دادرس در گفتگو با خبرگزاری موج خبر داد؛
شیوع بیماری تنفسی" آر، اس، وی" در راه کشور/ پیک دوم آنفولانزا در راه است
کارشناس مسئول اداره مراقبت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت از شیوع بیماری تنفسی سینسیشیال تنفسی (آر اِس وی) در کشور خبر داد و گفت: این بیماری تنفسی واگیردار که عمدتا در فصول سرد سال بروز می کند علائمی شبیه به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا دارد.
محمدنصر دادرس کارشناس مسئول اداره مراقبت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، با اشاره به اینکه فصل آنفلوآنزا هنوز به پایان نرسیده است گفت: ما در فصل آنفلوآنزا قرار داریم و نباید به دلیل شباهت علائم این بیماری با ویروس کرونا این دو بیماری را با یکدیگر اشتباه بگیریم و ضروریست در پی ابتلا به این بیماری حتما به پزشک مراجعه کنیم و از مصرف داروهای خودسرانه پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه اکنون در سراشیبی پیک اول آنفلوآنزا قرار داریم تصریح کرد: طبق پیش بینی ها در دی و بهمن ماه سال جاری پیک دوم آنفلوآنزا در کشور آغاز می شود.
کارشناس مسئول اداره مراقبت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: معمولا پیک ثانوی نصف و یا یک سوم پیک نخست است و در اسفندماه فروکش می کند و با کمی وقفه پیک سوم در دو ماه ابتدایی سال جدید آغاز می شود.
دادرس از شیوع بیماری تنفسی سینسیشیال تنفسی (آر اِس وی) در کشور خبر داد و گفت: این بیماری تنفسی واگیردار که عمدتا در فصول سرد سال بروز می کند علائمی شبیه به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا دارد، به همین علت تشخیص و شناسایی این بیماری ها عمدتا در فضای آزمایشگاهی میسر است، هرچند پزشکان متبحر در صورت عدم تغییر علائم بالینی قادر به شناسایی و وجه تمایز این بیماری ها هستند.
وی یکی از علل تغییر علائم بالینی بیماری را مصرف داروهای خودسرانه اعلام کرد و گفت: اغلب تشخیص بیماری های ویروسی به دلیل مصرف داروهای خودسرانه توسط بیمار دچار اختلال می شود، یعنی بیمار با مصرف خودسرانه یک استامینافون می تواند الگوی بیماری را کاملا تغییر دهد.
کارشناس مسئول اداره مراقبت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت با اشاره به علائم بیماری تنفسی "آر اس وی" مطرح کرد: این بیماری مانند سایر بیماری های تنفسی نظیر سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا با تب، سردرد، بدن درد، سرفه و احتقان یا آبریزش بینی در بدن ظاهر می شود.
دادرس با بیان اینکه عمده بیماری های ویروسی درمان ندارد خاطر نشان کرد: بیماری های ویروسی درحقیقت درمان نگه دارنده دارند، یعنی پزشکان با تجویز دارو عفونت هایی را که در پی بیماری های تنفسی در بدن ایجاد می شود را درمان و از بین می برند به همین خاطر عده ای از مردم به علت ناآگاهی گلایه دارند چرا پزشکان بدون درنظر گرفتن نوع بیماری برای تمام بیماران داروهای واحد تجویز می کند؟.
وی به افرادی که دارای علائم بیماری های تنفسی هستند توصیه کرد: افراد دارای علامت حتما باید از ماسک استفاده نمایند، روند واکسیناسیون را کاملا طی کنند، همیشه شستشوی دست های خود را در اولویت قرار دهند، از خود درمانی پرهیز کنند و حتی المقدور در تجمعات شرکت نکنند و با حضور به موقع در مراکز درمانی از شدت و انتشار بیماری جلوگیری نمایند.
بیشتر بخوانید:
افزایش موارد ابتلا به ویروس سنسیشیال تنفسی در کودکان
به گزارش خبرگزاری موج، ویروس سنسیشیال تنفسی یا ویروس RSV سبب بروز عفونت هایی می شود که ریه ها و مسیر تنفسی را درگیر می کند. که عمدتا در کودکان زیر دو سال شایع است اما می تواند افراد بالغ را نیز آلوده کند.
علائم این بیماری در افراد بالغ و کودکان سالم معمولا خفیف می باشد و عمدتا شبیه به یک سرماخوردگی معمولی بروز می کند. اما این ویروس می تواند سبب ایجاد عفونت های شدید در برخی افراد، مخصوصا نوزادان نارس، افراد بالغ سالمند، نوزادان و افراد بالغی شود که به بیماری های قلبی یا ریوی یا کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند شود.
گفتنی است، علائم عفونت ناشی از ویروس سنسیشیال تنفسی یا ویروس ار اس وی اغلب در طول چهار تا شش روز در بدن ظاهر می شود.
ارسال نظر