کیفیت هوای تهران ۵ آذر ۱۴۰۱/ شاخص کیفیت به ۱۱۰ رسید
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا هم اکنون شاخص آلایندگی روی عدد ۱۱۰ یعنی شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد
به گزارش خبرگزاری موج، بر اساس پیشبینیهای انجامشده در شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، در صبح امروز (۵ آذرماه) با توجه به وزش باد مؤثر و ناپایداری جوی از میزان غلظت آلایندهها کاسته خواهد شد، هرچند با افزایش تردد خودروها در نخستین روز هفته کیفیت هوا بهویژه در مناطق پرتردد در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار خواهد گرفت.
با کاهش تندی باد در طول روز پراکندگی آلایندهها محدود خواهد شد. شرایط ناپایدار جوی همراه با وزش باد مؤثر تا اواخر وقت شنبه سبب کاهش غلظت ذرات معلق خواهد شد و کیفیت هوا در بیشتر مناطق در محدوده قابل قبول قرار خواهد گرفت.
با کاهش نسبی تندی باد تا صبح فردا (۶ آذرماه) همزمان با افزایش ترافیک صبحگاهی بر میزان غلظت آلایندهها افزوده خواهد شد و کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد دور از انتظار نخواهد بود. وزش باد مؤثر تا نسبتاً شدید در طول روز پراکندگی آلایندهها را تسهیل خواهد کرد.
با تداوم شرایط ناپایدار جوی تا اواخر وقت یکشنبه، کاهش غلظت ذرات معلق و برقراری وضعیت قابل قبول در بیشتر مناطق پیشبینی میشود.
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا هم اکنون شاخص آلاینده «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» روی عدد ۱۱۰ یعنی شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد همچنین آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» با میانگین ۱۳۲ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت.
بر اساس دستورالعمل احتیاطی صادره از سوی شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، مبتلایان به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان جزو گروههای حساس محسوب میشوند و باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند. فعالیت طولانی عبارت است از هرگونه فعالیت خارج از منزل که افراد بهطور متناوب طی مدت چندین ساعت انجام میدهند و سبب میشود نفس کشیدن تاحدی سختتر از حالت طبیعی صورت بگیرد؛ کار کردن در باغچه، فعالیت شدید خارج از منزل مانند دویدن و ... از جمله این مثالهاست.
گفتنی است که کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود که بر اساس آن از عدد صفر تا ۵۰ در محدوده هوای پاک تعریف میشود، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا در محدوده قابل قبول، سالم یا متوسط بوده و از محدوده ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس است. در بازه ۱۵۱ تا ۲۰۰ نیز هوا در محدوده ناسالم برای همه گروهها و از محدوده از ۲۰۱ تا ۳۰۰ نیز هوا در محدوده بسیار ناسالم قرار میگیرد. بر اساس این دستهبندی در محدوده ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
توصیه های بهداشتی در آلودگی هوا
- از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می شود خودداری گردد.
- به کلیه شهروندان توصیه می شود تا حد امکان از خروج غیر ضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری نموده و سفرهای غیر ضروری در سطح شهر را حذف نمایند.
- به بیماران قلبی و تنفسی و مبتلایان به آسم، توصیه می گردد در فضاهای باز فعالیت ننمایند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری نموده و در منزل استراحت نمایند.
- ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می دهد. به شهروندان عزیز توصیه می گردد حتی المقدور کودکان را در منزل نگه دارند و درها و پنجره ها را بسته نگاه دارند.
- کلیه ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی و سایر فعالیت های ورزشی هوازی، بویژه در اوایل صبح خودداری نمایند.
- به عموم شهروندان توصیه می گردد به اندازه کافی آب بنوشید تا با شست و شوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان اثرات ناشی از آلودگی هوا کاهش یابد.
- توصیه می گردد از شیر، میوه جات و سبزیجات بیشتر استفاده شود و مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار، را کاملا حذف نمایند.
- افرادی که در فضاهای باز مجبور به فعالیت هستند بایستی قبل از خوردن غذا دست ها و دهان خود را به طور کامل شست و شو دهند و پس از مراجعت به منزل حتما دوش بگیرند.
گفتنی است؛ برای کم شدن مضرات آلودگی هوا مصرف غذاهایی شامل ویتامین E و ویتامین D را پیشنهاد می شود.
بهتر است مردم از سبزی ها ومیوه ها و لبنیات بیشتر استفاده کنند تا اثرات مخرب هوای آلوده را کاهش دهند.
استفاده از تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار چون باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن می شوند می توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دوچندان کنند. موادی مثل سوسیس و کالباس به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطان زا هستند برای افرادی که در معرض آلودگی هوای شهرها قرار دارند به هیچ وجه توصیه نمی شوند.
همچنین مصرف عدس، کلم، گوشت گوساله، بادمجان، قارچ و ماکارونی و همچنین سالاد الویه در بدن ایجاد سردی کرده و مقاومت افراد را در برابر آلودگی هوا کمتر می کند.
گفتنی است؛ روزانه 2 استکان عرق نعنا به همراه یک قاشق مرباخوری عسل مصرف کنند تا علاوه بر افزایش مقاومت بدن از ابتلا به بیماری های مختلف همچون سرماخوردگی جلوگیری شود.
ارسال نظر