English

دکتر حمید درویش‌نیا در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

گونه جدید جانوری در غار زرنه ایوان کشف شد

در نتیجه تحقیقات چند ساله یک تیم تحقیقاتی که حمید درویش‌نیا دکترای بیوسیستماتیک جانوری و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور ایلام، یکی از اعضای این تیم جانورشناسی است، گونه جدیدی از سخت پوستان از غار زرنه در ایوان برای اولین بار در دنیا کشف و ثبت جهانی شد.

 گونه جدید جانوری در غار زرنه ایوان کشف شد

حمید درویش نیا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج اظهار داشت: استان ایلام با دارا بودن شگفتی‌های طبیعی زیاد، دارای تنوع زیستی بسیار بالایی از لحاظ گونه‌های جانوری و گیاهی است، اما تاکنون مطالعات کمی بر روی آنها انجام‌شده است.

عضو هیات علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه پیام‌نور ایلام با بیان این‌که از سال ۹۴ تیم تحقیقاتی متشکل از بنده، صابر صادقی، یاسر بخشی از دانشگاه شیراز و قاسم کاشانی از دانشگاه زنجان مطالعاتی را بر روی برخی گونه‌های جانوری ساکن غارهای منطقه زاگرس، از جمله شماری از غارهای استان ایلام آغاز کردیم افزود: طی سال‌های اخیر با نمونه‌ی جالبی از سخت پوستان برخورد کردیم که پس از مطالعه دقیق منابع علمی معتبر، بررسی های دقیق آزمایشگاهی و مکاتبه با متخصصین این گروه جانوری، اطلاعات کاملی درمورد گونه جدید جمع‌آوری شده به دست آمد.

وی با اشاره به بررسی‌های دقیق تر آزمایشگاهی اضافه کرد: مکاتباتی با متخصصین داخلی و خارجی در خصوص این‌گونه‌ جانوری انجام شد و در نهایت مشخص گردید که این نمونه سخت پوستی کوچک با اندازه تقریبی ۵ میلیمتر از گروه بند پایان است که پس‌از تأیید نهایی با نام علمی Agnara cavernicola نام‌گذاری و نتایج این تحقیق در مجله Journal of Natural History کشور انگلستان به چاپ رسید.

درویش‌نیا خاطرنشان کرد: نام‌گذاری گونه‌های جدید جانوری بر اساس یک سری قواعد بین المللی نام‌گذاری جانوران(ICZN) انجام می‌شود و این گونه جدید از این به بعد با نام محلی که برای اولین بار جمع آوری گردیده (غار زرنه ایوان واقع در استان ایلام) و محققینی که کار شناسایی این گونه را انجام داده‌اند ماندگار خواهد ماند.

عضو هیئت‌علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه پیام‌نور ایلام با اشاره به این‌که نام‌گذاری جانوران در سطح بین‌المللی یکسری قواعد و قوانین را داراست گفت: معمولاً نام‌گذاری براساس منطقه جمع‌آوری گونه، استان، کشور، ویژگی خاص نمونه و... انجام می‌شود و با توجه به محیط زندگی این گونه جدید که در داخل غار بوده، نامگذاری آن بر اساس محیط زندگی این جانور مورد تایید قرار گرفت.

درویش نیا در پایان اظهار داشت: امید است شناسایی این گونه جدید جانوری، شروعی برای افزایش فعالیت محققین به منظور شناخت بیشتر گنجینه‌های بسیار غنی حیات وحش در استان ایلام باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    طویله مامیلیونها از ایناا داره چنان نوشتی گفتم جیمزوب روانجادیده

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه