English

رئیس قوه قضاییه:

معیشت مردم در اولویت است/دستگاه بیش از ۳۴۰۰ کارخانه را احیا کرد

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مسئله معیشت مردم اکنون اولویت بسیاری دارد، گفت:۳ هزار و ۴۰۰ کارخانه و واحد تولیدی احیا شدند.

معیشت مردم در اولویت است/دستگاه بیش از ۳۴۰۰ کارخانه را احیا کرد

به گزارش خبرگزاری موج، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در گفت وگوی تلویزیونی با مردم ضمن تبریک فرارسیدن هفته قوه قضاییه گفت: از ابتدای تیر ماه تا هفتم تیر ماه هفته قوه قضائیه نامیده می‌شود و به روح تمام شهدای عدالت خواه از جمله شهید بهشتی درود می‌فرستم. این هفته فرصتی است تا هم مطالب مردم را بشنویم و هم مروری بر سال گذشته داشته باشیم و به نقاط قوت و ضعف خود توجه داشته باشیم تا بتوانیم قدم‌های استوار تری را برداریم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به چرایی حضور خود در صدا و سیما گفت: از سالیان دور در این فکر بوده ام که آیا تمام چیزی که به عنوان حفاظت انجام می‌شود، جنبه امنیتی دارد یا هاله‌هایی هستند که در اطراف مسئولان ایجاد شده اند. می‌توان کارهایی را با هزینه کمتری انجام داد و از زحمت‌ها کاست و از فرصت‌ها بهتر استفاده کرد و به گونه‌ای نباشد که خود باور کنیم باید تشریفات و پروتکل‌های خاص انجام شود، بر همین اساس بنای بنده این بود تا سنت شکنی کنم و به جای آنکه همکاران صدا و سیما را در زحمت بیاندازیم خود به صدا و سیما بیایم.

رئیس قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که فایده حذف پروتکل‌ها چیست؟ گفت: در سفرهای غیر رسمی سعی میکنم با هواپیمای عمومی سفر کنم و در حین پرواز مردم مراجعه می‌کنند و درخواست های خود را مطرح می‌کنند و ما هم از مشکلات آنها مطلع می‌شویم.

محسنی اژه ای افزود: با مردم بودن و همراه بودن با مردم فوایدی برای خود انسان دارد. مردمی بودن یعنی چه و اینکه مردم را محترم بشماریم یعنی چه؟ چگونه می‌شود کرامت انسان را حفظ کرد؟ این موارد برای خود مسئول مفید است.

وی افزود: بعضی از تشریفات ضروری نیستند، برای مثال در یکی از اولین سفرهای استانی به بنده گفتند در پیاده شدن از هواپیما تعلل کنم زیرا باید نماینده ولی فقیه بیایند داخل هواپیما که این تشریفات غیر ضروری است. برخی از نمایندگان ولی فقیه شاید از نظر سن از بنده بزرگ‌تر باشند و شأن و جایگاهی دارند و به دوستان گفتم این چه رسمی است که قرار باشد این عزیزان برای خوشامدگویی به داخل هواپیما بیایند و معطل ما باشند.

محسنی اژه‌ای گفت: دو نمونه سفرهای رسمی و غیر رسمی وجود دارد و بنای بنده این است که حتماً در سفرهای غیر رسمی از هواپیمای عمومی استفاده کنم زیرا در سفر می‌توان با مردم صحبت کرد و حتی در رابطه با اتفاقاتی که هنگام تاخیرها رخ می‌دهد مطلع شد و با مردم بودن ضرورت دارد.

رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اینگونه رفتارها شما را از کلان نگری دور نمی‌کند؟ گفت: انسان می‌تواند هم مدیریت کلان را داشته باشد و هم از مسائل فرعی غافل نباشد و سنت شکنی در تشریفات با کلان نگری تعارضی ندارد.

