English

رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش در گفتگو با خبرگزاری موج:

سلامت دانش آموزان در آزمون های حضوری را تضمین می کنیم

بالاخره بعد از گذشت چند هفته و حرف و حدیث های بسیار، رسما اعلام شد که آزمون نهایی امسال به جز دو مقطع نهم و دوازدهم به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد. با این وجود دانش آموزان این دو مقطع و والدین آنها، همچنان به حضوری برگزار شدن آزمون نهایی آنها، انتقادهایی جدی دارند و معتقدند که این شیوه می تواند سلامت دانش آموزان این مقاطع را تهدید کند.

سلامت دانش آموزان در آزمون های حضوری را تضمین می کنیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، قرار است امسال فقط آزمون دو مقطع نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار شود. با این حال دانش آموزان و والدین این دو مقطع همچنان با این شیوه برگزاری امتحانات - یعنی آزمون های حضوری - مخالف هستند و حتی با برگزاری تجمع هایی کوچک، مخالفت خود را با حضوری برگزار شدن آن اعلام کرده اند. خسرو ساکی، رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش اما معتقد است که این، بهترین گزینه برای برگزاری آزمونی عادلانه و با کیفیت باشد. وی در عین حال مدعی است که سلامت دانش آموزان در این مقاطع در حوزه های امتحانات نهایی، کاملا تضمین می شود. 

آقای ساکی، در یکی – دو هفته گذشته و با انتشار خبر حضوری برگزار شدن امتحانات مقاطع ۹ و ۱۲ و غیرحضوری برگزار شدن امتحانات سایر مقاطع، واکنش های متفاوتی از سوی دانش آموزان و والدین آنها منتشر شده است. در این زمینه آموزش و پرورش می گوید که تابع تصمیم ستاد ملی کروناست. اما مسلما آنها نیز در تصمیم گیری خود، دیدگاه های کارشناسی شما را لحاظ کرده اند. درست است؟ یعنی با نظر شما بوده که اعلام کرده اند امتحانات به جز مقاطع ۹ و ۱۲، مابقی مقاطع غیرحضوری هستند.

تاریخچه این تصمیم به سال گذشته بر می گردد. در تاریخ 13/5/99؛ شورایعالی آموزش و پرورش برای بررسی خدمات رسانی تربیتی و آموزشی به دانش آموزان، جلسه ای را برگزار کرد که منتج به مصوبه 977 این شورا شد. براساس این مصوبه مقرر شد تا امتحانات مقاطع 9 و 12 تحصیلی به صورت حضوری و سایر مقاطع به صورت غیرحضوری برگزار شود. البته منظور از غیرحضوری بودن امتحانات فقط ارزشیابی آنلاین نیست، بلکه اصول و معیارها  و مستندات و شواهد دیگری هم باید مد نظر قرار گیرد. در مورد مقاطع 9 و 12 هم به خاطر اینکه امتحانات تاثیر مهمی در فاکتورهای هدایت تحصیلی دانش آموزان دارد، این امتحانات باید حضوری برگزار شود. مثلا در هدایت تحصیلی میانگین نمره پایه 7 و 8 و 9 به ترتیب با ضرایب 1 و 1 و 3 محاسبه می شود. برای مقطع 12 هم ازآنجاییکه نتایج امتحانات نهایی در تعیین رشته و تحصیل در برخی از رشته های دانشگاهی موثر است، و یا از آنجاییکه بسیاری از سازمان ها، برای پذیرش نیرو شرط معدل دیپلم را لحاظ می کنند، این مقطع نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. این امر هم محقق نمی شود مگر با سنجش دقیق علمی دانش آموزان که در شرایط برابر امتحانی برگزار شود. برای همین بهترین راه؛ برگزاری آزمون های حضوری است.

در این میان اما؛ گروهی از کارشناسان معتقدند، به همان نسبت که غیرحضوری برگزار شدن کلاس های درس باعث افت کیفی تحصیلی دانش آموزان شده، بی شک برگزاری غیرحضوری امتحانات نیز نمی تواند معیار درستی برای سنجش علمی و تحصیلی دانش آموزان باشد.   

خب از دل همین اظهار نظرها می توان جواب این دوستان را داد. سوال من این است که در شرایطی که آموزش غیرحضوری از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده، آیا برگزاری آزمون حضوری عادلانه است؟ اتفاقا ما با همین دیدگاه تصمیم گرفتیم که امتحانات غیرحضوری باشد. یعنی براساس رنگ بندی کرونایی برنامه های تحصیلی را مشخص کردیم و حتی به خاطر غیرحضوری بودن کلاس ها، قسمت هایی از کتاب های درسی را حذف یا برای مطالعه آزاد گذاشتیم. برای همین قرار شد فقط مقاطع 9 و 12 امتحاناتشان حضوری باشد و سوالاتشان نیز توسط دبیرانی طراحی شود که شرایط تدریس و تحصیل غیرحضوری را تجربه کرده اند. بله، کیفیت براساس مطالعات تطبیقی، آموزش عمومی و متوسطه، در حالت غیرحضوری از کیفیت پایین تری از دوره های حضوری برخوردار است. ولی نتایج امتحانات حضوری و غیرحضوری می تواند درخصوص  برنامه ریزی برای سالهای آینده مورد استناد قرار گیرد. چرا که ممکن است که در سالهای آینده نیز به خاطر همین کرونا یا شرایطی مشابه لازم باشد که دوباره کلاس ها و امتحانات به صورت غیرحضوری برگزار شود. یعنی اگر نتایج امتحانات غیرحضوری نشان داد که این شیوه برگزاری آزمون، تاثیری برکیفیت تحصیلی دانش آموزان ندارد، نگرانی ها برطرف خواهد شد و اگر به این نتیجه رسیدیم که این شیوه های برگزاری آزمون ها، موجب کاهش کیفیت سطح تحصیلی دانش آموزان شده است، به دنبال راهکاری برای حل آن خواهیم بود.

در چند روز گذشته و پس از اعلام شیوه برگزاری آزمون ها، گروهی از دانش آموزان در تجمع های کوچکی که برگزار کردند نسبت به این تصمیم انتقاد کردند. آنها مدعی بودند که چرا نباید آزمون نهایی امسال مانند دانشگاه ها به تعویق بیافتاد؟ 

آزمون های دانشگاه ها به تعویق نیافتاده ، فقط آزمون کارشناسی ارشد مدتی به تعویق افتاده است وگرنه بقیه آزمون های سازمان سنجش در زمان مقرر خودشان برگزار می شوند. مثلا کنکور سراسری و کارشناسی در همان زمان مقرر خودشان برگزار می شوند. اتفاقا این مساله به معنای آن است که همه ابعاد آزمون ها توسط ستاد ملی کرونا بررسی شده است.

شما گفتید که در مرداد ماه سال گذشته شورایعالی آموزش و پرورش در مورد نحوه برگزاری آزمون ها تصمیم گیری کرده و آن را ابلاغ هم کرده بود. پس چرا در مورد آزمون نهایی امسال، تصمیم گیری در مورد حضوری یا غیرحضوری بودن امتحانات اینهمه زمان برد تا موضوع نهایی شود؟

تصمیم گیری سال گذشته ما در مورد "شیوه" برگزاری آزمون بود و تصمیم گیری ستاد ملی کرونا فقط در مورد "زمان" برگزاری آزمون ها بود. وگرنه هیچ کس در مورد "شیوه" برگزاری آزمون انتقاد و حرف و حدیثی را مطرح نکرده بود!

پس شما می توانید به والدین دانش آموزان اطمینان دهید که آزمون ها با رعایت کامل پروتکل ها برگزار شده و سلامت دانش آموزان تضمین می شود؟

البته! ببینید، این اولین بار نیست که ما درطول مدت کرونایی گذشته آزمون های حضوری مقاطع 9 و 12 را برگزار می کنیم. پیش از این هم در سه نوبت آزمون سال دوازدهم و در دو نوبت آزمون مقطع نهم برگزار شده است. تمام این آزمون ها نیز با نظارت کامل ستاد ملی کرونا برگزار شد و آنها قانع شدند برگزاری حضوری آزمون مشکلی برای سلامت دانش آموزان ندارد و برای همین هم بود که در این دوره هم به ما مجوز برگزاری حضوری آزمون ها را دادند. در عین حال در آزمون نهایی امسال این دو مقطع، علاوه بر پروتکل های تعیین شده توسط ستاد ملی کرونا، تدابیر دیگری نیز اندیشیده شده است. مثل اینکه قرار شده 3 هزار حوزه به حوزه های امتحانی اضافه شود تا در هر حوزه کمتر از 100 تا 120 نفر با رعایت فاصله های اجتماعی و نکات بهداشتی در آزمون ها شرکت کنند. در کنار این موارد در این دوره کد ملی دانش آموزان و آدرس حوزه آنها در اختیار ستاد ملی کرونا قرار می گیرد تا اگر برحسب بانک اطلاعاتی آنها، دانش آموزی کرونا داشته باشد، وی با شیوه های دیگری امتحان دهد.

یعنی چطور؟

اسامی این دانش آموزان کرونایی به صورت محرمانه در اختیار حوزه ها قرار می گیرد. در مقطع نهم دانش آموز کرونایی می تواند یا در شرایطی ایزوله و با حضور پزشک در حوزه امتحان بدهد یا "غایب موجه " تلقی می شود و می تواند 2 هفته بعد بیاید و امتحان بدهد یا اگر خوب نشده بود، در مرداد یا شهریور هم امتحان بدهد. در مقطع دوازدهم نیز اگر دانش آموز اصرار به شرکت در آزمون داشته باشد، در شرایطی خاص و با حضور پزشک امتحان خواهد  داد ولی اگر اصرار نداشت باز هم غایب موجه تلقی می شود در شهریور ماه امتحان دهد.

و الان چه تعداد دانش آموز در این دو مقطع تحصیل می کنند؟

در مقطع دوازدهم حدود 650 هزار دانش آموز و در مقطع نهم حدود یک میلیون و 370 هزار دانش آموز.

گفتید که تاکنون چندین نوبت آزمون نهایی مقاطع ۹ و ۱۲ را برگزار کرده اید. در این دوره ها گزارشی از ابتلای دانش آموزان به کرونا نداشته اید؟

خوشبختانه خیر. در این امتحانات تمام تلاش مان را به کار بردیم تا تمامی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنیم. در این میان آزمون های ما از دو روش نظارت می شود. اول: از طریق بازدید بازرسان ستاد ملی کرونا و دوم از طریق بازرسی کارشناسان خودمان. خوشبختانه در آزمون های قبلی همه آنها بر رعایت پروتکل ها اذعان کرده بودند. ضمن اینکه در این دوره برای هر حوزه یک مراقب سلامت که آموزش های کرونایی دیده نیز در نظر گرفته شده تا در زمان برگزاری آزمون ها در تمامی حوزه ها حضور داشته باشد. بنابراین با اطمینان می توانیم اعلام کنیم که آزمون نهایی این دو مقطع از حیث رعایت پروتکل های بهداشتی در حد بالایی برگزار می شود و سلامت آنها را تضمین می کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • ارجمند

    حیف فحش که به تو نفهم بدیم، آخه چجوری تضمین میکنی مردک؟

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه