English

رئیس قوه قضاییه در دیدار با دادستان کل روسیه:

امیدواریم در راستای مصالح دو ملت، معاضدت‌های قضایی و حقوقی را پیش ببریم

رئیس قوه قضاییه در دیدار با داستان کل روسیه گفت: امیدواریم بتوانیم در راستای مصالح و منافع دو ملت ایران و روسیه، معاضدت‌های قضایی و حقوقی را به پیش ببریم و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از گسترش همکاری‌های حقوقی و قضایی با نظامات قضایی فدراسیون روسیه استقبال می‌کند.

امیدواریم در راستای مصالح دو ملت، معاضدت‌های قضایی و حقوقی را پیش ببریم

به گزارش خبرگزاری موج، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه (۲۳ آذر) در دیدارایگور کراسنوف دادستان کل فدراسیون روسیه، ضمن خیرمقدم به این مقام قضایی روس و هیئت همراه، اظهار کرد: روابط دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه طی دو سال اخیر در بخش‌های سیاسی و اقتصادی و سایر موضوعات، رو به ارتقاء است؛ لذا توسعه و بسط ارتباطات حقوقی و قضایی میان دو کشور نیز اجتناب‌ناپذیر و ضروری می‌باشد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به انعقاد دو سند همکاری حقوقی و قضایی در دیدار روز گذشته دادستان‌های کل ایران و روسیه، بر تعبیه سازوکارهای مناسب برای عملیاتی‌سازی جامع و کامل این اسناد همکاری تاکید کرد. 

وی در ادامه با تبیین و تشریح اختیارات و کارکردهای قوه قضاییه در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران، گفت: دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از گسترش همکاری‌های حقوقی و قضایی با نظامات قضایی کشورهای همسایه و فدراسیون روسیه استقبال می‌کند و امیدواریم بتوانیم در راستای مصالح و منافع دو ملت ایران و روسیه، معاضدت‌های قضایی و حقوقی را به پیش ببریم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به شکست و ناکامی برخی مکاتب عمدتاً غربی مدعی در به ارمغان آوردن سعادت برای بشر، تصریح کرد: امروز جهان در حال تغییر است؛ ما نیز با عنایت به تعریف اصولی‌ و درستی که از بشر و حقوق او داریم، باید در این تغییر و تحول جهانی، نقش‌آفرین و اثرگذار باشیم.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: امروز شاهدیم که عده‌ای مشغول ارائه تعریفی ناقص و مغلوط از بشر هستند و در مقابل، هر جامعه‌ای را که منکر این تعریف غلط از بشر باشد، ناقض حقوق بشر می‌نامند. 

 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: می توان با مساعدت یکدیگر و مشارکت همه اندیشمندان و نخبگان آزاداندیش جهانی، مبانی درست و اصولی از بشر و حقوق او، ارائه کرد و بدین واسطه، مفاهیم و مصادیق حقوق بشر، ناقض حقوق بشر و حامی حقوق بشر، تعیین و ارزش‌گذاری شوند.  

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اقدامات تروریستی که علیه مردم و کشور ایران طی بیش از چهار دهه اخیر از ناحیه آمریکا، رژیم صهیونیستی و ایادی و اذناب آنها صورت گرفته است، گفت: علی‌رغم همه دشمنی‌ها و توطئه‌هایی که علیه مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران روا شد، امروز ما در سطح منطقه‌ای و جهانی از جایگاه و منزلت بالا و برجسته‌ای برخورداریم و در زمینه‌هایی نظیر مقابله با تروریسم و جریان‌های افراطی ، مبارزه با انواع جنگ‌های سخت و نرم و همچنین خنثی‌سازی تحریم‌های غیرانسانی و ظالمانه غربی‌ها از تبحّر و تجربیات گرانسنگی بهره‌مندیم و درخصوص این مقولات نیز قوانین جامع و متناسبی را وضع کرده‌ایم.  

رئیس قوه قضاییه در ادامه به تشریح اهمیت مقوله امنیت سایبری پرداخت و با یادآوری سفر سال ۱۳۸۴ خود به مسکو و شرکت در اجلاسیه‌ای تخصصی ناظر بر تهدیدات و چالش‌های پیش‌روی امنیت بشر، گفت: من در جریان اجلاسیه فوق‌الذکر در حدود دو دهه قبل، بر اهمیت موضوع امنیت سایبری و تهدیداتی که در آینده از این ناحیه متوجه کشورهای مستقل می‌شود، تاکید کردم و اکنون نیز بر اتخاذ بهترین استراتژی‌ها در حوزه امنیت سایبری به گونه‌ای که بیشترین زمینه بهره‌مندی برای مردم در فضای مجازی فراهم شود، تاکید دارم. 

محسنی اژه‌ای در ادامه، موضوع محیط زیست را از دیگر مباحث بسیار مهم و حیاتی برای بشر دانست و گفت: رویه‌ها و نظامات قضایی، واجد نقشی مهم در توسعه «حقوق محیط زیست» هستند؛ لذا ایران و روسیه می‌توانند با کمک همدیگر و تشکیل کارگروه‌های تخصصی، در زمینه توسعه حقوق محیط زیست، مساعی مشترک و مترقی داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه دیدار با دادستان کل فدراسیون روسیه، بر پیشبرد همکاری‌های طرفین جهت رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی اتباع ایرانی ساکن روسیه و اتباع روسی ساکن ایران تاکید کرد و تسهیل دستیابی اتباع دو طرف به مساعدت‌ها و معاضدت‌های حقوقی و قضایی را مورد تصریح قرار داد. 

در ادامه این دیدار، ایگور کراسنوف دادستان کل فدراسیون روسیه، ضمن قدردانی از مهمان‌نوازی مقامات ایرانی و ابراز خشنودی از ملاقات با حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: تهدیدات و چالش های مشترکی نظیر افراطی‌گری و تروریسم، امنیت سایبری، جرم علیه اطفال و قاچاق سلاح و موادمخدر وجود دارد که ما در روسیه متمایل به تبادل تجربیات و اطلاعات در این زمینه‌ها با طرف ایرانی هستیم و با عنایت به عضویت دائم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، این تبادل تجربیات و اطلاعات می‌تواند گسترده‌تر و جامع‌تر باشد.

دادستان کل فدراسیون روسیه تصریح کرد: با عنایت به تلاش‌های صورت گرفته از سوی رؤسای جمهور دو کشور ایران و روسیه، در حال حاضر، روابط دو طرف در تمام سطوح از جمله بخش دادگستری‌ و تعاملات قضایی، اهمیت استراتژیک پیدا کرده است؛ بر همین مبنا ما تمایل داریم روابط قضایی و حقوقی خود را با جمهوری اسلامی ایران در تمام حوزه‌ها گسترش دهیم و این بسط تعاملات فی‌مابین در عرصه‌های جهانی نیز متجلی باشد.

دادستان کل فدراسیون روسیه با اشاره به مکانیسم‌های تعبیه شده در این کشور برای مقابله با جرائم حوزه رمزارزها ، اعلام آمادگی کرد که در صورت تمایل طرف ایرانی، مسکو این سازوکارها را با تهران به اشتراک بگذارد.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه مشترک میان دادستانی کل روسیه و ایران برای پیشبرد همکاری‌های حقوقی و قضایی در بخش‌ها و زمینه‌های مختلف، تصریح کرد: کلید موفقیت بسط تعاملات حقوقی و قضایی ایران و روسیه، ایجاد سازوکارهای همکاری‌هاست و روسیه از این مهم، استقبال می‌کند.

دادستان کل فدراسیون روسیه در پایان به ارائه توضیحاتی در باب ساختار و کارکرد نهاد قضایی و دادستانی در این کشور پرداخت. 

ایگور کراسنوف دادستان کل فدراسیون روسیه که به ایران سفر کرده است، روز گذشته در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری، همتای ایرانی خود، دو سند همکاری حقوقی و قضایی به امضا رساند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه