گزارش موج از وضعیت کرونایی خطرناک کشور
ایران در خطر حمله خزنده کرونا به سوی موج چهارم
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در آخرین اظهار نظر خود، از شروع خیز بلند این بیماری در کشور خبر داد و گفت: گرچه از کسانی که سفر رفتهاند گلایه داریم، اما به آنها خسته نباشید میگوییم. امروز ما آخرین وضعیت بیماری در دنیا و ایران را مرور کردیم. با توجه به پیشبینیهایی که داشتیم با توجه به خریدهای شب عید، مهمانیها، سفرها، عدم رعایت پروتکلها و ازدحامها و... و. شاهد خیز جدید بیماری در خیلی از استانهای کشور هستیم و به طور کلی روند کشوری بیماری صعودی است.
به گزارش خبرگزاری موج، دکتر علیرضا رئیسی، در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، در ایام عید نوروز امسال تردد جادهای نسبت به سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش یافته است گفت: در حال حاصر البرز و ایلام وارد پیک چهارم کرونا شدند و خیز بلند در آنجا آغاز شده است و برخی استانها هم در آستانه ورود به پیک چهارم کرونا هستند. استانهای مازندارن، گیلان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی و لرستان در آستانه ورود به موج جدید بیماری هستند و سایر استانها هم کم و بیش روند صعودی دارند و در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، فارس، سمنان و خراسان جنوبی روند صعودی آغاز شده است.
اما به نظر می رسد وضعیت بسیار حاد تر و جدی تر از آن چیزی باشد که آقای سخنگو! عنوان می کند. به عبارتی علاوه بر البرز و ایلام، وضعیت استان های دیگر نیز دست کمی از این دو استان ندارد. عمق فاجعه زمانی مشخص می شود که بدانیم براساس بررسی های آماری منتشر شده ، هم اکنون ۴۶ شهرستان در شرایط قرمز کرونایی قرار گرفتهاند که این تعداد در اولین هفته فروردین ۱۴۰۰ تنها ۹ مورد بود، ضمن آنکه تعداد شهرستانهای نارنجی رنگ نیز به یکباره از تعداد نزدیک به ۳۲ مورد به ۱۱۹ مورد رسیده است.
این درحالی است که کارشناسان بهداشت و سلامت معتقدند شرایط ناپایدار همهگیری در بسیاری از شهرستانها عاملی است تا ۲۴۶ شهرستان که اکنون در شرایط زرد کرونایی قرار دارند نیز یکباره در چند روز آینده به جمع مناطق نارنجی پیوسته یا اینکه بخشی از آنها یکباره رنگ قرمز به خود بگیرند و شرایط ۳۷ شهر آبی کرونایی نیز احتمالاً در همین دوره تغییرات معناداری خواهد داشت. بهعنوان مثال شهرستانهای مشهد مقدس، سمنان، قم، سنندج، گرگان و ساری از ابتدای هفته جاری یکباره در شرایط نارنجی قرار گرفته و اکنون محدودیتهای خاصی را برای آنها تعیین کردهاند.
گرچه بسیاری دیگر از کارشناسان معتقدند که جابجایی گسترده مسافران به مقاصدی خاص باعث ایجاد کانونهای بحرانی از نظر همهگیری کرونایی زیر سایه بیتوجهی به رعایت پروتکلها بوده است.
به این ترتیب بررسی دقیق نشان میدهد که خیز چهارم کرونا عملا در بسیاری از نقاط آغاز شده است کما اینکه مسئولان بهداشت و درمان تایید نیز کردهاند که در مرکز، غرب و جنوب غرب کشور هم اکنون پیک چهارم کرونا آغاز شده است. گرچه از امروز و با اعلام استاندار تهران، باید پایتخت را نیز جزء همین مراکز موج چهارمی قرار داد!
وضعیت کرونا در اراک، قرمز !
استان مرکزی از جمله استان هایی بود که تا پیش از عید و سال جدید در وضعیت خوبی از لحاظ شیوع کرونا قرار داشت و تنها یک شهر آن در وضعیت قرمز قرار گرفته بود. اما طی چند هفته اخیرو با عادیانگاری مردم، عدم رعایت پروتکلها و سفرهای پرتردد در این ایام باعث رشد و افزایش آمار بیماران کرونایی در این استان شده است.
اما این وضعیت در اراک بیشتر از سایر شهرها نمود داشت به گونه ای که از روز گذشته زنگ خطر در شهر اراک به صدا درآمد و وضعیت شیوع کرونا در این شهر به وضعیت خطرناک قرمز رسید تا این مرکز استان نیز به جمع مراکز استان قرمز رنگ کرونایی افزوده شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک در همین زمینه با اعلام آمار مبتلایان در این استان گفت: ۴۵۶ مورد جدید ابتلا به کرونا بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی طی ۴۸ ساعت گذشته در این استان شناسایی شد.
سید" محمد جمالیان" افزود: ۷۷ نفر از تعداد ۴۵۶ مورد جدیدشناسایی شده در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که تحت مراقبت قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با ذکر اینکه تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تا کنون به ۴۰ هزار و ۸۶۰ نفر رسیده است گفت: در ۴۸ ساعت گذشته هشت مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس تعداد فوتیها از آغاز شیوع تاکنون به یک هزار و ۵۲۲ نفر میرسد.
شروع پیک چهارم در خراسان جنوبی!
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در جمع خبرنگاران از آغاز پیک چهارم کرونا در استان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به آمار کرونا، همچنان روند افزایشی را تجربه می کنیم و پیک چهارم در استان شکل گرفته است.
محمد دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون ۱۶ هزار و ۴۵۹ نفر در خراسان جنوبی به این ویروس منحوس مبتلا شده اند که بر اساس آخرین آمار تا پایان وقت اداری روز گذشته طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۴۷ تست مولکولی بیماران مشکوک دریافت شده که تست ۷۹ نفر مثبت بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۴ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری بوده که ۶۱ بیمار، مثبت قطعی کرونا هستند، افزود: از بیماران کرونایی، ۱۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده که حال عمومی یک نفر نا مساعد است.
دهقانی با بیان اینکه اگر روند افزایش مبتلایان ادامه یابد، در هفته های آینده تغییر رنگ های جدیدی را شاهد خواهیم بود، گفت: با توجه به اینکه ستاد ملی کرونا قبلاً نسبت به رنگبندیها محدودیت هایی را تعریف کرده، با تغییر رنگ شهرستان ها محدودیت های جدید هم اعمال می شود.
کرونا در تبریز، رنگ نارنجی!
در آذربایجان شرقی نیز وضعیت بر همین منوال است بطوریکه فقط شهر هوراند جزو شهرهای آبی است و ۱۲ شهر آذرشهر، اسکو، اهر، بستانآباد، بناب، خداآفرین، عجبشیر، کلیبر، مراغه، ملکان، هریس و ورزقان در وضعیت شکننده زرد کرونایی قرار دارند.
بر اساس این گزارش، سراب و جلفا شرایط حادتری دارند و به رنگ قرمز کرونایی رسیدهاند و باید با اعمال محدودیت بیشتر، کرونا را در این شهرها کنترل کرد.
موج چهارم کرونا در نزدیکی یزد!
در استان یزد هم دو شهرستان تفت و مهریز از وضعیت زرد در هفته گذشته به وضعیت نارنجی تغییر رنگ دادهاند.
در این استان نیز افزایش آمار کرونا در استان یزد به حدی نگران کننده شده که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی(ره) یزد از افزایش احتمال وقوع موج چهارم کرونا در یزد خبر داده است.
ابراهیم سلمانی در این رابطه اظهار داشت: امروز بستریهای مشکوک به کرونا در استان یزد با افزایش ۱۶ نفری نسبت به روز گذشته، به ۲۲۵ تن رسیده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد، ۴۵ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه حضور داشته و خدمات دریافت میکنند، گفت: بستریهای مشکوک به کرونا و شناسایی مبتلایان روزانه در استان در روزهای اخیر صعودی است و یزد در آستانه ورود به پیک چهارم کرونا قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: تزریق واکسن ایرانی کرونا تولید محققان انستیتو پاستور از هفته آینده در استان آغاز میشود.
رشید حیدری مقدم در ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار کرد: پنج استان برای تزریق مرحله نخست واکسن تولید داخل انتخاب شدند که یکی از آنها استان همدان است بنابراین از هفته آینده تزریق این واکسن برای سه تا پنج هزار نفر آغاز میشود.
وی تاکید کرد: وضعیت شیوع کرونا در کشور و همدان نگران کننده بوده و موج چهارم ویروس کرونا ناشی از ویروس انگلیسی است چرا که سرعت انتقال این نوع ویروس بسیار بالا بوده اما در مورد میزان مرگ آن عددی در دست نیست.
وی اعلام کرد: در حال حاضر شهرستانهای تویسرکان و نهاوند در وضعیت قرمز کرونایی، کبودراهنگ و فامنین نارنجی و مابقی شهرستانها در وضعیت زرد قرار دارند اما با توجه به روند افزایشی مبتلایان در این شهرستانها، به طور حتم وضعیت رنگ بندی آنها تا هفته آینده تغییر میکند.
کهگیلویه و بویر احمد هم قرمز شد!
در کهگیلویه و بویراحمد نیز به گفته سخنگوی ستاد شهرستانی کرونا، امسال شاهد ۴ برابری بستریهای روزانه نسبت به گذشته هستیم.
دارا کریمینژاد فرماندار کهگیلویه در همین زمینه گفت: باتوجه به عدم رعایت مردم و نیز جدی نگرفتن هشدارها، متأسفانه وضعیت شهرستان کهگیلویه قرمزشده و این موضوع نگرانکننده است.
رئیس ستاد مقابله با کرونای شهرستان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی بیمارستان دهدشت، عنوان کرد: باتوجه به پذیرش بیماران ۳ شهرستان کهگیلویه، چرام و لنده و کمبود فضای فیزیکی بیمارستان دهدشت، یکی از بخشهای بیمارستان را خالی کرده و برای پذیرش و بستری بیماران کرونایی آماده شده اما این فضا به تنهایی جوابگوی این حجم از بیماران نیست.
افزایش ۵۰ درصدی بستری ها در قزوین!
قزوین نیز که این روزها در وضعیت نارنجی قرار دارد، می رود تا کم کم به قرمز ، تغییر رنگ دهد. استاندار قزوین در هفتادمین جلسه ستاد کرونای استان قزوین ضمن تاکید بر تشدید محدودیت ها ، رعایت پروتکل ها و مراقبت های سخت گیرانه برای مقابله با بحران پیک چهارم ویروس کرونا در استان گفت : باید تلاش شود طی هفته آینده شاهد کاهش بیماری باشیم و در غیر اینصورت برنامه ریزی برای کنترل بیماری توسط مدیران ارشد استان صورت می گیرد .
هدایت اله جمالی پور همچنین خواستار تعطیلی تالار ها شد و گفت: توزیع غذا در رستورانها نیز به صورت بیرون بر مجاز است تا از تجمع مردم در صف ها جلو گیری شود.
جمالی پور در ادامه بر ضرورت انجام تست کرونا قبل از ورود کارگران به واحد های تولیدی، تشدید ممنوعیت تردد شبانه، کنترل ورود شهروندان به پاساژها و تشدید رعایت نکات بهداشتی در روزهای آتی تاکید کرد.
جانشین ستاد کرونای استان قزوین هم در این جلسه با ابراز نگرانی از خطر سونامی کرونا در قزوین گفت: در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و افزایش بیماران بستری و آمار فوتی ها در استان قزوین با یک سونامی کرونایی در روزهای آینده مواجه می شویم.
منوچهر حبیبی افزود: افزایش دید و بازدیدهای ایام عید موجب چرخش ویروس کرونا شده است و در آستانه یک فاجعه کرونایی هستیم.
وی با اشاره به افزایش ۵۰ در صدی آمار بستری شدگان کرونا در بیمارستانهای استان خاطر نشان کرد: آمار ۵ برابری مراجعه بیماران سرپایی و افزایش بستری شدگان بیماران کرونایی طی روزهای اخیر از ۲۰۰ نفر به ۳۰۰ بیمار بسیار نگران کننده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم در ادامه گفت: دو هفته آینده وضعیت نگران کننده ای در پیش روی مردم استان است و اگر بیماری کنترل نشود امکانات بیمارستانها جوابگوی بیماران جدید نخواهند بود.
پیمان نامدار با ابراز نگرانی از بی توجهی و عادی انگاری برخی شهروندان در خصوص ویروس کرونا افزود : با تغییر رنگ بندی شهرهای استان و قرمز شدن شهر تاکستان باید مراقبتها بیشتر شود در غیر این صورت سایر شهرها نیز بحرانی می شوند.
وی با اشاره به لغو جراحی های غیر ضروری در بیمارستانها اظهار داشت: همه بیمارستانهای استان و دانشگاه علوم پزشکی در آماده باش قرار دارند و تخت های جدید را برای شرایط اضطراری آماده کرده ایم.
اصفهان هم دوباره قرمز شد!
در استان اصفهان نیزکه قبلا پیک کرونایی شدیدی را تجربه کرده بود، وضعیت به سرعت به سمت وخامت می رود. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در همین زمینه گفت: رنگبندی ۴ شهرستان در ۳ روز گذشته از نارنجی به قرمز تغییر کرده و بر این اساس تا بدین لحظه خوانسار، گلپایگان، فلاورجان، لنجان، شاهینشهر و نجفآباد در وضعیت قرمز رنگبندی کرونایی قرار دارند.
آرش نجیمی با اشاره به وضعیت رنگبندی اصفهان اظهار داشت: بر اساس آخرین رنگبندی شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در همهگیری ویروس منحوس کرونا، هماکنون ۶ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
کرونا در کمین کرمان؛ وضعیت نارنجی!
وضعیت استان کرمان اما شاید در ظاهر بهتر از سایر استان ها باشد ولی، به گفته مسئولان این استان نیز می تواند در روزهای آتی به یکباره به موج چهارمی ها بپیوندد. کمااینکه محمدصادق بصیری، معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان با اشاره به اینکه در نقشه کرونایی استان نیز اعلام خطر احساس شده است گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی و دوری از تجمعات باید جدی گرفته شود.
وی افزود: در هفته گذشته شهر قرمز و نارنجی در استان کرمان نداشتیم اما در آخر هفته وضعیت شهرستان رفسنجان نارنجی شد.
آغاز تزریق واکسن وطنی در همدان
در همدان نیز با اینکه مسئولان وضعیت آلودگی به کرونا را خطرناک توصیف کرده اند، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: تزریق واکسن ایرانی کرونا تولید محققان انستیتو پاستور از هفته آینده در استان آغاز میشود.
رشید حیدری مقدم در ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار کرد: پنج استان برای تزریق مرحله نخست واکسن تولید داخل انتخاب شدند که یکی از آنها استان همدان است بنابراین از هفته آینده تزریق این واکسن برای سه تا پنج هزار نفر آغاز میشود.
وی تاکید کرد: وضعیت شیوع کرونا در کشور و همدان نگران کننده بوده و موج چهارم ویروس کرونا ناشی از ویروس انگلیسی است چرا که سرعت انتقال این نوع ویروس بسیار بالا بوده اما در مورد میزان مرگ آن عددی در دست نیست.
وی اعلام کرد: در حال حاضر شهرستانهای تویسرکان و نهاوند در وضعیت قرمز کرونایی، کبودرآهنگ و فامنین نارنجی و مابقی شهرستانها در وضعیت زرد قرار دارند اما با توجه به روند افزایشی مبتلایان در این شهرستانها، به طور حتم وضعیت رنگ بندی آنها تا هفته آینده تغییر میکند.
کرونا در کرمانشاه قرمز و نارنجی!
وضعیت استان کرمانشاه در رنگبندی جدید ستاد ملی کرونا با دو شهرستان به رنگ قرمز و قرارگیری بقیه شهرستانها در رنگهای نارنجی و زرد نامطلوب ارزیابی میشود تا استاندار کرمانشاه از آغاز موج چهارم کرونا براساس نوع انگلیسی در این استان خبر بدهد.
مهدی محمدی رئیس کمیته اطلاعرسانی ستاد کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه رنگ بندی جدید شهرستانهای استان را اعلام کرد و گفت که شهرستانهای اسلامآباد غرب و کنگاور در وضعیت قرمز و شهرستانهای گیلانغرب، کرمانشاه، سرپلذهاب، سنقروکلیایی و پاوه در وضعیت نارنجی قرار دارند.
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه نیز در این زمینه گفت: ۱۵۰۰ تخت برای بستری بیماران کرونایی در استان پیشبینی شده و امیدواریم با همکاری مردم مانع اوج گیری این موج جدید شویم و این موج خطرناک را با کمترین میزان خسارت پشت سر بگذاریم.
کرونا در خوزستان، بهتر از گذشته!
در اهواز اما، برخلاف تصور خیلی ها وضعیت شهرهای قرمز و نارنجی با روند کندتری رو به وخامت است. گرچه خیلی ها در تحلیل این وضعیت مدعی اند، دلیل کاهش شیب مبتلایان در خوزستان این است که قبلا اکثر شهرستان های این استان، موج چهارم و وضعیت قرمز را تجربه کرده اند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تایید این مساله گفت: مطابق جدیدترین بررسی وضعیت کرونا در استان خوزستان تعداد شهرهای قرمز استان از ۱۱ شهر به ۵ شهر خرمشهر، امیدیه، بهبهان ، لالی و اندیمشک کاهش یافت.
فرهاد ابولنژادیان افزود: هم اکنون شهرهای اهواز، کارون، آبادان، شوشتر ، مسجدسلیمان، دزفول، ایذه، شوش، رامهرمز، شادگان، باغملک ، دشت آزادگان و ماهشهر در وضعیت نارنجی قرار دارند و مابقی شهرها زرد هستند.
افزایش سه برابری بستری های کرونا در مشهد!
در مشهد نیز عضو کمیته استانی مبارزه با کرونا و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی این کلانشهر از افزایش سه برابری بیماران کرونایی بستری در بخشهای کووید عفونی خبر داد و گفت: وضعیت بخشهای کووید عفونی بیمارستانهای مشهد در روزهای نخست امسال نسبت به روزهای پایانی سال گذشته بدتر شده و میزان بستریها ۳ برابر افزایش یافته و از ۱۴ نفر به ۴۲ نفر رسیده است که بیشترین تعداد را گروههای سنی جوان و میانسال شامل میشود.
رزیتا خداشاهی خاطرنشان کرد: از میان بستریها نیمی از آنان زائران نوروزی و مشهدیهایی که از سفر نوروز بازگشته بودند هستند و متأسفانه نمونه انگلیسی در اکثر مبتلایان غالب بوده است.
عضو هیئت علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کرونا پیر و جوان، قوی و ضعیف، ورزشکار و غیر ورزشکار نمیشناسد و به هرکس که بیتفاوت باشد آسیب جدی میزند، خاطرنشان کرد: کرونا یک بیماری خطرناک و جهش یافته است و تمامی انواع آن خطرناک است و متأسفانه در ایام نوروز به دلیل انجام سفرهای نوروزی در اکثر نقاط کشور شاهد خیز شدید در تعداد مبتلایان بودیم.
خداشاهی اضافه کرد: نمونه بازر آسیبها در روزهای اخیر در تغییر قابل توجه و معنادار رنگهای ۴ گانه کرونایی از آبی به زرد، از زرد به نارنجی و از نارنجی به قرمز بود که بسیار نگرانکننده است و بهواقع باید بگوییم که در این روزها نگرانی شدیدی بابت سختی کار دوچندان کادر درمان در ماه مبارک رمضان داریم، زحمتکشانی که باید با دهان روزه به مبارزه با یک ویروس کشنده بپردازند.
اما آخرین آمار وضعیتی شهرهای رنگی کشور نیز حکایت از قرمز شدن ۴۷ شهرستان کشور دارد. سیما سادات لاری ، سخنگوی وزارت بهداشت امروز با اعلام این آمار گفت: در حال حاضر ۴۷ شهرستان قرمز و ۱۲۶ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.
به گفته وی همچنین ۲۴۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. آماری که همچنان روندی صعودی را نشان می دهد که می تواند بیانگر روزهای خطرناک کرونایی پیش رو باشد!
ارسال نظر