English

موج گزارش می دهد؛

وعده بررسی ادعای آزمایش برخی داروها ‌روی ۳ هزار بیمار کرونایی به کجا رسید؟

بیش از ۱۱ ماه از وعده رئیس سازمان بازرسی درباره بررسی «ادعای آزمایش برخی داروها ‌روی ۳ هزار بیمار کرونایی» می‌گذرد و این وعده عملیاتی نشده است.

وعده بررسی ادعای آزمایش برخی داروها ‌روی ۳ هزار بیمار کرونایی به کجا رسید؟

به گزارش خبرگزاری موج ؛ اواخر مهر ماه سال گذشته خبرهایی درباره آزمایش داروهایی مرتبط با بیماری کرونا روی ۳ هزار بیمار ایرانی با نظارت سازمان بهداشت جهانی منتشر شد که سر و صداهای زیادی به پا کرد. در این رابطه، ۲۷ مهر ۹۹، رضا ملک زاده، معاون وقت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرده بود: «ایران یکی از فعال ترین کشورهای در حال تحقیق در مطالعه سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید-۱۹ است. تا کنون بیش از ۱۱ هزار بیمار کرونایی بستری در ۵۰۰  بیمارستان از ۳۰ کشور جهان وارد مطالعه شده اند که در این بین، ایران با ثبت نام سه هزار و ۵۰۰ بیمار، موفق به کسب رتبه نخست در «تعداد بیماران مشارکت کننده» در مطالعه  کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت جهانی برای درمان این بیماری شده است».

اظهارات ملک زاده در حالی بود که به گفته متخصصان حوزه سلامت بیماری کرونا درمان قطعی نداشته و تا به امروز نیز تنها راه مقابله با این بیماری رعایت پروتکول های بهداشتی و تزریق واکسن بوده است؛ پس از این اظهارات انتقادها نسبت به مشارکت ایران در تحقیق سازمان بهداشت جهانی بالا گرفت و فشار رسانه ها سبب شد تا فعالیت های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیش از پیش زیر ذره بین قرار بگیرد.

پس از یک ماه جنجال و بحث و بررسی، نهایتا سعید نمکی، وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی لب به انتقاد از معاونش گشود و اظهار داشت: «۹۸ درصد از تحقیقات در نظام سلامت، صرف انتشار مقالات در فلان مجلات می‌شود که به کار نمی‌آید. به شدت به روند تحقیقات نظام سلامت، انتقاد دارم. نامه بنده به دکتر ملک‌زاده در روزهای اول شیوع کرونا در کشور را مشاهده کنید که ۱۰ آیتم تعیین شده، اما یکی از آنها تاکنون جواب نداده است. کدام وزیر کم خرد با چنین یافته‌های شکسته‌ای می‌تواند بخش سلامت کشور را اداره کند؟ اصلا نباید بر یافته‌هایی که بر حسب یک تخمین به وزیر داده می‌شود، کار و اعتماد کرد. این تخمین‌ها تاکنون درست نبوده و ۱۰ مدل اپیدمیولوژیک به من دادند که هیچ کدام صحیح نبوده و برای هیچ اقدامی مناسب نبود».

نتیجه این انتقادهای تند و تیز، استعفای ملک زاده از وزارت بهداشت بود. اما این استعفا سبب نشد تا اقدام‌های وی درباره شرکت ۳ هزار و ۵۰۰ بیمار ایرانی در مطالعات سازمان بهداشت جهانی فراموش شود.

در این باره، حجت‌الاسلام درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور سوم آذر ماه ۹۹ در جلسه شورای عالی قضایی از بررسی «ادعای آزمایش برخی دارو‌های وارداتی به‌روی ۳ هزار نفر از مبتلایان به کرونا در کشور» خبر داد و گفت: «بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته از سوی سازمان بازرسی در یک طرح تحقیقاتی با نظارت سازمان بهداشت جهانی ۳۰ کشور با بیش از ۱۱هزار بیمار کرونایی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. تحقیق درباره حضور ایران بین این کشورها، نحوه عقد قرارداد احتمالی با سازمان بهداشت جهانی و رعایت یا عدم رعایت اصول اخلاق پزشکی از جمله اطلاع بیمار به‌هنگام تحقیقات، نحوه دریافت و هزینه‎کرد اعتبارات احتمالی مربوط به طرح و شفافیت آن در دستور کار قرار دارد».

اکنون بیش از ۱۱ ماه از این وعده رئیس سازمان بازرسی کل کشور می گذرد و همچنان نتایج بررسی این ادعا از سوی سازمان بازرسی منتشر نشده است. این در حالی است که نگاهی به کارنامه سازمان بازرسی در دوره تحول قوه قضائیه نشان می دهد، این سازمان عملکرد قابل قبولی داشته و به معنای واقعی دچار تحول شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه