معاون درمان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرگزاری موج:
۱/۱% کل مراجعین حوادث ترافیکی در بیمارستانها فوت شده اند
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: طبق آمار سال ۱۴۰۰ تعداد کل مراجعین مصدومین حوادث ترافیکی به اورژانس های بیمارستانهای سطح کشور ۷۲۸۲۱۹ مصدوم بوده که از این تعداد ، ۸۱۲۸ مصدوم (۱/۱% کل مراجعین حوادث ترافیکی) در بیمارستانها فوت نموده اند.
به گزارش خبرگزاری موج، سردار سید کمال هادیانفر رییس پلیس راهور فراجا در صحبت های اخیر خود اعلام کرد: ۴۳ درصد مصدومان تصادفات در بیمارستانها جان خود را از دست میدهند و فقط در چند کلانشهر، بخش تروما داریم و وزارت بهداشت خیلی در این حوزه جدی عمل نکرده است.
سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در واکنش به اظهارات سردار هادیانفر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج گفت: مطابق مستندات و منابع بین المللی، ارایه خدمات به بیماران تروما و حوادث ترافیکی در قالب فرایند بیمارستانی و گردش بیمار از ورودی بخش اورژانس مهیا می شود و پس از آن برای درمان بیماران تصادفی یا هر گونه ترومای دیگر بخشهای مختلف شامل بخشهای اورژانس بستری و سرپایی با کمک خدمات پاراکلینیک (تصویر برداری که شامل سی تی اسکن و سونوگرافی و رادیوگرافی ، آزمایشگاه) در مدیریت درمان بیماران همکاری می نمایند.
وی افزود: از این رو براساس منابع موجود در دنیا مرکز تروما به عنوان بخش مجزایی از بیمارستان تلقی نمی شود.
در حقیقت یکی از بخش هایی که جزو لاینفک بیمارستان می باشد بخش اورژانس است که هیچ بیمارستانی بدون بخش اورژانس رسمیت و مجوز فعالیت پیدا نمیکند.
کریمی با بیان اینکه اورژانس تمامی مراکز در سطوح مختلف در اقصی نقاط کشور بصورت ۲۴ ساعته فعال و خدمات لازم را به تمام بیماران و مصدومین مراجعه کننده ارائه می دهند تصریح کرد: بیمارستان ها براساس سطح بندی ارایه خدمات به مصدومین ترومایی به سه دسته تقسیم می شوند و بالاترین و بیشترین خدمات تخصصی و فوق تخصصی در بیمارستان سطح یک بعنوان مرکز ریفرال ترومای استان انجام می گیرد ولی اقدامات اولیه و نجات دهنده حیات در تمامی مراکز بیمارستانی و اورژانس قابل انجام است.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به آمار مرگ و میر حوادث رانندگی می گوید: طبق آمار سال ۱۴۰۰ تعداد کل مراجعین مصدومین حوادث ترافیکی به اورژانس های بیمارستانهای سطح کشور ۷۲۸۲۱۹ مصدوم بوده که از این تعداد ، ۸۱۲۸ مصدوم (۱/۱% کل مراجعین حوادث ترافیکی) در بیمارستانها فوت نموده اند. همچنین از ۸۱۲۸ نفر مصدوم فوت شده، ۲۳۸۸ مورد (۳۰ درصد موارد) در بدو ورود به بیمارستان، فاقد هرگونه علایم حیاتی بوده که در واقع به دلیل شدت جراحات ناشی از تصادف زنده به اورژانس بیمارستان نرسیده اند ولی حسب ضرورت اولیه و احتمال هر چند کم نجات بیمار، توسط همکاران اورژانس پیش بیمارستانی منتقل گردیده اند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین بیمارانی که در محیط بیمارستان فوت می شوند حتی کمتر از یک درصد آمار مصدومان ترافیکی و تصادفات هستند.
بیشتر بخوانید:
در تصادفات جادههای اصلی ۷۵ درصد کشته میشوند
کریمی اظهار داشت: نکته دیگر اینکه قیاس خطی از افزایش تعداد خودرو اضافه شده با تعداد فوتی ها ناشی از تصادفات هیچ استناد علمی و منطقی ندارد چرا که متاسفانه به اذعان مدیران و فرماندهان پلیس کشور، ایمنی این خودروها و سایر موارد مرتبط با افزایش شدت تصادف و آسیب بصورت فزاینده ای از استاندارد واقعی فاصله گرفته است.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه شدت تصادف و آسیب های ناشی از آن پدیده ای چند عاملی است مطرح کرد: متاسفانه با رشد خطی هر یک از این عوامل (همچون افزایش مجوز و تردد تعدادخودروهای غیر ایمن ) شاهد افزایش تصاعدی هندسی و چند برابر شدن نتیجه نهایی که همانا افزایش مرگ و میر است هستیم.
وی ضمن تشکر از زحمات همکاران پلیس ادامه داد: لازم است ضمن تایید و تاکید بر بالا بودن شدت جراحات حادثه در کشور که حتی بیش از بسیاری از کشورهای دنیا است همه دستگاهها و سازمانهای مرتبط جهت کاهش این امار با اقداماتی از جمله ارتقای کیفیت و ایمنی خودروها، نظارت و حساسیت عملیاتی پلیس راهور در دادن مجوز شماره گذاری و ورود خودروهای غیر ایمن به ناوگان حمل و نقل ، ایجاد و افزایش ایمنی جاده ها به ویژه در نقاط حادثه ساز، لزوم اهتمام جدی پلیس به عدم شماره گذاری خودروهای ناایمن، افزایش فرهنگ ترافیکی و رانندگی، سخت گیری جدی پلیس راهور در بروز تخلفات حادثه ساز، تلاش خود را بیشتر نماییم.
کریمی در پایان خاطرنشان کرد: در حیطه وزارت بهداشت و معاونت درمان مجددا لازم به ذکر است که همکاران خدوم درمان کشور در تمام ساعات شبانه روز در اورژانس های بیمارستانها از هیچ گونه تلاشی فروگذار نکرده و حسب مسوولیت انسانی و اخلاقی و دینی خود به ارایه خدمات مقدس و ارزشمند درمانی به تمامی بیماران اهتمام جدی دارند.
ارسال نظر