فابینگ (Phubbing) چیست؟/ نیروی محرک احساسات فابینگ چیست؟
وقتی در کنار خانواده هستید، همسر یا فرزند شما مشغول گوشی تلفن اش است و با کلمات مبهم به شما پاسخ میدهد؛ گرفتار «فابینگ» هستید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، وقتی در مهمانیها و دورهمیهای دوستانه یا فامیلی بعد از سلام و احوالپرسی اولیه، هرکس به گوشی همراهش مشغول میشود، گرفتار «فابینگ» هستید.
یک مطالعه نشان داده که بیش از ۱۷ درصد افراد حداقل چهار بار در روز در حضور دیگران و به هنگام صحبت با آنها دزدکی تلفنشان را چک میکنند. تقریباً ۳۲ درصد افراد نیز، دو تا سه بار در روز «فابینگ» میکنند.
اگرچه شاید این رفتار چیز مهمی به نظر نرسد، اما تحقیقات نشان میدهد که فابینگ میتواند به روابط و سلامت روان شما آسیب برساند.
فابینگ (Phubbing) چیست؟
عمل نادیده گرفتن کسی که با شما صحبت میکند، با توجه و نگاه کردن به تلفن همراه خود یا به عبارت سادهتر، بیاعتنایی به دیگران با نگاه کردن به تلفن همراه.
نیروی محرک احساسات فابینگ چیست؟
فابینگ ۴ نیاز اساسی انسان را تهدید میکند. این نیازهای اصلی عبارتند از:
- احساس تعلق داشتن
- اعتماد به نفس
- زندگی معنا دار
- احساس کنترل داشتن
وقتی کسی پیش شما با تلفنش مشغول میشود، شما ممکن است احساس طردشدن و محروم شدن از مصاحبت او را بکنید. این میتواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان شما داشته باشد.
تحقیقات همچنین نشان میدهد افرادی که دچار فابینگ هستند، تمایل زیادی دارند تا تلفنشان همیشه در دسترس باشد تا با شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار کنند و به این وسیله خلاء ارتباط حضوری یا رودررو را پرکنند. این شروع یک چرخه معیوب است.
سه نشانه دچار بودن به فابینگ
۱- همزمان دو مکالمه دارید، یکی از طریق تلفن و و یکی با شخص روبرویتان. شما به احتمال زیاد هیچکدام از این دو مکالمه را با موفقیت انجام نمی دهید و مطمئناً فیوب "Phubدچار فابینگ هستید.
۲- سرمیز یا سفره غذا یا دیگر موقعیتهای اجتماعی با تلفن خود مشغول میشوید. قرار دادن تلفن کنار بشقاب غذا علامت هشداری است که نشان میدهد به زودی ارتباطات خانوادگیتان دچار اختلال خواهد شد.
۳- یادتان باشد، حتی لازم نیست تلفن خود را در حین مکالمه لمس کنید تا روی رابطه شما تأثیر منفی بگذارد. یک مطالعه نشان داده است که تنها وجود تلفن در دستان یا کنار شما باعث میشود همسر، فرزند، خانواده یا دوستان و همکارانتان کمتر با شما ارتباط برقرار کنند.
راههای جلوگیری از فابینگ شدن
اگر نمیتوانید بدون چک کردن تلفن ، شام، نهار یا صبحانهتان را تمام کنید؛ این نشانهای از دلهره و ترسی واقعی در شماست. ترسِ از دست دادن تماس، پیام یا پست جدیدی در شبکه های اجتماعی.بنابراین برای اینکه از فابینگ رهایی یابید، بهتر است که خود را به چالش بکشید و مدام تمرین کنید که تلفن از دسترستان دور باشد، غذایتان را بدون گوشی همراهتان بخورید، موقع مهمانیها حتما گوشی تلفن همراه را در کیف خود در اتاق دیگری بگذارید و در آرامش با دوستان و نزدیکان معاشرت کنید. بدانید که لحظههای واقعی را فدای فضای مجازی نکنید.
ارسال نظر