پلیس و رسانه، بازوان امنیت اجتماعی
در هفدهمین روز مرداد ماه ۱۳۷۷ بود که محمد صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی، به همراه هشت تن از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان، به شهادت رسیدند.
به گزارش خبرگزاری موج، در هفدهمین روز مرداد ماه ۱۳۷۷ بود که محمد صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی، به همراه هشت تن از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان، به شهادت رسیدند. در همان زمان شورای فرهنگ عمومی کشورمان این روز را به پاس خدمات این خبرنگار، روز خبرنگار نامید که رفته رفته به روزی مهم و ارزشمند از نظر اجتماعی تبدیل شد به طوری که همه ساله در این روز بسیاری از نهادهای اجتماعی برای گرامیداشت آن مراسمی را داشته و به انواع مختلف از خبرنگاران حوزه های مرتبط با خود، قدردانی می کنند.
فرماندهی کل انتظامی کشور نیز، همچون سایرین، در این روز ضمن قدردانی از خبرنگاران حوزه حوادث و انتظامی، این روز را گرامی داشته و سعی دارد ارتباط بیشتری با خبرنگاران حوزه های مرتبط داشته باشند، بر این منوال به روال همیشه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ نیز، این روز ارزشمند را به خبرنگاران تبریک گفته و از خدمات آنها قدردانی می کند.
در همین راستا، سرهنگ بابک نمک شناس، رییس مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با اشاره به تلاش و زحمت اصحاب رسانه و خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاری ها، در حوزه تهیه و نگارش اخبار انتظامی و حوادث، می گوید: در روزگاری که از آن به عنوان عصر اطلاعات و ارتباطات نام می برند، قطعا نقش خبرنگار به عنوان ابزار اطلاع رسانی، نقشی حیاتی و انکار نشدنی دارد.
این مقام انتظامی با اشاره به این که در دنیای کنونی با وجود فن آوری های ارتباطی پیشرفته و متعدد در امر دست یابی سریع به اطلاعات و منابع مختلف و با وجود درگیری هایی که به طور آشکار در بیشتر نقاط این کره خاکی فراگیر شده، گفت: دریافت اطلاعات صحیح و قابل اطمینان، تنها از راه خبرنگارانی متعهد و حرفه ای امکان پذیر است.
وی خاطر نشان کرد که پلیس به عنوان یکی از مجری قانون در جامعه، اصحاب رسانه را به عنوان همیار رسانه ای خود می داند و معتقد است که عملکرد مثبت خبرنگاران در موضوعات مهم جامعه و خصوصا پلیس می تواند به افزایش و ارتقاء امنیت اجتماعی و همچنین افزایش احساس امنیت در شهروندان و اعضای جامعه کمک شایان توجهی کند و پلیس را در ایجاد و تثبیت این امر یاری دهد.
وی با سپاسگزاری از همه خبرنگارانی که با تعهد قلم و گفتار، فرصت درست اندیشیدن را برای آحاد جامعه فراهم کند، بیان داشت: بنابر فرمایش پیامبر اعظم(ص)، که فرمودند، قلم نعمت بزرگی است از سوی پروردگار و اگر قلم نبود ملک و دین استوار نمی شد و زندگی شایسته برقرار نمی شد، و از این فرمایش چنین بر می آید که صاحبان قلم همگی اهل فضل و علم هستند اما صاحب قلمانی که در کسوت خبرنگارند، نقش آفرینند و این نقش آفرینی، تا سال ها ماندگار است.
سرهنگ نمک شناس، روز خبرنگار را فرصتی خواند که می توان در آن از زحمات شبانه روزی و مستمر خبرنگاران تقدیر کرد و این روز را بهانه ای دانست برای تجلیل از تلاش های این عزیزان و چنین بیان داشت که خبرنگاران قشری هستند که می توانند با آزادی بیشتری مسایل و مشکلات را نقد و بررسی کنند و تعامل میان پلیس و خبرنگاران، نقش به سزایی را در افزایش نظم و انضباط جامعه در حوزه های مختلف انتظامی و ترافیکی دارد. این دسته از تلاشگران در حوزه اجتماعی، با تحلیل و انتشار صحیح اخبار در راستا زدودن غبار شایعات از جامعه اقدام و در راستای همکاری و تعامل بیشتر مردم با پلیس قدم بردارند.
رییس مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت، در پایان با تشکر و قدردانی از زحمات خبرنگاران در حوزه امنیت و انتظامی اظهار داشت: اعتماد سازی میان مردم و پلیس موجب تقویت سرمایه های اجتماعی پلیس و متعاقب آن جامعه است و در حال حاضر این مسئولیت بر دوش خبرنگاران به عنوان پل ارتباطی میان جامعه و پلیس است.
ارسال نظر