دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر:
افغانستان ۹۰ درصد تریاک جهان را تولید میکند
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: ایران در کنار کشوری قرار دارد که رتبه اول تولید موادمخدر را در دنیا دارد و بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید میشود و همچنین رتبه اول تولید هروئین و مرفین جهان را دارد.
به گزارش خبرگزاری موج، اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با دانشگاه آزاد که همزمان با هفته پژوهش برگزار شد، ابراز داشت: معتقدیم اگر موضوع اعتیاد و موادمخدر قرار است ساماندهی شود باید مبارزه و پیشگیری از اعتیاد صورت بگیرد، شاید انتظار بسیاری از مردم و خانوادهها این باشد که در جامعه موادمخدر وجود نداشته باشد تا کسی مصرف نکند؛ این انتظار درست و به حق مردم است اما به تنهایی کافی نیست؛ زیرا زمانی میتوانیم این موضوع را سامان دهیم که هم تلاش شود موادمخدر در دسترس نباشد و هم تلاش شود که توانمندسازی و بازدارندگی درونی ایجاد شود تا اگر موادمخدر هم در دسترس بود، کسی آن را مصرف نکند.
دبیرکل ستاد با بیان اینکه طی یکسال گذشته ۱۲ شهید در مسیر مبارزه با موادمخدر به شهادت رسیدهاند، بیان کرد: تاکنون در حوزه مقابله با موادمخدر تلاشهای زیادی شده است اما در حوزههای پیشگیری از اعتیاد و توانمندسازی، کمتر از ظرفیتها استفاده کردهایم؛ به همین دلیل طرح یاریگران زندگی در جلسه اصلی ستاد با حضور رئیس جمهور تصویب و در حال اجرا است.
مؤمنی ادامه داد: ایران در کنار کشوری قرار دارد که رتبه اول تولید موادمخدر را در دنیا دارد و بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید میشود، همچنین آن کشور، رتبه اول تولید هروئین و مرفین جهان را دارد. از طرفی در ۱۰ سال گذشته با حمایت آمریکاییها و ناتو تبدیل به قطب تولید موادمخدر صنعتی شیشه و آمفتامینها شده است که این خطری بزرگ برای همه کشورها است، به همین دلیل برنامه ایران در مبارزه با موادمخدر متوازن است و چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی را همسو با یکدیگر پیش میبرد.
وی با اشاره به اهداف طرح یاریگران زندگی گفت: در این طرح تلاش میشود که هم افراد مبتلا به اعتیاد درمان شوند و به جامعه برگردند و هم از گرایش افراد سالم و یا افراد در معرض خطر، به اعتیاد جلوگیری شود. همچنین در این طرح، نهادهای فرهنگی و آموزشی مانند وزارتخانههای ارشاد، آموزش و پرورش، دانشگاهها و رسانهها همکاری دارند.
ستاد مبارزه با موادمخدر و دانشگاه آزاد اسلامی با هدف اجرای طرح یاریگران زندگی و برنامههای پیشگیری از آسیب اعتیاد به مدت سه سال تفاهمنامه همکاری جدید امضا کردند.
ارسال نظر