وی با اشاره به مسئله محوری در قوه قضائیه گفت: هر دستگاهی دارای مسئولیت‌ها و مأموریت‌های متعدد است و ممکن است این مأموریت‌ها و مشکلات در یک سطح نباشند و برهمین اساس باید اولویت بندی کرد که کدام مسائل برای امروز کشور مفید تر است و می‌تواند سایر مسائل را برطرف کند. برهمین اساس باید بررسی کرد که با توجه به شرایط کدام مسئله برای مردم مهمتر است و سعی ما این است در کنار مسئله شناسی روش برخورد با آنرا شناسایی کنیم و با ایجاد ابزارها اقدام به حل آن کنیم.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: برای مثال مسئله معیشت مردم اکنون اولویت بسیاری دارد و با همکاری سایر قوا برنامه ریزی ها انجام می‌شود و بعد از مسئله شناسایی امکانات و راه حل‌ها دنبال می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مسائل محوری که در طول یک سال گذشته به نتیجه رسیده‌اند گفت: اقتصاد مسئله اول کشور است و از جمله مسائل مهم که در این موضوع نقش دارند مهار تورم، جلوگیری از کاهش ارزش پول و رفع موانع تولید است که به این موارد توجه بسیاری شده اند. در حوزه تولید اگر قوه قضائیه و دولت توجه کافی را نداشتند با توجه به تحریم‌های ظالمانه ممکن بود کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بسیاری تعطیل شوند اما در بستر تعامل تلاش کردیم تا هیچ واحد تولیدی تعطیل نشود و این کار انجام شد و به نتیجه رسید و در نتیجه آن ۳ هزار و ۴۰۰ کارخانه و واحدهای تولیدی احیا شدند.

وی ادامه داد: امنیت سرمایه گذاری یکی دیگر از مواردی است که آنرا با جدیت دنبال می‌کنیم و جلسات متعددی با فعالان اقتصادی برگزار می‌شود. بنده وقوف نسبتاً کاملی درباره بخش خصوصی، واردات و صادرات و مشکلات بانک‌ها پیدا کرده ام که برای حل آنها با دولت جلساتی را برگزار کرده‌ایم و در بستر این تعامل و جلسات در مقابل فشارهایی که دشمنان به ما وارد کرده‌اند موفق شدیم.

محسنی اژه‌ای با اشاره به جلسات متعدد با نمایندگان مجلس گفت: به یاد ندارم که در هیچ دوره‌ای به اندازه اکنون تعامل با تمامی فراکسیون‌ها و کمیسیون های مجلس یا با وزرا وجود داشته باشد. با تمام وزرا حتی تا سه بار نشست خصوصی داشته ایم. نتیجه این تعاملات ایجاد اشتراک نظر در موضوعات مختلف است و در بستر این تعامل در بسیاری از زندان‌ها و دادگستری‌ها به روی نمایندگان مجلس باز شد و بنده هیچ منعی نمی بینم که نمایندگان مجلس در واحدهای قضایی وارد شوند. در بسیاری از موارد نمایندگان مجلس به ما میگویند که حقوق کارکنان قوه قضائیه کم است که این همان صحبت قوه قضائیه است که به دلیل فهم مشترک ایجاد شده است، در این راستا تفاهم نامه‌ای با مجلس به امضا رسیده است.

رئیس قوه قضائیه گفت: در یک دوره‌ای رئیس جمهور می‌خواستند از زندانی بازدید کنند که مشکلاتی وجود داشت اما امروز ما خودمان به دنبال مسئولان می‌رویم و می‌گوییم بیایید و از سازمان و نهادهای قوه قضاییه بازدید کنید. معمولاً جلسات با کمیسیون‌های مجلس دو ساعت زمان می‌برد و در تمام این جلسات مشکلات مردم و آسیب‌های قوانین مطرح می‌شود. نشست های مشترک فهم مشترک نسبت به موضوعات ایجاد می کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه حاکمیت به یکدستی رسیده و این موضوع باعث می شود در برخی موارد به علت مصلحت اندیشی ها چشم پوشی‌هایی صورت بگیرد، چقدر احتمال چشم پوشی از تخلفات دولت آن هم به دلیل رفاقت دیرینه شما با رئیس جمهور وجود دارد؟ گفت: وقتی به گذشته نگاه می‌کنم میبینم که میان کار و دوستی مرز قائل می‌شوم و هیچ وقت در یک جناح خاص سیاسی نبوده ام. گذشته بنده و آقای رئیسی ثابت کرده است که دوستی میان ما نمی‌تواند منجر به این شود که اگر فسادی در دستگاه اجرایی کشور رخ داد از آن چشم پوشی کرد. البته در نقطه مقابل، دولت هم در مقابل خواسته‌های ما آنجا که نمی‌توانسته کاری انجام دهد یا احساس کرده خواسته ما به‌حق نیست کوتاه نیامده است. ظرف این دوسال هم این را نشان داده‌ایم قوه مجریه در تنگناست و من هم متوجه این هستم که رئیس جمهور در این زمینه می خواهد کاری را انجام دهد اما نمی‌تواند.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: برخی از اقداماتی که انجام می‌دهیم در تقابل با دولت است و گاه گلایه‌هایی نیز انجام می‌شود اما سازمان بازرسی کل کشور وظیفه قانونی برای رسیدگی به تخلفات و مشکلات را دارد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه بازرسی‌ها باید اثرگذار باشد، گفت: گاهی یک بازرسی اثر بسیار زیادی داشته است که این نیز به دلیل همان تعامل است و مصلحت کشور را به دلیل رفاقت خودمان در خطر نمی‌اندازیم. موردی داشته‌ایم که حتی با دو بازرسی شاهد اثرگذاری وسیعی بوده‌ایم که این به روحیه تعامل قوای قضائیه و مجریه برمی‌گردد.

وی درباره رویکرد قوه قضائیه برای مبارزه با فساد گفت: این قضاوت برعهده رسانه‌هاست اما یک تغییر و تحول کاملی در زمینه مبارزه با فساد ایجاد شده است، اینکه مرتب سرچشمه را رها کنیم و با شاخه‌های رها شده برخورد کنیم اشتباه است و بر همین اساس به سمت شناسایی علل فساد رفتیم.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: از همان روز اول اعلام کردیم که با تمامی فسادها از جمله فساد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید برخورد کرد اما هرچند وقت یکبار گزارش فسادها و اختلاس‌ها مطرح می‌شود که برای حل آن تا حد ممکن علت‌ها و گلوگاه‌ها را شناسایی کردیم و این بسترها را در نشست‌های خود در میان گذاشتیم و چندین مرتبه با بانک‌ها جلساتی را برگزار کردیم. در اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی با یک اشکال تحت عنوان ثبت سفارش داخلی مواجه شدیم که نتیجه یک عمل و دستورالعمل نامناسب منجر به این فساد گسترده شد. عمده منابع ارزی از طریق نفت و صادرات برای کشور حاصل می‌شود و دستور دادم که بازرسی کل کشور بر روی این موارد متمرکز شود که در همین راستا سازمان بازرسی کل کشور ۲۱۰ گلوگاه را شناسایی کرد و به دولت ارائه شد و دولت در حال اصلاح این گلوگاه‌ها است. همچنین بسترهای فساد هفت را سر شناسایی کردیم.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه وصول مالیات دولت در سال‌های گذشته بهتر شده است که علت آن کمک قوه قضائیه و شناسایی اشکالات موجود در مسیر اخذ مالیات و فرار مالیاتی است، گفت: به دنبال این رفتیم تا شناسایی کنیم ابر بدهکار بانکی به چه علت ایجاد می‌شود و بگوییم موضوع بانک‌هایی که نظارت نکرده‌اند چه بوده است. بر همین اساس برای سال جاری برنامه‌ای برای بانک‌ها تدوین شده است و به آنها اخطار دادیم که به بانک‌ها بیشتر توجه خواهیم کرد و کسانی که در راه ارائه تسهیلات تخلف کرده‌اند را شناسایی کنیم. با بانک متخلف برخورد شدیدتر از ابر بدهکاران بانکی خواهیم داشت.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه در حوزه ارز و تخصیص ارز نیز مشکلات همیشگی وجود داشته است، گفت: مشخص شد چه کسانی ارز را وارد نکرده‌اند که همین موضوع منجر به اصلاح روند شد که عمده آنها شرکت‌های وابسته به دولت بودند و همچنین محرز شد اشخاصی با کارت دیگران صادرات و واردات را انجام دادند که مشکلات آن هنوز کامل حل نشده است و در بخش دیگر نیز افرادی دعوت شدند. بنده معتقد هستم اگر همه به دولت کمک کنیم می‌توانیم بخشی از مشکلات ارزی را بکاهیم و این امکان وجود دارد که بسیار بهتر ارز و ریال را کنترل کنیم.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: رئیس بانک مرکزی وقت می‌گفت ارز نداریم و صادرکننده، ارز را برنگردانده است، خب چرا این کار را نکرده؟ گفتیم به فرض که گرفتاری ارزی کشور از اینجا باشد، نقش شما چیست؟ چقدر پیگیری کرده‌اید؟ وزارت مربوطه چکار کرده است؟ در آن زمان در این سمت نبودم و گفتم همه اینها را معرفی کنید با استفاده از قوه قهریه ارز را برمی‌گردانیم. در لیستی که دادند حتی بازنگرداندن دو دلار هم بود.

