English

رئیس سازمان غذا و دارو:

موضوع دارو، استراتژیک است

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در همه کشورها موضوع دارو، استراتژیک است، ابراز کرد: این امر به این دلیل است که جامعه هدف آن همه مردم به‌ویژه بیماران بوده و با سلامت و درمان افراد در ارتباط است.

 موضوع دارو، استراتژیک است
به گزارش خبرگزاری موج

، سیدحیدر محمدی در اختتامیه نخستین دوره آموزشی-ارزیابی نخبگان که با هدف آشنایی با فرآیندهای تأمین، توزیع، عرضه و پایش فرآورده‌های سلامت جهت جذب نیروهای کارآمد در سازمان غذا و دارو برگزار شد، با اشاره به مأموریت‌های این سازمان اظهار کرد: وزارت بهداشت حکمرانی حوزه سلامت در کشور را انجام می‌دهد و نظارت و رگولاتوری کالاهای سلامت‌محور در کشور هم بر عهده سازمان غذا و دارو است.

وی افزود: سازمان غذا و دارو یکی از بزرگ‌ترین نهادهای نظارتی با اعتبار بین‌المللی است. اهمیت این سازمان به‌دلیل حساسیت نظارت بر محصولات سلامت‌محور، صدور مجوز، تولید، توزیع و نظارت بر کیفیت آنهاست.

معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: نظارت و رصد ما در حوزه دارو از ابتدای زنجیره تأمین مواد اولیه تا انتهای زنجیره عرضه دارو است. در حوزه تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای و مصرفی هم همین وضعیت حاکم است.

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو در حوزه غذا بر صدور مجوز محصولات فرآروی شده و کیفیت آنها نظارت دارد، گفت: درباره مکمل‌های دارویی، غذایی، فرآورده‌های طبیعی و سنتی نیز نظارت و صدور مجوزهای مرتبط با آنها از سوی سازمان غذا و دارو انجام می‌شود. این حوزه‌ها همه نشان از اهمیت مأموریت‌های سازمان غذا و دارو دارد.

محمدی با بیان اینکه در همه کشورها، موضوع دارو، استراتژیک است، گفت: این امر به این دلیل است که جامعه هدف آن همه مردم به‌ویژه بیماران بوده و با سلامت و درمان افراد در ارتباط است. دارو یک محصول بسیار حساس بوده که هم می‌تواند درمان کند و هم اینکه اگر بر تولید، عرضه و مصرف آن نظارت صورت نگیرد، جان انسان‌ها را به خطر اندازد. درباره مصرف دارو و تجهیزات پزشکی باید اطمینان کامل حاصل شود.

وی با اشاره به وضعیت مناسب تولید تجهیزات پزشکی به‌ویژه تجهیزات سرمایه‌ای و مصرفی، گفت: امروز کشور تولیدکننده بسیاری از تجهیزات مرتبط با اتاق عمل، دستگاه‌های تصویربرداری، ونتیلاتورهای تنفسی، الکتروشوک، سی‌تی‌اسکن، ماشین دیالیز، بیهوشی و بسیاری از ملزومات مصرفی است.

محمدی با بیان اینکه براساس آمارنامه دارویی کشور، ۹۹ درصد نیاز بازار دارویی کشور در تولید داروی نهایی، تولید داخلی است، اظهار کرد: در حوزه تولید دارو در وضعیت مناسبی به‌سر می‌بریم و در واقع عمق تولید دارو در کشور موجب افتخار است. ما در منطقه جزو کشورهایی هستیم که در حوزه تولید و صادرات دارو به‌ویژه داروهای بیولوژیک حرف اول را می‌زنیم. در دنیا صادرات و واردات دارو و تجهیزات پزشکی به‌دلیل سخت‌گیری‌های نظارتی و حساسیت‌های آنها به آسانی صورت نمی‌گیرد.

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه خدمت در سازمان غذا و دارو به‌دلیل حساسیت مأموریت و وظایف آن آسان نیست، تصریح کرد: در کمیسیون‌ها و جلسات دولت، مجلس و…، همیشه سلامت یک موضوع بسیار مهم و دارای اولویت است. به همین دلیل اقدامی که در این سازمان صورت می‌گیرد بر تمامی کشور و شهروندان تأثیر دارد. علاوه بر این، با توجه به صادرات بسیاری از محصولات ما و اهمیت نظارت بر کیفیت و سلامت این محصولات مأموریت‌های ما فرامرزی بوده و اقدامات ما بر علاوه بر ۸۵ میلیون جمعیت ایران، بر مردم سایر نقاط جهان به‌ویژه همسایگان و مقاصد صادراتی نیز تأثیر دارد.

وی یادآور شد: اگر مردم از کیفیت دارو، تجهیزات پزشکی و دیگر کالاهای سلامت‌محور رضایت داشته باشند، نتیجه زحماتی است که در سازمان غذا و دارو کشیده می‌شود و اگر نارضایتی در این زمینه وجود داشته باشد هم نتیجه کوتاهی‌هایی است که ممکن است توسط فرد یا افرادی در سازمان باشد. اگر فردی وظیفه خود را درست انجام ندهد این عدم‌انجام وظیفه دومینووار تأثیر منفی خود را بر کشور می‌گذارد و به جامعه بزرگی آسیب می‌زند.

محمدی ادامه داد: اطمینان در مردم برای مصرف کالاهای سلامت‌محور از جمله وظایف سازمان غذا و دارو است همه کارکنان این سازمان باید در این راستا تلاش کنند.

وی تأکید کرد: در همه کشورهای جهان، اعتبار حوزه سلامت آن برعهده نهاد رگولاتور آن است. اگر در جایی گفتند که یک برند خوب است باید دانست رگولاتور خوبی داشته و نظارت دقیقی بر کیفیت آن صورت گرفته است.

معاون وزیر بهداشت در ادامه با اشاره عملکرد آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو، تأکید کرد: آزمایشگاه‌ها ما به لحاظ اقدامات و آنالیزهایی که انجام می‌دهد یکی از دقیق‌ترین و معتبرین آزمایشگاه‌های کنترلی در سطح منطقه است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به فعالیت نخبگان حاضر در سازمان غذا و دارو گفت: به رغم سختی کار در سازمان غذا و دارو، اینکه فردی بداند که کار و شغل او در جامعه تأثیرات بسیار مثبتی دارد، احساس خوبی به او دست می‌دهد.

محمدی یادآور شد: فعالیت در مشاغل دولتی با وجود  سختی‌هایی که دارد، بسیار مقدس است و میزان، اثر و عمق خدمت در آن متوجه همه مردم است. افراد باید منشأ تحول باشند، مدیران و کارکنانی موفق هستند که در جایگاه خود به‌دنبال تحول باشند. ما باید تا جایی که می‌توانیم عمق تولید را در حوزه‌های مختلف ارتقا دهیم و نخبگانی که قرار است در سازمان غذا و دارو جذب شوند، منشأ این تحول شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه