با تاکید دادستان تهران انجام میشود
تاسیس بانک اطلاعاتی مجرمان خطرناک و حرفهای
دادستان تهران بر ضرورت تأسیس بانک اطلاعاتی مجرمان خطرناک و حرفهای برای کنترل آنها و پیشگیری از تکرار جرایم تاکید کرد و هیأتی متشکل از معاونان خود را مأمور پیگیری این موضوع کرد.
به گزارش خبرگزاری موج، علی القاصی دادستان تهران در این جلسه که با حضور رئیس کل دادگستری استان تهران، برخی از معاونان دادستان و دستگاههای ذی ربط تشکیل شد بر ضرورت تأسیس بانک اطلاعاتی مجرمان خطرناک و حرفهای برای کنترل آنها و پیشگیری از تکرار جرایم، هیأتی متشکل از معاونان خود را مأمور پیگیری این موضوع کرد.
وی با اشاره به اهمیت تأسیس بانک اطلاعات مجرمان خطرناک و حرفهای در کنترل مجرمان و پیشگیری از تکرار جرایم، هیئتی از معاونان ستادی خود را به عنوان اعضای دبیرخانه ستاد مکلف کرد با همفکری و همکاری مرکز انفورماتیک دادگستری استان تهران، سازمان زندانها و نیروی انتظامی، ظرف ١٥ روز مشکلات موجود پیرامون تأسیس سامانه هوشمند سوابق مجرمان مذکور را شناسایی و به دبیرخانه ستاد اعلام کنند.
دادستان تهران در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم ارتقای سطح هماهنگی بین دستگاههای امنیتی، قضائی و اطلاعاتی برای رفع برخی از معضلات موجود در زمینه نرم افزاری و بانک اطلاعاتی تاکید کرد و افزود: این اقدامات به منظور شناسایی و تشکیل بانک اطلاعاتی برای اشراف اطلاعاتی و نظارت مستمر بر روی مجرمان، پیشگیری از تکرار جرم و افزایش هزینه ارتکاب و اصلاح رفتارهای مجرمانه باید هرچه سریعتر راه اندازی شود.
دادستان تهران همچنین از نمایندگان دستگاههای ضابط حاضر در جلسه خواست پیشنهادات اجرایی خود را برای تقویت همکاریها و هماهنگیها بر اساس دستورالعمل به دبیرخانه ستاد استانی اعلام کنند.
حشمتی مهذب رئیس کل دادگستری استان تهران و رئیس ستاد استانی کنترل جرایم خطرناک و حرفهای نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شاکله این دستورالعمل برای پیشگیری است، تصریح کرد: جلسات پیرامون این موضوع باید ماهانه برگزار شود.
وی همچنین خواستار انجام وظایف توسط دستگاههای ذی ربط شد و ادامه داد: سازمان زندانها باید به همراه ضابطین نسبت به طبقه بندی مجرمان و تکمیل بانک اطلاعاتی آنها اقدام کند.
در جریان این جلسه کارشناسان دیدگاههای کارشناسانه خود را مطرح کردند.
گفتنی است این جلسه مصوباتی هم داشت که به عنوان نمونه میتوان به تشکیل یک کارگروه در ذیل دبیرخانه مستقر در دادستانی تهران با مسئولیت یکی از معاونان دادستان و با مشارکت تمام دستگاههای مسئول برای رفع مشکلات موجود در راه اندازی بانک اطلاعاتی مجرمان خطرناک اشاره کرد.
علاوه بر این مقرر شد که اطلاعات و مشکلات موجود در راه اندازی این بانک حداکثر ظرف ١٥ روز احصاء و نسبت به رفع نواقص اقدام و نتیجه به دبیر ستاد اعلام شود.
برگزاری دورههای ویژه آموزش توسط حوزه فناوری دادگستری برای کاربران مرتبط یکی دیگر از دستاوردهای این جلسه بود.
دستورالعمل اجرایی کنترل مجرمان حرفهای و سابقهدار مصوب ۲۶ /۴/ ۱۳۹۷ رئیس قوه قضائیه، به منظور شناسایی، تشکیل بانک اطلاعاتی روزآمد، اطلاع از آخرین وضعیت حبس، رهایی و آزادی، اشراف اطلاعاتی و رصد اقدامات و سلب هرگونه تحرک و اقدام سو، پیشگیری از تکرار جرم و افزایش هزینهی ارتکاب جرم مجدد در راستای اصلاح رفتارهای مجرمانه مجرمان سابقهدار، حرفهای و خطرناک و ایجاد هماهنگی بین سازمانها و نهادهایی که با این مجرمان در ارتباط هستند، تدوین شده است.
طبق این دستورالعمل مجرم سابقهدار مجرمی است که بیش از یک فقره سابقه محکومیت قطعی به علت ارتکاب جرایم مهم دارد، مجرم حرفهای، سه فقره یا بیشتر سابقه محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی به علت ارتکاب همان جرم داشته یا از طریق ارتکاب جرم امرار معاش میکند و مجرم خطرناک مجرمی است که سوابق و خصوصیات روحی و اخلاقی وی و کیفیت ارتکاب و نوع جرم ارتکابی، او را در مظان ارتکاب جرایم مهم در آینده قرار دهد و تشخیص این امر به عهده دادستان است.
بر اساس این دستورالعمل جرایم مهم عبارتند از جرایم حدی مستوجب سلب حیات، قتل عمد، نزاع دستهجمعی مسلحانه، جرایم عمدی علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، آدمربایی، جرایم سازمانیافته، تجاوز به عنف، دایر کردن مرکز فساد و فحشاء، اسیدپاشی، اخلال در نظام اقتصادی کشور، سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار، راهزنی، سرقت به عنف، کیفزنی، جعل، کلاهبرداری، قاچاق مسلحانه یا عمدهی مواد مخدر و روانگردان و کالای ممنوع و سلاح و مهمات، قاچاق انسان.
ارسال نظر