خبرگزاری موج گزارش میدهد:
معلمان، معماران دانش و ارزشهای انسانی
دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت مرتضی مطهری روز معلم نامیده شد تا همگان با جایگاه واقعی معلمان که معماران ارزشهای والای انسانی هستند آشنا شوند، آموزگارانی که با از خودگذشتگی و با وجود تمام چالشها و دغدغهها، آینده سازان این مرز وبوم را در مسیر سعادت رهنمون میسازند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، معلم ، اساسیترین عنصر در نـظام آمـوزش و پرورش و بـه یادگارماندنیترین واژهای است که در طول تاریخ بشری، با نقشهای مؤثر و متعدد، که در هدایت، تفکر و اندیشهورزی دانشآموزان و آیندهسازان کشورها برعهده داشته، توانسته است در تمام دورانها بر تارک تعلیم و تـربیت جوامع گوناگون بدرخشد. معلم بهعنوان یکی از اصلیترین و تأثیرگذارترین مؤلفههای تـعلیم و تربیت، اکسیری ناب است که مس وجود هر عنصر را به زرناب تبدیل میکند و آینده راه را برای بشر روشن میسازد.
اگر پیشرفت و توسعه هر کشور را مرهون معلمان آن کشور بدانیم، سخنی گزاف نگفتهایم زیرا تحول و پیشرفت کشـور، برنامههای مدون و عملیاتی کوتاه مدت و بلند مدت نظام آموزشی و در رأس آن معلمان فـرهیخته و انـدیشمند است. آموزگاران در آموزش و تربیت نسل آینده نقش بسیار مهم و مسئولیت سنگینی را برعهده دارند. یکی از آموزگاران ارزشمند ایران، مرتضی مطهری بود که رویکردی روشنگرانه به معارف انسانی داشت و برای پیشرفت سطح دانش و فرهنگ انسان های روزگار خویش تلاش های فراوانی را انجام داد. سالروز شهادت این آموزگار و اندیشمند فرزانه را روز معلم نام نهادند تا همگان قدردان این انسانهای دلسوز و ازخودگذشته باشند و همواره مقام آنان را پاس دارند.
خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج به مناسبت روز معلم با «حوریه اصغریمنش» آموزگار و مدیر یکی از مدارس دخترانه تهران به گفت و گو پرداخته است.
راهکارهای موثر بهبود فن بیان و مهارت های ارتباطی در کلاس درس
اصغری منش درخصوص راهکارهای موثر بهبود فن بیان و مهارتهای ارتباطی در کلاس درس، گفت: ایجاد فرصت ابراز وجود و بروز و ظهور به دانش آموزان به شکل متناسب و دیده شدن همه آنها با توانمندیهای متفاوتی که دارند می تواند از بهترین راهکارها باشد که معلمان باید آن را مدنظر قرار دهند. با گذشت زمان روشهای متفاوتی باید در نظر گرفته شود که ذهن دانشآموز را به کنجکاوی و طرح سوال تحریک کند. بیشترین روشی که اکنون به کار گرفته میشود، روش کاوشگری است که ذهن دانشآموز را درباره حل مسأله درگیر میکند تا استعداد و خلاقیت آنان کشف و شکوفا شود.
تبعات آموزش در فضای مجازی برای دانش آموزان
این آموزگار در پاسخ به این سوال که آموزش در فضای مجازی در دو سال گذشته چه تبعاتی برای دانش آموزان داشته است، بیان داشت: این تبعات بیشتر در دانشآموزان مقطع ابتدایی نمود بیشتری داشت زیرا یادگیری به صورت غیرحضوری برای این مقطع بسیار مشکل است. در واقع آنها از یافتن مهارتهای لازم زندگی واجتماعی باز ماندند و در رشد شخصیتی شان اختلال ایجاد شد،علاوه بر اینکه در بیشتر مدارس به دلایل مختلف، ضعف آموزشی شدید نیز ایجاد شد. از این رو بهتر است کلاسهای جبرانی برایشان در نظر گرفته شود.
آموزش شیوههای نظارتی و تسهیلگری والدین در اجرای برنامههای درسی
وی در ادامه آموزش شیوههای کمک کننده و تسهیلگری والدین در اجرای برنامههای درسی ارائه شده از طرف مدرسه را ضروری دانست و تصریح کرد: به والدین شیوه ارتباط با فرزندان ومهارت شاد زیستن را باید آموخت و شیوه نظارت به شکلی که در ذهن عوام وجود دارد اصلا نیاز والدین نیست وبالعکس باید آموخت که نظارت عام نداشته باشند. فقط از والدین توقع میرود که تسهیلگر امر آموزش فرزندانشان باشند و با آرامش بخشی به آنان، مسیر تربیت را هموار سازند.
استفاده از اصول روان شناسی و مشاوره قبل از شروع تدریس
اصغری منش با بیان اینکه استفاده از اصول روان شناسی و مشاوره قبل از شروع تدریس جهت ایجاد انگیزه در دانشآموزان مهم است، گفت: همه معلمین قبل از آنکه معلم باشند یک مشاور دلسوز هستند به همین دلیل درسند تحول بنیادین نام آنان را مربی گذاشته است.
بیشتر بخوانید:
احترام به مقام معلم، سرمایه گذاری در مسیر پیشرفت جامعه است
تشکیل کارگروه علمی کلاسی برای برای دانش آموزان ضعیف
این آموزگار با تأکید بر اینکه تشکیل کار گروه علمی کلاسی متشکل از دانش آموزان مستعد و ضعیف و نظارت بر فعالیت آنان ضرورت دارد، افزود: استفاده از ظرفیت گروه همسالان به شرط آموزش وتربیت آنان و روشن کردن مسیری که از آنها توقع داریم بسیار راه گشا است که معمولا در مدارس از این ظرفیت بهره میبرند.
ارسال نظر