه ای برای تحقیق در مورد ویروس کرونا وجود داشته؟ همین که تا الان پزشکان ما توانسته اند تا حدودی به بیماران کرونایی کمک کنند جای شکرش باقی است! وگرنه در مورد این ویروس ناآشنا نگاه ما در ایران کاملا به گزارش های بهداشت جهانی و انجمن بیماری های عفونی آمریکا بوده است.

وی در مورد اینکه چرا دانشمندان این مراکز در طول این مدت موفق به کشف این موضوع نشده بودند نیز گفت: ببینید واقعیت این است که ویروس کرونا بیماری ناشناخته ای است که پزشکان و دانشمندان با آن کاملا بیگانه بودند و کم کم و با مطالعات تدریجی با رفتار و عملکرد آشنا شدند. این یک رویه طبیعی در مورد ویروس ها و عوامل بیماری زای ناشناخته است. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • سجاد

    طرف میلیارد گذاشته وسط چیزی کاسب شه. دوتا خبر رسان که عددی نیستن.

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه