گزارش خبرگزاری موج از افزایش لیست تعداد مدیرانی که واکسن کرونا زده اند؛
تناقض گویی های آشکار مسئولان و تلاش برای لاپوشانی واکسن زدن
بعد از افشای ماجرای واکسن زدن شهردار و مدیران شهری در اهواز، آبادان، علی آباد کتول و... نام شهردار و مدیران شهری دو نقطه دیگر نیز به این لیست اضافه شد. شهردار ارکان و اصفهان، دو شهرداری هستند که به تازگی گفته میشود بدون ضابطه و ازمحل سهیمه پاکبان ها و غسال ها، واکسن کرونا زده اند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، پس از گذشت یک هفته از علنی شدن موضوع تزریق واکسن کرونا به شهرداران اهواز و آبادان از سهمیهبندی اعلام شده و در حالیکه معاون اول رییس جمهور، دستور برکناری «مدیرانی که بدون نوبت واکسن زدهاند» را صادر کرده است اخبار جدیدی از تزریق واکسن کرونا به مدیران شهری اصفهان و اردکان منتشر شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تایید استفاده از این سهمیه توسط مدیران شهری اردکان گفت: شهر اردکان ۳۲ پاکبان دارد که اسامی آنها پیش از این توسط شهرداری اردکان به دانشگاه علوم پزشکی یزد تحویل داده شده تا سهمیه واکسن آنها ارسال شود.
ابراهیم سلمانی عنوان کرد: ظاهراً نام دو تن از کارکنان و مدیران شهرداری اردکان نیز در این لیست گنجانده شده است که این موضوع بررسی و تایید شد.
سرپرست شهرداری اردکان نیز گرچه تزریق واکسن کرونا به عوامل شهرداری را تایید کرده است اما درعین حال گفت: بحث تزریق واکسن کرونا سهمیه نیروهای واحد خدمات شهری به مدیران، از جمله خبرهایی است که در فضای مجازی منتشر شد، واقعیت ندارد.
احمد شفیع زاده افزود: در مجموع ۴۵ دوز واکسن سهمیه اعلام شد که ۳۵ نفر از واحد خدمات شهری شامل پاکبانان و رانندگان خودروهای ویژه حمل زباله از آن استفاده کردند که با فشار مسئول واحد مربوطه انجام شد و بیشتر آنها در سه روز مراجعه نکردند و ترس را عامل آن دانستند.
وی اضافه کرد: با هماهنگی واحد خدمات شهری در مورد واکسن باقیمانده، کارکنان تعمیرگاه، آهنگری و بازرسان ساختمان و چند واحد پرخطر اداری جایگزین آن شدند.
این مسئول اظهارکرد: تاکنون واکسن کرونا تزریق نکرده است و تنها مسئول خدمات شهری برای اعتماد سازی پاکبانان، اقدام به ترزیق واکسن کرد.
تکذیب قبل از تایید!
در مورد اصفهان اما وضعیت کمی پیچیده تر بود؛ بطوریکه با وجود سکوت ابتدایی مدیران شهری این کلانشهر و سپس رد و تکذیب خبر واکسن زدن شهردار آن، بالاخره دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان با تایید این خبر، باعث شد تا ماجرا ابعاد جدیدی به خود بگیرد!
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پی انتشار خبری مبنی بر تزریق واکسن کووید ۱۹ به شهردار اصفهان در یکی از مراکز درمانی گفت: ابعاد این موضوع توسط این دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته است تا صحت و سقم آن معلوم شود.
آرش نجیمی با صدور اطلاعیهای در همین ارتباط اعلام کرد: نام و شماره ملی نامبرده به عنوان دریافت کننده واکسن در بین کارکنان یکی از بیمارستانهای خصوصی شهر اصفهان در سامانه سیب ثبت شد و ابعاد مساله در جلسهای با حضور مسوولان دانشگاه، حراست، نظام پزشکی و بازرسی و رییس بیمارستان مذکور بررسی شده است.
وی با اشاره به گفت و گوی تلفنی با کارشناس بهداشتی که مشخصات شهردار را ثبت کرد، گفت: با توجه به اینکه براساس بخشنامه معاونت درمان دانشگاه اصفهان، مسئول فنی بیمارستان، مکلف است در صورت احراز استحقاق هر یکی از کارکنان بیمارستان نسبت به معرفی وی به تیم بهداشت برای ثبت مشخصات در سامانه و سپس تزریق واکسن اقدام کند، خطای مسئول فنی در معرفی نامبرده و تسلیم مشخصات و شماره ملی برای ثبت در سامانه محرز و مقرر شد دانشگاه اقدام لازم درخصوص این امر را انجام دهد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: از طرف دیگر رییس بیمارستان اعلام کردند که آقای نوروزی بنا به توصیه پزشک معالج خود برغم ثبت مشخصات در سامانه از تزریق منصرف شده و واکسن را دریافت نکرده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه در بیمارستانهای پرجمعیت تزریق به هر داوطلب پس از ثبت مشخصات در سامانه توسط فردی غیر از کارشناس ثبت انجام می شود تایید یا رد این موضوع با مستندات موجود امکانپذیر نیست و نیاز به مدارک بیشتر دارد و در حال پیگیری است.
جالب اینجاست که تا قبل از این افشاگری؛ شهرداری اصفهان به کل، منکر واکسن زدن شهردار اصفهان بود بطوریکه مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان پیش از این اعلام کرد که شهردار اصفهان هنوز واکسن کرونا را دریافت نکرده و تنها نیروهای عملیاتی شهرداری واکسینه شده اند.
ایمان حجتی افزود: واکسیناسیون کرونا برای نیروهای عملیاتی شهرداری اصفهان از سه روز گذشته توسط مرکز بهداشت استان اصفهان آغاز شد و تاکنون پاکبانان، نیروهای جابجایی پسماند تر و نیروهای عملیاتی شهرداری و تعدادی از نیروهای آتشنشانی واکسینه شدهاند.
تناقض پشت تناقض
اما در مورد شهردار اهواز، قضیه آنقدر تناقض های آشکار دارد که اصلا نمی توان به سادگی در مورد آن به قطعیت رسید.
ابراهیم نوشادی شهردار جدید اهواز که حدود یک ماه پیش با برکناری شاعری، شهردار سابق اهواز، منصوب شده و چند روز پیش مراسم معارفهاش با حضور استاندار و فرماندار و امام جمعه برگزار شد، اکنون با اتهام سوءاستفاده از سهمیه پاکبانها و غسالها مواجه است.
با این حال رییس شورای شهر اهواز درباره ماجرای واکسن زدن شهردار رسما واکسن زدن وی را تایید کرده است. وی در این زمینه با تاکید براینکه شهردار اهواز در خصوص تزریق واکسن کرونا هیچ قصوری ندارد و تخلفی مرتکب نشده است گفت: کمیسیون تحقیق و نظارت شورا جلسه محرمانهای برای بررسی جزییات مساله تزریق واکسن کرونا به شهردار اهواز تشکیل می دهد و اعضای شورا در این زمینه تصمیمگیری میکنند.
عبدالزهرا سنواتی با تشریح داستانی که مدعی است بر شهردار اهواز گذشته است گفت: طبق توضیحات شهردار، حدود ۲۰ روز پیش، یکی از تیمهای واکسیناسیون مرکز بهداشت به دفترکار شهردار اهواز مراجعه کرده و از وی میخواهند که برای ترغیب پاکبانان و پرسنل شهرداری، واکسن بزند، شهردار از آنها درباره قانونی بودن دریافت واکسن سوال میکند و آنها پاسخ میدهند که منعی وجود ندارد و شهردار میتواند واکسن تزریق کند، بر همین اساس شهردار میگوید که از واکسیناسیون وی فیلمبرداری شود تا بقیه ببینند و مطمئن شوند مشکلی وجود ندارد.
سنواتی با بیان اینکه اطلاعی ندارم تیم واکسیناسیون چه کسانی بوده و از کدام مرکز بهداشت (شرق یا غرب اهواز ) اعزام شدهاند، افزود: برخی از کارکنان آرامستان و پاکبانها اعتراض کرده بودند حالا که میخواهند واکسن را آزمایش کنند چرا مسئولان واکسن نمیزنند، به همین دلیل شهردار برای ترغیب معترضان با تایید تیم بهداشتی، واکسن میزند، کما اینکه ۲ نفر از دریافت کنندگان واکسن به کرونا مبتلا شده و معترض شدهاند.
وی تاکید کرد: تا جایی که اطلاع دارم، به جز شهردار هیچکدام از مدیران شهرداری اهواز، واکسن دریافت نکردهاند، در حالیکه اگر قصدی داشت، خود و مدیران نورچشمی واکسن دریافت میکردند.
سنواتی اضافه کرد: ما خود را در اولویت دریافت واکسن نمیدانیم، اگر چه تعدادی از اعضای شورا بیماری زمینهای دارند، اما تا زمان اعلام نوبت از سوی وزارت بهداشت، واکسن نمیزنیم.
این مساله تا جایی بالا گرفته که بسیاری از مدیران استانی و حتی یکی از اعضای شورای شهر این شهرستان خواستار برکناری ابراهیم نوشادی شده اند. با این حال رئیس شورای شهر اهواز در این زمینه گفت: ما نمیتوانیم بدون تحقیق کاری کنیم که برای شهر تبعات داشته باشد، شهر ملتهب است و نباید فضا را ملتهبتر کنیم.
سنواتی سپس در حالیکه تلاش می کرد تا خط مشی انتقادها را به سوی دیدگاه های سیاسی و جناحی سوق دهد گفت: افرادی که به ماجرای واکسن زدن شهردار دامن میزنند، همان کسانی هستند که از ابتدا مخالف انتصاب او بودند، از اعضای شورای شهر نیز فقط لطفعلیزاده که از مخالفان اولیه شهردار است به این ماجرا دامن زده است و درخواست برکناری شهردار را داشته در حالیکه این عضو میتواند اعتراض کند و تذکر بدهد اما تصمیمگیرنده نهایی نیست.
بعد از این اظهارات، حجتالاسلام موسیپور عضو شورای شهر اهواز نیز با اشاره به توضیحات رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان، در صفحه اینستاگرام خود نوشته است: «متولیان بهداشت شرق اهواز به همین صراحت باید جزییات ماجرای واکسن زدن شهردار اهواز را توضیح دهند و روشن کنند چگونه ممکن است در دفتر شهردار اهواز، آقای نوشادی با یک پاکبان اشتباه گرفته شود؟ در حالیکه واکسیناسیون پاکبانان و غسالان در بهشت آباد انجام شده است!»
وی از درخواست خود به رییس شورای شهر اهواز برای تشکیل کمیسیون تحقیق و تفحص خبر داده و خواستار اعلام اسامی مسئولانی که از این سهمیه استفاده کردهاند، شده است.
و باز هم تکذیب
اما جالب اینجاست که با وجود تایید واکسن زدن شهردار اهواز ؛ توسط رئیس شورای شهر این شهرستان، مرکز بهداشت شرق اهواز موضوع را کاملا رد کرده است! رییس مرکز بهداشت شرق اهواز در پاسخ به اظهارات بالا با بیان اینکه لیست واکسیناسیون اهواز به چهار نهاد نظارتی ارسال شده است، اظهار داشت: شهردار اهواز، به ضرس قاطع، از سهمیه غسالها و پاکبانها واکسن دریافت نکرده است.
امراله مردانی افزود: تاکنون ۳۰ هزار دوز واکسن کرونا در اهواز تزریق شده و روند بررسی نام دریافت کنندگان واکسن با توجه به مشغله بسیار کارکنان مرکز بهداشت و همزمانی با اجرای طرح واکسیناسیون، زمانبر است، اما طبق بررسیها نام شهردار اهواز در میان پاکبانها و غسالهایی که واکسن دریافت کردهاند، نبوده است.
وی اضافه کرد: اطلاعات تزریق واکسن مراکز بهداشت شرق و غرب هماهنگ شده و لیستها توسط این مرکز در حال بررسی است، بازبینی نام دریافت کنندگان واکسن تا یک روز دیگر ادامه دارد که با اتمام بررسیها، نظر نهایی خود را به صورت رسمی و شفاف اعلام میکنیم.
به گفته وی، روزانه ۲ هزار تا سه هزار دوز واکسن توزیع میشود که همه اطلاعات دریافت کنندگان و حتی پوکههای این واکسنها را هم نگهداری میکنیم، بنابراین این مساله چیزی نیست که بتوان آن را مخفی کرد.
مردانی ادامه داد: ۲ هفته پیش نیز فلسفیزاده یکی از اعضای شورای شهر اهواز به مرکز بهداشت شرق مراجعه کرده و درخواست لیست واکسیناسیون را داشته، البته به دلیل منع قانونی نتوانستیم لیستها را تحویل دهیم اما درخواست وی را درباره بررسی نام شهردار و پنج شش نفر دیگر در میان سهمیه واکسن پاکبانها و غسالها انجام دادیم که نام هیچکدام از این افراد جزو لیست سهمیهها نبود.
وی همچنین گفت: اعضای تیمهای واکسیناسیون تاکنون حضور در دفتر شهردار اهواز برای واکسیناسیون را رد کردهاند اما هنوز در حال بررسی این موضوع هستیم.
بدین ترتیب به نظر می رسد جریان هایی، به دنبال آن هستند که به هر نحو ممکن موضوع واکسن زدن شهرداران و مدیران و عوامل شهرداری در شهرستان های مختلف را لاپوشانی یا حذف کنند. حالا باید منتظر ماند و دید که آیا با مشخص شدن نتایج نهایی پرونده های واکسن زدن شهرداران اردکان و اهواز و اصفهان، این شهرداران همانطور که معاون اول رییس جمهور ادعا کرده، برکنار می شوند یا...؟! سوالی که در این روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری می تواند نقش مهمی در جلب حمایت یا بی اعتمادی شهروندان کشورمان نسبت به مسئولان داشته باشد.
ارسال نظر