وی ادامه داد: در مبارزه با فساد باید بتوانیم امنیت سرمایه‌گذاری را هم تامین کنیم. به بانک مرکزی گفته‌ایم چه چیز از نظر شما اخلال در نظام اقتصادی کشور است. قانون در برخی موارد تشخیص را برعهده دستگاه مربوطه گذاشته و در برخی موارد بر عهده قاضی. مورد داشته‌ایم قاضی به متهم ۲۰ سال حبس داده است اما در برهه‌ای بانک مرکزی آمده گفته فلان موارد از نظر ما اخلال نیست و دیوانعالی کشور احکام را نقض کرده است. برای آنکه به امنیت اقتصادی و افرادی که بصورت پاک درحال فعالیت هستند ضربه‌ای وارد نشود ، روش‌های جدیدی طراحی و به اجرا گذاشته شد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: معتقد هستم گاهی مردم فساد می‌کنند و گاهی کارگزاران نظام فسادی را انجام می‌دهند و بر همین اساس باید به کارگزاران توجه ویژه ای داشت و به هیچ وجه با آنها اغماض نکرد و باید با اشکالات دستگاه‌هایی که خود با فساد مبارزه می‌کنند بیشتر برخورد کرد و باید نسبت به قوه قضائیه حساسیت بیشتری داشت. برهمین اساس در چندین مورد با افراد متخلف در مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه برخورد شد و نسبت به کوچک‌ترین خبر فساد واکنش نشان می‌دهیم. ممکن است در دستگاه قضائی اشکالاتی وجود داشته باشد.متأسفانه با افزایش مشکلات اقتصادی لغزش‌ها و برخی رفتارهای اشتباه هم افزایش پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به برنامه قوه قضائیه برای احیای کارخانه‌های تولیدی گفت: در این زمینه مسئله شناسی صورت گرفته است و با همکاری دولت در این حوزه وارد شده ایم و نظر ما این است که واحدهای تولیدی باید احیا شوند که یکی از مشکلات آنها نقدینگی است که در حوزه اختیارات دولت است. مسائل واحدهای تولیدی را می‌شناسیم و می‌دانیم مشکلات آنها بانک‌ها، ارز، نحوه برخوردها و دستگیری‌ها، قرارهای قضائی و بسیاری مشکل دیگر است و بر همین اساس برای رفع این مشکلات برنامه‌هایی داریم.

رئیس قوه قضائیه درباره بازدید از انبارهای اموال تملیکی، گفت: اگر بنده خود از این انبارها بازدید نداشته باشم نمی‌توانم با متخلفان در این حوزه اتمام حجت کنم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ انباری در تهران را مشاهده کردم و اگر روز اول خود این انبار را نمی‌دیدم هیچگاه نمی‌توانستم به صرف چند برگ گزارش وضعیت انبار را درک کنم و اتفاقاتی که تاکنون رخ داده به وقوع نمی‌پیوست. در انبارها مشاهده کردم تعدادی کانتینر وجود دارد که چندین سال است در انبار وجود دارد و خاک می‌خورد که اگر ساماندهی نشوند می‌توانند منشأ فسادهای بسیار باشند. امروز در حوزه انبارهای تملیکی تحول شگرفی رخ داده و باید این برخوردها ادامه دار بوده و منقطع نباشد.

رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: یک گزارش منتشر شد که مقداری آرد قاچاق شده است و در خلال رسیدگی به این پرونده خود من برخلاف برخی از اظهار نظرها به محل وقوع حادثه رفتم و به فساد و سهل انگاری رسیدم.

وی یادآور شد: برخی انتقاد می‌کنند و می‌گویند چرا خودت می‌روی مثلا در بندرعباس به یک انبار سر می‌زنی، اگر در مورد انبارهای اموال تملیکی خودم نمی‌رفتم، نمی‌دیدم و گزارش نمی‌دادم اتفاق(خارج شدن صدها تن از اموال بیت‌المال که در آستانه فساد بود) امروز در مورد این انبارها رخ نمیداد. اگر خودم نمی‌دیدم، هر گزارشی به من می‌دادند این حس را به وجود نمی‌آورد. باقی ماندن تعداد زیادی کانتینر در انبارها خودش بستر فساد بود. باید آسیب‌هایی که به آن‌ها رسیده‌ایم اصلاح شوند و با یک اقدام نهایتا ۴ روز همه موارد دیده شده و بخش قابل توجهی از آن‌ها اصلاح شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه