English

مدیر گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد؛

شناسایی سه هزار و ۷۲۳ ابتلا به سالک در نیمه نخست امسال/ بیشترین مبتلا در استان های فارس و اصفهان

مدیر گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: بیشترین موارد شناسایی شده بیماری سالک در استان های فارس و اصفهان شناسایی شده است.

شناسایی سه هزار و ۷۲۳ ابتلا به سالک در نیمه نخست امسال/ بیشترین مبتلا  در استان های فارس و اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، بهزاد امیری در همایش ملی ایده های کاربردی در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری سالک در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ۱۹ استان در کشور با بیماری سالک درگیر هستند، گفت:بر اساس آمار سال گذشته تعداد موارد شناسایی شده ابتلا به سالک در استان‌های فارس چهار هزار و ۵۵۵ ، اصفهان سه هزار و ۵۶۸ ، خوزستان یک هزار و ۴۸۴، خراسان رضوی یک هزار و ۲۷۴ و سمنان ۵۷۹ مورد بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین آمار ابتلا به سالک در پاییز است، افزود: در نیمه نخست سال جاری سه هزار و ۷۲۳ ابتلا به سالک در کشور شناسایی شده است.

 امیری با اشاره به شناسایی حدود ۱۶ هزار ابتلا به بیماری سالک در کشورطی سال گذشته ادامه داد: شاخص ابتلا به سالک در سال گذشته ۲۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بود.

مدیر گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما چالش های زیادی برای کنترل و پیشگیری بیماری سالک داریم، گفت: ریشه کنی این بیماری در زمان حاضر امکان پذیر نیست و ما برنامه ای با عنوان ریشه کنی سالک نداریم.

امیری تصریح کرد: آنچه که در حال حاضر ما می توانیم به آن امیدوار باشیم پیشگیری و کنترل بیماری سالک است مگر آنکه به جایگاه یا فناوری هایی برسیم که واکسن ایمن و موثری برای این بیماری تولید شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه اقدامات پیشگیری و کنترل سالک و تخصیص بودجه برای انجام آنها باید به‌طور مستمر صورت گیرد، گفت: خوشبختانه  امسال بودجه مناسبی برای دانشگاه های علوم پزشکی استان های درگیر سالک برای پیشگیری و کنترل این بیماری در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه مخزن انتقال سالک، جوندگان صحرایی و پشه خاکی است که حذف آنها امکان‌پذیر نیست، افزود: عدم امکان حذف کامل مخزن سالک، محدودیت منابع مالی، وجود شرایط محیطی مناسب برای تکثیر پشه خاکی در مناطق بومی کشور و تغییرات آب و هوایی از جمله چالش های پیش رو برای مقابله با این بیماری است.

امیری در خصوص راهبردهای اصلی برنامه پیشگیری و کنترل سالک توضیح داد: ارتقای نظام مراقبت سالک، بیماریابی دقیق، قطع زنجیره انتقال، کنترل مخازن، ارتقای خدمات تشخیص سالک،  شناسایی زودهنگام و درمان به موقع، هماهنگی بین بخشی برای بهسازی محیط، آموزش و اطلاع رسانی به مردم و تلاش در جهت دستیابی به تولید واکسن از جمله اقدامات موثر در زمینه پیشگری و کنترل بیماری سالک است.

این مقام مسئول با اشاره با تامین داروی درمان سالک (گلوکانتیم) در ۲ سال گذشته گفت: این دارو از کشور فرانسه تامین می شود و در کنار آن داروهای دیگر تولید داخل نیز توزیع شده است.

مدیر گروه بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با اقدامات انجام شده در استان اصفهان بیان داشت: در حوزه پایگاه هشتم شکاری اصفهان که یکی از مناطق درگیر با سالک می باشد اقدامات خوبی برای پیشگیری و کنترل سالک انجام شده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه